Knaken Review (2023)

De cryptomarkt is de laatste jaren steeds harder aan het groeien. Er zijn steeds meer “normale” Nederlanders die de cryptomarkt bestormen en spaargeld investeren in cryptomunten. Echter is het voor veel particulieren allemaal spannend, nieuw en ingewikkeld. De crypto-broker Knaken werd in 2017 opgericht en had niet zo’n vliegende start in de cryptowereld. Hebben zij het platform weten te verbeteren in 2023? Het kan zijn dat de bedrijfsnaam je bekend voorkomt. Dat is niet gek, want Knaken is sponsor van de voetbalclubs Ajax, Feyenoord en Sparta Rotterdam.

Samenvatting: De Knaken broker is bekend van het sponsoren van voetbalclubs als AJAX en Feyenoord. Ze maken het aankopen en verkopen van crypto eenvoudig voor de massa. Een nadeel is echter de hoge transactiekosten van 4% en het relatief kleine aanbod. Je kan een hoop kosten besparen door simpelweg een goedkopere broker te kiezen.

Algemene indruk van Knaken​

Knaken is een Nederlandse crypto-broker en richt zicht op de aankoop en verkoop van cryptomunten. Het doel van Knaken is om het handelen in de digitale valuta nog makkelijker te maken, waardoor iedereen zich in de markt kan mengen. De betalingen verlopen via iDeal, waardoor er in een handomdraai een storting kan worden verricht. Hiervoor moet je uiteraard wel een account aanmaken bij de broker en jezelf verifiëren. De verificatie verloopt snel en gemakkelijk, waardoor je meteen aan de slag kan gaan met jouw crypto-portefeuille.

Alle cryptomunten worden in een wallet worden opgeslagen, zodat je er geen omkijken meer naar hebt. Het verkopen van cryptocurrency kan op ieder gewenst moment. De verschillende cryptovaluta zijn direct beschikbaar, het is dus niet noodzakelijk om eerst Bitcoin te kopen en dan weer om te wisselen. Gemak staat voorop bij Knaken en dat is te merken.

De visie en het doel van Knaken is eigenlijk hetzelfde als bij ieder andere crypto-broker. Vrijwel iedere crypto partij in Nederland maakt het gemakkelijk voor gebruikers om crypto te kopen. Het is raadzaam om ook naar de kosten van het platform te kijken, zoals we hier hebben gespecificeerd. Knaken is namelijk, in vergelijking met de concurrentie, een erg dure broker.

Knaken Website

Samenvatting

Aanbod 68 munten.
Kosten ~4% per transactie (vergelijk hier Bitcoin prijzen).
Betaalmethoden iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving.
Staking Ja, tot wel 6% (niet flexibel).
Built-in wallets Ja, voor alle munten.
Verzekerd Nee.
Acties Nee.
Account Verplicht.
API Nee.
Klantenservice Tijdens kantooruren.

BLOX voordelen en nadelen

Voordelen Nadelen
Sponsor voetbalclubs. Hoge handelskosten.
Periodiek sparen met crypto. Lage following / userbase.
Relatief klein aanbod.

Knaken alternatief

Wat duidelijk uit deze Knaken review naar voren komt, zijn de hoge kosten van 4% bij Knaken en het relatief kleine aanbod. Er zijn zat goedkopere alternatieven om snel te kunnen besparen op deze kosten en toegang te krijgen tot een groter aanbod.

Een goed alternatief is de Bitvavo exchange, waar je maximaal 0.25% aan transactiekosten betaalt (16 keer goedkoper) en toegang krijg tot meer dan 100 cryptovaluta. Bij Bitvavo handel je ook nog eens de eerste 1000 euro volledig gratis.

Handel € 1.000 commissievrij bij de goedkoopste broker van NL

Handel € 1.000 commissievrij bij de goedkoopste broker van NL

Handel tot € 1.000 volledig commissievrij bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

Hoe werkt het Knaken platform?

Een gebruiker kan een keuze maken uit het assortiment van cryptocurrency, een bedrag naar wens invullen en een storting verrichten met iDeal. Het aankopen van de gewenste cryptomunten kost slechts een paar minuten. Overigens kan er ook gestort worden met Visa, Mastercard, EPS, Bancontact en GiroPay. De ruime keuze aan betaalsystemen komt doordat Knaken ook populair is in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De website is dan ook beschikbaar in het Nederlands, Duits en het Engels. Het Knaken platform is overzichtelijk, duidelijk en gemakkelijk. Zelfs de nieuwkomers in de cryptowereld zullen weinig moeite hebben met het aankopen van de cryptocurrency.

