Kosten cryptocurrency brokers vergelijken

Als je al een tijdje bezig bent met het handelen in cryptocurrency dan weet je dat de verschillende brokers handelskosten in rekening brengen. Deze kosten zijn meestal binnen de koers meegerekend, waardoor ze niet heel erg opvallen. Niet alle brokers zijn ook transparant over deze extra kosten tijdens het aan- of verkopen van crypto. Het staat meestal wel aangegeven in de FAQ, maar tijdens het daadwerkelijk aankoopproces zie je hier niets over.

Een broker brengt kosten in rekening voor onderhoud van het platform, support en uiteraard om winst te maken. Hier is ook niets mis mee. Sommige brokers rekenen zulke hoge kosten, waardoor je bij aan- of verkoop per definitie flink in de min staat. Om die reden hebben wij een overzicht gemaakt van de kosten die brokers rekenen.

Overzicht kosten crypto brokers

Onderstaand tabel toont de kosten die brokers in rekening brengen aan hun klanten. De goedkoopste broker wordt als eerst getoond en de duurste onderaan.

BrokerHandelskostenTransactiekostenBezoeken of promotie
BitvavoMax. 0.25%Gratis€ 1.000 commissievrij handelen
Bitcoin Meester1%GratisSpaar voor 0.90% korting
BitMyMoney~1%GratisBezoek
Bitonic~1%GratisBezoek
Litebit1% en 2%€ 0,42Bezoek
Anycoin Direct1% en 3%€ 0,50 (koop)
€ 1,00 (verkoop)
Blockchainkosten
Bezoek
CoinmerceMax. 2.5%GratisBezoek
Transactiekosten overzicht brokers 2023

Op onze website vergelijk je live alle prijzen bij alle betrouwbare Nederlandse brokers. Vergelijk hier bijvoorbeeld Bitcoin prijzen en hier Ripple prijzen.

Kosten verschillen per cryptocurrency

De meeste brokers hanteren een variabele kostenstructuur. Dit betekent vaak dat voor populaire munten, zoals Bitcoin, lagere kosten in rekening worden gebracht dan voor onbekendere munten.

Het volume en de liquiditeit van een munt of de exchange waar de broker gebruik van maakt heeft ook invloed op de fee die gerekend wordt. Zeker bij munten met een laag volume kunnen de kosten snel oplopen, en zie je grote verschillen tussen de aankoopprijs en verkoopprijs.

Ook verschillen de kosten op basis van hoeveel je koopt. Sommige brokers hanteren een lage prijs wanneer je 1 Bitcoin koopt, maar een hogere prijs wanneer je een klein gedeelte van een Bitcoin koopt. Op die manier komen ze hoger in de Bitcoin vergelijkers en lijkt het alsof ze goedkoper zijn.

Veel concurrentie waardoor de fees omlaag gaan

Gelukkig zien wij dat de kosten bij broker de afgelopen jaren omlaag gaan (met uitzondering van SATOS, die is duurder geworden). Steeds meer brokers zien in dat gebruikers prijsbewuster worden en niet zomaar hun geld investeren. Doordat er een hoop nieuwe brokers bij zijn gekomen, heeft de consument veel meer keuze.

Bij CryptoPrijzen.com hopen wij dat iedereen een voorbeeld neemt aan Bitvavo. De kosten hier zijn zeer laag, ongeacht hoeveel je aankoopt. Daarnaast krijg je nog eens extra korting wanneer je meer handelt. Voor nu is Bitvavo de enige broker die transparant de kosten (fee + spread) toont bij een transactie.

Waarom transactiekosten van brokers vergelijken?

De kosten van brokers en exchanges zijn vaak verborgen en sommige gebruikers weten niet eens dat zij kosten betalen. Voor iedere transactie worden er kosten in rekening gebracht die kunnen oplopen tot 3%. Hoe lager deze kosten, hoe hoger je winst kan zijn.

Waarom worden er transactiekosten in rekening gebracht?

Crypto partijen moeten geld verdienen om te kunnen bestaan en nieuwe diensten aan te bieden. Vaak gaat dit om een klein percentage van je trade.

Hoe krijg ik de kosten omlaag?

Vaak bieden brokers een mogelijkheid aan om de transactiekosten te verlagen. Dit kan gedaan worden door meer te handelen en een hoog handelsvolume te creëren.

Gerelateerde artikelen

Gratis handelen bij Bitvavo in de maand juli en lancering Bitvavo app

Bitvavo blijft flink aan de weg timmeren. Het is alweer even geleden dat zij officieel de exchange lanceerde en de fees verlaagden naar maximaal 0.25%. Nu meer dan een jaar later blijkt dat een succesformule […]

Bekijken

Alles over de Nano Ledger X en S

Een Nano Ledger Wallet is een extern apparaat waarin je de toegangssleutels voor jouw wallet op kunt slaan. Het bedrijf Ledger is gevestigd in Parijs. In de VS is hun hoofdkwartier gevestigd in San Francisco. […]

Bekijken

6 tips om te bepalen welke crypto je moet kopen

Als je van plan bent te gaan investeren in cryptocurrencies is het belangrijk dat je je allereerst goed oriënteert voordat je een crypto kiest. Er zijn meerdere factoren die meewegen om tot een verstandige investeringskeuze […]

Bekijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *