Knaken Review (2024)

De cryptomarkt is de laatste jaren steeds harder aan het groeien. Er zijn steeds meer “normale” Nederlanders die de cryptomarkt bestormen en spaargeld investeren in cryptomunten. Echter is het voor veel particulieren allemaal spannend, nieuw en ingewikkeld. De crypto-broker Knaken werd in 2017 opgericht en had niet zo’n vliegende start in de cryptowereld. Hebben zij het platform weten te verbeteren in 2024? Het kan zijn dat de bedrijfsnaam je bekend voorkomt. Dat is niet gek, want Knaken is sponsor van de voetbalclubs Ajax, Feyenoord en Sparta Rotterdam.

Samenvatting: De Knaken broker is bekend van het sponsoren van voetbalclubs als AJAX en Feyenoord. Ze maken het aankopen en verkopen van crypto eenvoudig voor de massa. Een nadeel is echter de hoge transactiekosten van 4% en het relatief kleine aanbod. Je kan een hoop kosten besparen door simpelweg een goedkopere broker te kiezen.

Algemene indruk van Knaken​

Knaken is een Nederlandse crypto-broker en richt zicht op de aankoop en verkoop van cryptomunten. Het doel van Knaken is om het handelen in de digitale valuta nog makkelijker te maken, waardoor iedereen zich in de markt kan mengen. De betalingen verlopen via iDeal, waardoor er in een handomdraai een storting kan worden verricht. Hiervoor moet je uiteraard wel een account aanmaken bij de broker en jezelf verifiëren. De verificatie verloopt snel en gemakkelijk, waardoor je meteen aan de slag kan gaan met jouw crypto-portefeuille.

Alle cryptomunten worden in een wallet worden opgeslagen, zodat je er geen omkijken meer naar hebt. Het verkopen van cryptocurrency kan op ieder gewenst moment. De verschillende cryptovaluta zijn direct beschikbaar, het is dus niet noodzakelijk om eerst Bitcoin te kopen en dan weer om te wisselen. Gemak staat voorop bij Knaken en dat is te merken.

De visie en het doel van Knaken is eigenlijk hetzelfde als bij ieder andere crypto-broker. Vrijwel iedere crypto partij in Nederland maakt het gemakkelijk voor gebruikers om crypto te kopen. Het is raadzaam om ook naar de kosten van het platform te kijken, zoals we hier hebben gespecificeerd. Knaken is namelijk, in vergelijking met de concurrentie, een erg dure broker.

Knaken Website

Samenvatting

Aanbod100+ munten.
Kosten~4% per transactie + €0,75 (vergelijk hier Bitcoin prijzen).
BetaalmethodeniDEAL, Bancontact en bankoverschrijving.
StakingJa, tot wel 6% (niet flexibel).
Built-in walletsJa, voor alle munten.
VerzekerdNee.
ActiesNee.
AccountVerplicht.
APINee.
KlantenserviceTijdens kantooruren.

BLOX voordelen en nadelen

VoordelenNadelen
Sponsor voetbalclubs. Hoge handelskosten.
Periodiek sparen met crypto. Lage following / userbase.
  Relatief klein aanbod.

Knaken alternatief

Wat duidelijk uit deze Knaken review naar voren komt, zijn de hoge kosten van 4% bij Knaken en het relatief kleine aanbod. Er zijn zat goedkopere alternatieven om snel te kunnen besparen op deze kosten en toegang te krijgen tot een groter aanbod.

Een goed alternatief is de Bitvavo exchange, waar je maximaal 0.25% aan transactiekosten betaalt (16 keer goedkoper) en toegang krijg tot meer dan 100 cryptovaluta. Bij Bitvavo handel je ook nog eens de eerste 1000 euro volledig gratis.

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang vandaag 20 euro gratis starttegoed bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

Hoe werkt het Knaken platform?

Een gebruiker kan een keuze maken uit het assortiment van cryptocurrency, een bedrag naar wens invullen en een storting verrichten met iDeal. Het aankopen van de gewenste cryptomunten kost slechts een paar minuten. Overigens kan er ook gestort worden met Visa, Mastercard, EPS, Bancontact en GiroPay. De ruime keuze aan betaalsystemen komt doordat Knaken ook populair is in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De website is dan ook beschikbaar in het Nederlands, Duits en het Engels. Het Knaken platform is overzichtelijk, duidelijk en gemakkelijk. Zelfs de nieuwkomers in de cryptowereld zullen weinig moeite hebben met het aankopen van de cryptocurrency.

Gratis account aanmaken

Een account aanmaken bij Knaken is simpel en duurt hooguit een paar minuten. Ga naar de website en klik op Aanmelden. Als je al een account hebt dan kan je klikken op Inloggen. Een Knaken-account is gratis.

De gebruiker kan na verificatie gebruik gaan maken van het platform. De verificatie bestaat uit een foto van jouw ID of paspoort, plus een selfie. Het gehele platform is te bedienen via jouw webbrowser of de app van Knaken. De accounts zijn dubbel beveiligd met 2FA, waardoor het moeilijker wordt om jouw account te hacken. Knaken maakt overigens ook in bepaalde situaties gebruik van zogeheten cold wallets.

Welke cryptomunten kan ik kopen?

Knaken appEr worden bij Knaken een groot aantal cryptomunten aangeboden. De bekendste cryptocurrency zijn Bitcoin, Litecoin, XRP, Ethereum en Dash. Het aanbod aan cryptomunten is de laatste jaren enorm gestegen. De gebruikers kunnen bijna 70 verschillende cryptocurrency aanschaffen op het platform van Knaken. De leden kunnen crypto op ieder moment kopen en weer verkopen. De gebruikers moeten wel transactiekosten betalen, en dit is dan ook waar het grootste nadeel ligt van Knaken.

Onderin de Knaken review hebben wij een lijstje gemaakt met alle cryptomunten die momenteel beschikbaar zijn bij de broker Knaken.

Als jij cryptocurrency hebt gekocht bij Knaken dan zal dat te zien zijn op het Dashboard. Simpelweg door even in te loggen kan jij de huidige waarde van jouw portefeuille bekijken. Het is ook mogelijk om via het Dashboard cryptomunten te verkopen. De gebruiker moet het aantal munten invullen en bevestigen.

Het geld verschijnt vervolgens op jouw account en is direct beschikbaar voor opname. Bij een verkoop zal Knaken een fee berekenen, ook deze is niet mals. Er kan ook al een verkoopprijs van te voren worden ingesteld. Mocht de munt de waarde aantikken, dan zal het systeem de cryptomunten automatisch verkopen. Je hoeft de waarde van de munten dan niet in de gaten te houden, alles gaat automatisch en dat is wel zo prettig. De geldbedragen kan je laten uitbetalen op jouw bankrekening of weer investeren in andere cryptovaluta bij Knaken.

Hoge Knaken kosten

Knaken moet vanzelfsprekend ook geld verdienen en brengt transactiekosten in rekening. De fee bedraagt normaliter rond de 4% en dit is zeer hoog als je het vergelijkt met de concurrentie. Als klant betaal je dus voor de sponsoring van clubs als AJAX en Feyenoord.

De fee staat overigens niet vast en is flexibel, maar hoeveel je daadwerkelijk betaald is niet duidelijk. Er zal ook worden gekeken naar de hoogte van de transactie. Hoe meer een gebruiker verhandeld, des te lager de kosten zullen zijn.

Knaken kosten vergelijken

Onderstaande tabel vergelijkt de Knaken kosten van enkele munten met andere apps/brokers.

 KnakenBitvavoeToroBLOX
Bitcoin4%0.25%1%1%
Ethereum4%0.25%1%1%
Litecoin4%0.25%1%1%
Bitcoin Cash4%0.25%1%1%
XRP2%0.25%1%1%

Zoals je duidelijk ziet, kan je een hoop geld besparen door een goedkopere broker te kiezen. Een goed voorbeeld is onderstaande Bitvavo exchange waar je slechts 0.25% aan handelskosten betaalt.

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang vandaag 20 euro gratis starttegoed bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

Verificatie

Een account aanmaken is simpel, maar je moet wel nog verificatieproces doorlopen. Het aanschaffen van cryptomunten is mogelijk vanaf 10 euro tot een bedrag van 10.000 euro. Allereerst zal er worden gevraagd om een identiteitsbewijs, bijvoorbeeld een kopie van jouw paspoort of ID-kaart. Het is ook mogelijk om een foto te maken en te versturen via de app. Daarnaast zal de gebruiker ook een selfie moeten maken.

Een medewerker van Knaken zal bekijken of de selfie overeenkomt met de foto op het ID-bewijs. Daarnaast moet je ook niet vergeten om op de verificatielink te klikken in de mail. Uitbetalingen zijn uitsluitend mogelijk wanneer een gebruiker zijn bankrekening verifieerd en ook dat is eenvoudig.

Is Knaken betrouwbaar?

De crypto-broker Knaken staat te boek als een betrouwbaar bedrijf. De klantenservice is dagelijks geopend. Er kan een mailtje worden gestuurd of telefonisch contact worden opgenomen met een medewerker. Er staat op de site ook een contactformulier klaar, maar de snelste manier om iemand te spreken is via de live chatfunctie. Uitbetalingen verlopen snel en zijn eenvoudig aan te vragen. Knaken is gevestigd in Rotterdam.

Knaken Team

Hoewel ze betrouwbaar zijn en daadwerkelijk crypto uitleveren, zijn ze wel erg duur in vergelijking met de concurrentie. Je kan je dus afvragen of je niet een goedkopere partij moet kiezen om in dezelfde munten te investeren.

Veelgestelde vragen Knaken

Wat zijn de kosten van Knaken?

De Knaken kosten zijn in vergelijking met de concurrentie erg hoog. Per transactie betaal je tot wel 4% aan handelskosten. Er zijn brokers actief waarbij deze kosten tot wel 16 keer lagen liggen. Daarnaast betaal je ook 75 cent per trade.

Hoeveel crypto's kan je handelen bij Knaken?

Het aanbod van Knaken ligt momenteel rond de 100+ crypto’s. Dit is niet heel laag, maar ook niet heel hoog. De meeste concurrenten hebben een groter aanbod. Je kan hier wel eenvoudig met iDEAL, Bancontact en creditcard betalen.

Rente verdienen over je crypto

Bij Knaken kan je je crypto staken en tot wel 6% op jaarbasis aan rente verdienen. Houd er wel rekening mee dat je je crypto vast moet zetten voor 1, 6 of 12 maanden.

Related work

Crypto Masterclass

Crypto Masterclass Review (2024)

Ik bespreek met jou een van de beste Nederlandstalige cryptocursussen van dit moment: Crypto Masterclass van AllesOverCrypto.nl. Ik heb zelf met veel plezier deze crypto beleggingscursus gevolgd en vind het leuk om mijn ervaringen met jou te delen. Mijn ervaringen vind je terug in deze Crypto Masterclass review.

Nu Vergelijken
Crypto.com Review

Crypto.com Review (2024)

Crypto.com is een online exchange die de handel in meer dan 250 cryptocurrencies ondersteunt. Crypto.com werd gelanceerd in 2016 en biedt momenteel een app en een crypto exchange aan. Beide platformen staan los van elkaar.

Dit is een uitgebreide Crypto.com review die je meer inzichten geeft in de exchange en de app. We zullen je meer vertellen over de functies, de voor- en nadelen, de beveiliging en de kosten van deze exchange. De review bevat ook stap-voor-stap handleiding over hoe je je bij de exchange kan registreren, een trade kan plaatsen, rente kan verdienen met crypto en je geld kan overmaken. Lees verder om een goed beeld te krijgen van deze exchange.

Nu Vergelijken
Binance Review

Binance Review (2023)

Binance is een internationaal handelsplatform dat meerdere cryptodiensten aanbiedt. Het platform is in 2017 opgericht door Changpeng Zhao en wordt aangestuurd vanuit het hoofdkwartier in Malta. Sinds begin 2018 is het platform de grootste exchange als we kijken naar handelsvolume, aantal actieve traders, diensten en liquiditeit.

Het platform biedt de mogelijkheid om honderden soorten coins te verhandelen, een passief inkomen te genereren met staking, derivaten handelen met een leverage en het heeft zelfs een eigen crypto debit card. De man achter het platform, Zhao, begon ooit als developer en maakte voorheen deel uit het van het team dat Blockchain.info opzette. Ondanks dat het platform dus nog niet oud is, is degene die erachter zit erg ervaren op het gebied van cryptocurrency en finance. In deze Binance review duiken wij dieper in op het platform, bekijken wij de diensten en krijg je uitleg hoe je kan handelen bij Binance.

Nu Vergelijken
Cryptoprijzen