Gratis account aanmaken

Een account aanmaken bij Knaken is simpel en duurt hooguit een paar minuten. Ga naar de website en klik op Aanmelden. Als je al een account hebt dan kan je klikken op Inloggen. Een Knaken-account is gratis.

De gebruiker kan na verificatie gebruik gaan maken van het platform. De verificatie bestaat uit een foto van jouw ID of paspoort, plus een selfie. Het gehele platform is te bedienen via jouw webbrowser of de app van Knaken. De accounts zijn dubbel beveiligd met 2FA, waardoor het moeilijker wordt om jouw account te hacken. Knaken maakt overigens ook in bepaalde situaties gebruik van zogeheten cold wallets.

Welke cryptomunten kan ik kopen?

Knaken appEr worden bij Knaken een groot aantal cryptomunten aangeboden. De bekendste cryptocurrency zijn Bitcoin, Litecoin, XRP, Ethereum en Dash. Het aanbod aan cryptomunten is de laatste jaren enorm gestegen. De gebruikers kunnen bijna 70 verschillende cryptocurrency aanschaffen op het platform van Knaken. De leden kunnen crypto op ieder moment kopen en weer verkopen. De gebruikers moeten wel transactiekosten betalen, en dit is dan ook waar het grootste nadeel ligt van Knaken.

Onderin de Knaken review hebben wij een lijstje gemaakt met alle cryptomunten die momenteel beschikbaar zijn bij de broker Knaken.

Als jij cryptocurrency hebt gekocht bij Knaken dan zal dat te zien zijn op het Dashboard. Simpelweg door even in te loggen kan jij de huidige waarde van jouw portefeuille bekijken. Het is ook mogelijk om via het Dashboard cryptomunten te verkopen. De gebruiker moet het aantal munten invullen en bevestigen.

Het geld verschijnt vervolgens op jouw account en is direct beschikbaar voor opname. Bij een verkoop zal Knaken een fee berekenen, ook deze is niet mals. Er kan ook al een verkoopprijs van te voren worden ingesteld. Mocht de munt de waarde aantikken, dan zal het systeem de cryptomunten automatisch verkopen. Je hoeft de waarde van de munten dan niet in de gaten te houden, alles gaat automatisch en dat is wel zo prettig. De geldbedragen kan je laten uitbetalen op jouw bankrekening of weer investeren in andere cryptovaluta bij Knaken.

Hoge Knaken kosten

Knaken moet vanzelfsprekend ook geld verdienen en brengt transactiekosten in rekening. De fee bedraagt normaliter rond de 4% en dit is zeer hoog als je het vergelijkt met de concurrentie. Als klant betaal je dus voor de sponsoring van clubs als AJAX en Feyenoord.

De fee staat overigens niet vast en is flexibel, maar hoeveel je daadwerkelijk betaald is niet duidelijk. Er zal ook worden gekeken naar de hoogte van de transactie. Hoe meer een gebruiker verhandeld, des te lager de kosten zullen zijn.

Knaken kosten vergelijken

Onderstaande tabel vergelijkt de Knaken kosten van enkele munten met andere apps/brokers.

 KnakenBitvavoLitebitSATOS
Bitcoin4%0.25%2%1.95%
Ethereum4%0.25%2%2.50%
Litecoin4%0.25%2%2.50%
Bitcoin Cash4%0.25%2%2.50%
XRP2%0.25%4%2.50%

Zoals je duidelijk ziet, kan je een hoop geld besparen door een goedkopere broker te kiezen. Een goed voorbeeld is onderstaande Bitvavo exchange waar je slechts 0.25% aan handelskosten betaalt.

Handel € 1.000 commissievrij bij de goedkoopste broker van NL

Handel € 1.000 commissievrij bij de goedkoopste broker van NL

Handel tot € 1.000 volledig commissievrij bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

Verificatie

Een account aanmaken is simpel, maar je moet wel nog verificatieproces doorlopen. Het aanschaffen van cryptomunten is mogelijk vanaf 10 euro tot een bedrag van 10.000 euro. Allereerst zal er worden gevraagd om een identiteitsbewijs, bijvoorbeeld een kopie van jouw paspoort of ID-kaart. Het is ook mogelijk om een foto te maken en te versturen via de app. Daarnaast zal de gebruiker ook een selfie moeten maken.

Een medewerker van Knaken zal bekijken of de selfie overeenkomt met de foto op het ID-bewijs. Daarnaast moet je ook niet vergeten om op de verificatielink te klikken in de mail. Uitbetalingen zijn uitsluitend mogelijk wanneer een gebruiker zijn bankrekening verifieerd en ook dat is eenvoudig.

