BLOX Review (2024)

Je hebt vast wel de reclame op televisie gezien van de Weareblox app. De ontwikkelaar van BLOX, de crypto broker BTC Direct, heeft namelijk flink geadverteerd op de televisie. De BLOX app moet het mogelijk maken om eenvoudig te investeren in cryptocurrency. De nadruk ligt vooral op eenvoud. Het moet zelfs voor mensen die niet bekend zijn met de digitale wereld mogelijk worden om te investeren in crypto.

In deze BLOX review bekijken wij of het team hun belofte waar kunnen maken, hoe de app werkt en of het echt zo makkelijk is om hiermee te investeren.

BLOX review samenvatting: BLOX maakt het voor beginners bijzonder eenvoudig om in crypto te investeren met de Weareblox app. In enkele stappen koop en verkoop jij eenvoudig cryptocurrency. Momenteel werkt de app nog niet zoals het zou moeten, vandaar dat je een hoop klachten vindt op het internet. Om die reden accepteert de app ook geen nieuwe gebruikers.

Algemene indruk van BLOX

De app richt zich vooral op beginnende beleggers die wel graag zouden willen investeren, maar weinig willen weten over de techniek erachter. Zoals eerder gezegd richt de app zich vooral op gemak en eenvoud. Via de app kan je zonder ingewikkelde stappen investeren in meer dan 85 verschillende cryptocurrencies. Sinds 2022 kan je ook via je laptop inloggen bij BLOX en sinds 2023 hebben ze ook (zeer lage) staking rewards. Het begint langzaam maar zeker in de buurt van concurrenten als Bitvavo of Bybit te komen.

In grote lijnen heb je alleen een Koop en Verkoop knop en that’s it. Perfect om de oudere generatie ook kennis te laten maken met crypto, maar onvoldoende voor de investeerder die meer dan dat wil. De filosofie van BLOX is om de app altijd gelimiteerd te houden (hoewel ze nu ook crypto stortingen toestaan van enkele munten).

BLOX is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en maakt investeren makkelijk voor digibeet.

BLOX website

Voor iedere crypto in het assortiment of ontvang je een eigen wallet, die hoef je dus ook niet zelf te regelen. De app is echter wel heel erg gelimiteerd qua functionaliteiten, omdat het alleen gericht is op de beginner.

Wil je meer met cryptocurrency? Denk aan het betalen met crypto of het versturen en ontvangen van crypto, dan is deze app niet voor jou geschikt. Maar geen nood, wij hebben een handige BLOX alternatief voor jou.

Waarom kiezen voor BLOX?​

  • Super eenvoudig, zelfs een digitbeet kan investeren.
  • Investeren al vanaf 1 euro.
  • Registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB).
  • Alles vanaf je smartphone.
  • Officiële partner van AJAX.

Waarom niet kiezen voor BLOX?

  • In het verleden zijn er een hoop storingen geweest tijdens kritieke momenten (in 2022 slechts 3 storingen en in 2023 (nog) geen.
  • Geen compensatie voor verliezen tijdens storingen.
  • Crypto kan niet in eigen bewaring worden gehouden (not your keys, not your crypto).
  • Alles wat aangekocht wordt via BLOX moet dus verkocht worden aan BLOX (2% fee). Slim van BLOX, maar duur voor jou.
  • Promotie vindt plaats omdat gebruikers hier 10 euro tegoed voor krijgen (niet objectief).
  • BTC Direct heeft een investering van 11 miljoen ontvangen, dit wordt erdoorheen gebrand voor marketing.
  • 600.000 gebruikers waarvan een groot gedeelte inactief is om de 10 euro bonus te claimen.

Samenvatting

Aanbod85 munten.
Kosten1% per transactie (vergelijk hier Bitcoin prijzen).
BetaalmethodeniDEAL, Bancontact, bankoverschrijving en creditcard.
StakingJa, voor een aantal munten, maar zeer lage rewards.
Built-in walletsJa, voor alle munten.
VerzekerdNee, maar je kan munten niet opnemen of storten.
ActiesNee.
AccountVerplicht.
APINee.
KlantenserviceTijdens kantooruren.

BLOX voordelen en nadelen

VoordelenNadelen
Crypto kopen in 60 seconden. Accepteert geen nieuwe leden.
Staking mogelijk voor sommige munten. Hoop bugs in de app, wat zorgt voor storingen.
  Crypto kan niet van het platform afgehaald worden.

BLOX alternatief

Door de BLOX ledenstop zijn een hoop mensen opzoek naar een Weareblox alternatief. Een goed alternatief is de Bitvavo exchange die al bijna 4 jaar een stabiel platform levert . Dit is de marktleider in Nederland en heeft ook een handige Android en iOS app.

Bitvavo heeft dit kunnen bereiken door onder andere erg lage kosten door te rekenen. Je betaalt hier slechts 0.25% per transactie, dit is vier keer minder dan bij BLOX. Ook krijg je bij Bitvavo hogere staking rewards.

Daarnaast heeft BLOX nu natuurlijk ook een ledenstop, waardoor een registratie niet eens mogelijk is voor nieuwe gebruikers. Klik hieronder om gebruik te maken van de Bitvavo actie.

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang vandaag 20 euro gratis starttegoed bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

BLOX vs. Bitvavo

BLOX aanbod

Via BLOX koop je meer dan 85 verschillende cryptocurrencies met 1 klik op de knop. Je kan hier eenvoudig Bitcoin en Ethereum kopen, maar ook kleinere currencies zoals Polkadot en Binance Coin.

Alle currencies worden geleverd in je eigen BLOX wallet app. Houd er rekening mee dat je je cryptocurrencies niet kan versturen. De WeAreBLOX app is zeer gelimiteerd, waardoor het alleen interessant is voor een digitbeet. BLOX heeft dit zelf ook ingezien en biedt langzaam steeds meer functies die je van een broker kan verwachten.

Hoe cryptocurrency kopen en verkopen met BLOX?

Met BLOX kan je in 4 stappen cryptocurrency kopen en verkopen. In de reclame wordt zelfs gesteld dat je binnen 60 seconden crypto kan kopen.

Het is heel simpel (maar het moet wel in meer dan 4 stappen): 

  1. Download BLOX voor Android of je Apple telefoon.
  2. Maak een account aan.
  3. Waardeer euro tegoed op dit kan met iDEAL, Bancontact, creditcard of bankoverschrijving
  4. Voer de ID-identificatie uit 
  5. Ruil je euro tegoed om voor crypto.
  6. Dit kan door op een gewenste cryptocurrency te klikken en door op de Koop knop te klikken. Bevestig de transactie en de munten worden toegevoegd aan je Kluis.
  7. Wil je weer verkopen dan klik je op Verkoop.

In je Kluis kan je de waarde van al je munten en je euro saldo bij elkaar zien. Handig van de app is dat je bij iedere munt het percentage van je totale portfolio kan zien.

Verificaties en Limieten

Via de BLOX app kan je tot € 250 per maand investeren zonder enige verificatie. Om je limieten verhogen moet je een ID verificatie uitvoeren. Dit kan eenvoudig via de app.

Doe dit door een foto van je legitimatiebewijs op te sturen naar BLOX. De documenten worden vervolgens handmatig gecontroleerd door het BLOX team en zodra dit is goedgekeurd ontvangen hierover een notificatie. Tijdens kantooruren is dit vaak nog dezelfde dag (als het niet druk is).

BLOX klachten

Sinds de lancering van de app zijn er een hoop BLOX klachten. Zeker tijdens drukke periodes heeft de BLOX app veel stabiliteitsproblemen. Dit komt doordat het team zich verkeken heeft op de populariteit van de app en hierdoor geen stabiele app kan leveren als het te druk is. Waarschijnlijk is de app te vroeg uitgebracht in combinatie met agressief adverteren.

De vele BLOX storingen hebben geleid tot een hoop klachten op het internet. Die je vast ook hebt gezien. Trustpilot, de Google Play Store, de App Store staan allemaal vol met klachten. De app was voor veel gebruikers onbruikbaar op het moment dat ze juist willen traden, ze konden bijvoorbeeld niet meer inloggen, orders werden niet doorgevoerd, eurostortingen waren vertraagd en ze kregen geen antwoord op support vragen.

Juist precies de dingen die je wél van een cryptoplatform verwacht.

De problemen zorgden voor verliezen bij handelaren, omdat ze simpelweg hun munten niet meer konden verkopen. Een vergoeding voor de gedupeerden zit er helaas niet in, omdat in de gebruiksvoorwaarden staat dat BLOX geen stabiel platform hoeft te leveren en dat dit het risico van de eindgebruiker is.

BLOX reviews Trustpilot

BLOX heeft besloten om nieuwe registraties te stoppen en zich vooral te focussen op het verbeteren van de app. Wanneer de app klachtenvrij is, is nog niet bekend.

De app heeft zoveel storingen dat er zelfs een eigen Twitter pagina voor is opgericht (en zelfs pagina’s voor en door gedupeerden):

Nu moeten we toegeven dat het in 2022 stukken beter gaat, er zijn slechts 3 storingen geweest en 1 uitgelopen onderhoudsbeurt. Geplande onderhoudsbeurten zijn hier niet bij meegenomen.

In 2023 zijn er geen storingen gerapporteerd door BLOX Maintenance, maar met een simpele Twitter search kan je toch een storing vinden.

BLOX kosten

In ruil voor gemak die BLOX levert betaal je handelskosten voor iedere transactie die je doet via de app. De kosten van BLOX zijn er redelijk marktconform, ze brengen 1% over iedere transactie in rekening. Dus koop je Bitcoin dan betaal je 1% aan BLOX en ontvang jij 99%. 

Bij sommige andere brokers kunnen deze kosten oplopen tot wel 3%, zoals bij de broker variant van de app: BTC Direct. BTC Direct is per 14 december 2022 gestopt met haar activiteiten en focust zich vooral op BLOX.

Wij vinden het zonde om handelskosten te betalen over onze transacties, vandaar dat wij de prijzen inclusief transactiekosten vergelijken op onze website. Vergelijk hier bijvoorbeeld Bitcoin prijzen

Zoals je ziet kan het nog veel goedkoper dan bij BLOX en betaal je bij Bitvavo bijvoorbeeld 0.25% handelskosten over je transactie. 

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang vandaag 20 euro gratis starttegoed bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

BLOX kosten vergelijken

Onderstaande tabel vergelijkt de BLOX kosten van enkele munten met andere apps/brokers.

 BLOXBitvavoeToroCoinbase
Bitcoin1%0.25%1%1.49%
Ethereum1%0.25%1%1.49%
Litecoin1%0.25%1%1.49%
Bitcoin Cash1%0.25%1%1.49%
XRP1%0.25%1%1.49%

Is BLOX betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van BLOX kan je op twee manieren interpreteren. Iets waar je van uit kan gaan is dat BLOX daadwerkelijk levert wat ze beloven, cryptocurrencies. Het is een handelsmerk van BTC Direct, die al sinds 2013 actief is in de cryptomarkt. Daarnaast is het bedrijf geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, waar hele strenge eisen aan verbonden zijn.

BLOX DNB Registratie
Registratie BLOX bij De Nederlandsche Bank.

De betrouwbaarheid van de service is helaas, op dit moment, niet zo zeker. De app is momenteel niet stabiel, waardoor er storingen optreden wanneer het erg druk is. Deze BLOX review is initieel in 2021 geschreven en het team is druk bezig om de problemen te verhelpen. Update in 2022, er zijn nog maar 3 storingen geweest bij BLOX, ze zijn dus op weg naar een relatief stabiel platform. In 2023 zijn er nog geen storingen bekend.