Is Knaken betrouwbaar?

De crypto-broker Knaken staat te boek als een betrouwbaar bedrijf. De klantenservice is dagelijks geopend. Er kan een mailtje worden gestuurd of telefonisch contact worden opgenomen met een medewerker. Er staat op de site ook een contactformulier klaar, maar de snelste manier om iemand te spreken is via de live chatfunctie. Uitbetalingen verlopen snel en zijn eenvoudig aan te vragen. Knaken is gevestigd in Rotterdam.

Knaken Team

Hoewel ze betrouwbaar zijn en daadwerkelijk crypto uitleveren, zijn ze wel erg duur in vergelijking met de concurrentie. Je kan je dus afvragen of je niet een goedkopere partij moet kiezen om in dezelfde munten te investeren.

Veelgestelde vragen Knaken

Wat zijn de kosten van Knaken?

De Knaken kosten zijn in vergelijking met de concurrentie erg hoog. Per transactie betaal je tot wel 4% aan handelskosten. Er zijn brokers actief waarbij deze kosten tot wel 16 keer lagen liggen.

Hoeveel crypto's kan je handelen bij Knaken?

Het aanbod van Knaken ligt momenteel rond de 70 crypto’s. Dit is niet heel laag, maar ook niet heel hoog. De meeste concurrenten hebben een groter aanbod. Je kan hier wel eenvoudig met iDEAL, Bancontact en creditcard betalen.

Rente verdienen over je crypto

Bij Knaken kan je je crypto staken en tot wel 6% op jaarbasis aan rente verdienen. Houd er wel rekening mee dat je je crypto vast moet zetten voor 1, 6 of 12 maanden.

Related work

ByBit Review

ByBit Review (2023)

ByBit is op dit moment een van de meest populaire cryptocurrency Futures exchanges onder ervaren handelaren. De beurs is gevestigd op het Britse Maagdeneiland en is gelanceerd in 2018. De afgelopen jaren heeft een opmerkelijke groei laten zien en worden er steeds meer functionaliteiten toegevoegd. ByBit heeft meer dan 2,5 miljoen geregistreerde gebruikers over de hele wereld en groeit snel.

Deze exchange heeft een intuïtieve gebruikersinterface waardoor het als Futures handelaar makkelijk wordt om snel en efficiënt te handelen. De exchange kan tot 100.000 transacties per seconde aan, iets waar concurrenten tijdens drukke periodes moeite mee hebben. Als handelaar kan je handelen met eeuwigdurende contracten met een hefboomwerking tot 100x.

ByBit richt zich echter meer op ervaren handelaren en we raden deze exchange niet aan voor beginnende handelaren. Zeker als je niet weet wat je doet. Vanaf juni 2021 bieden zij echter ook spothandel aan zonder leverage.

In deze ByBit review gaan we dieper in op deze exchange en geven we je de informatie die je nodig hebt om ByBit te begrijpen. Aan het einde van de review kan je voor jezelf bepalen of dit een geschikte exchange is voor jou.

Nu Vergelijken
Coinbase Review

Coinbase Review (2023)

Nu de belangstelling voor en de investeringen in cryptocurrency de afgelopen jaren zijn toegenomen, is de behoefte aan veilige brokers om te investeren in crypto, toegenomen.

Coinbase is een van de oudste en wereldwijd de meest populaire cryptocurrency brokers die momenteel beschikbaar is. Coinbase werd in 2012 in San Francisco gelanceerd door Brian Amstrong en Fred Ehrsam en is uitgegroeid tot een van de grootste cryptocurrency bedrijven ter wereld.

Als je meer wilt weten over dit crypto bedrijf en meer wilt weten over de exchange, lees dan deze Coinbase review gauw verder.

Nu Vergelijken
BLOX Review

BLOX Review (2023)

Je hebt vast wel de reclame op televisie gezien van de Weareblox app. De ontwikkelaar van BLOX, de crypto broker BTC Direct, heeft namelijk flink geadverteerd op de televisie. De BLOX app moet het mogelijk maken om eenvoudig te investeren in cryptocurrency. De nadruk ligt vooral op eenvoud. Het moet zelfs voor mensen die niet bekend zijn met de digitale wereld mogelijk worden om te investeren in crypto.

In deze BLOX review bekijken wij of het team hun belofte waar kunnen maken, hoe de app werkt en of het echt zo makkelijk is om hiermee te investeren.

Nu Vergelijken