Hoelang dit gaat duren is nog niet bekend, maar daar zal je als gebruiker van op de hoogte gehouden worden. Het idee is dus leuk voor de digibeet, maar als je in de heat of the moment geld verliest omdat de app niet werkt, is dat natuurlijk nooit leuk. En waarschijnlijk ook niet de bedoeling van Weareblox. Houd er wel rekening mee dat eventuele verliezen door een niet-werkend platform voor je eigen rekening zijn.

Voor nu dus voor nu kan je beter een alternatief zoeken, maar we hopen dat BLOX alle problemen oplost en een stabiele app kan leveren.

Veelgestelde vragen BLOX

Wat zijn de kosten van BLOX?

Voor iedere transactie die je via de Weareblox app doet betaal je 1% handelskosten.

Hoeveel munten kan je verhandelen bij BLOX?

Momenteel kan je bij BLOX 85 verschillende crypto’s kopen en verkopen.

Hoe kan ik betalen bij BLOX?

Je kan betalen met iDEAL, creditcard, Bancontact en bankoverschrijving.

Kan je crypto opnemen van BLOX?

Nee BLOX opereert in een gesloten systeem. Je kan geen crypto’s opnemen.

Kan je bij BLOX crypto staken?

Ja, je kan hier enkele crypto’s staken. Houd er rekening mee dat de rewards lager zijn dan bij Bitvavo of Bybit.

Kan je crypto's storten?

Ja, BLOX heeft na het stoppen van Binance het licht gezien en de mogelijkheid tot storting aangezet.

Wie zitten er achter BLOX?

BTC Direct zit achter BLOX. Dit bedrijf sloot eerder plotseling haar deuren in 2022.

Related work

Crypto.com Review

Crypto.com Review (2024)

Crypto.com is een online exchange die de handel in meer dan 250 cryptocurrencies ondersteunt. Crypto.com werd gelanceerd in 2016 en biedt momenteel een app en een crypto exchange aan. Beide platformen staan los van elkaar.

Dit is een uitgebreide Crypto.com review die je meer inzichten geeft in de exchange en de app. We zullen je meer vertellen over de functies, de voor- en nadelen, de beveiliging en de kosten van deze exchange. De review bevat ook stap-voor-stap handleiding over hoe je je bij de exchange kan registreren, een trade kan plaatsen, rente kan verdienen met crypto en je geld kan overmaken. Lees verder om een goed beeld te krijgen van deze exchange.

Nu Vergelijken
Binance Review

Binance Review (2023)

Binance is een internationaal handelsplatform dat meerdere cryptodiensten aanbiedt. Het platform is in 2017 opgericht door Changpeng Zhao en wordt aangestuurd vanuit het hoofdkwartier in Malta. Sinds begin 2018 is het platform de grootste exchange als we kijken naar handelsvolume, aantal actieve traders, diensten en liquiditeit.

Het platform biedt de mogelijkheid om honderden soorten coins te verhandelen, een passief inkomen te genereren met staking, derivaten handelen met een leverage en het heeft zelfs een eigen crypto debit card. De man achter het platform, Zhao, begon ooit als developer en maakte voorheen deel uit het van het team dat Blockchain.info opzette. Ondanks dat het platform dus nog niet oud is, is degene die erachter zit erg ervaren op het gebied van cryptocurrency en finance. In deze Binance review duiken wij dieper in op het platform, bekijken wij de diensten en krijg je uitleg hoe je kan handelen bij Binance.

Nu Vergelijken
Knaken Review

Knaken Review (2024)

De cryptomarkt is de laatste jaren steeds harder aan het groeien. Er zijn steeds meer “normale” Nederlanders die de cryptomarkt bestormen en spaargeld investeren in cryptomunten. Echter is het voor veel particulieren allemaal spannend, nieuw en ingewikkeld. De crypto-broker Knaken werd in 2017 opgericht en had niet zo’n vliegende start in de cryptowereld. Hebben zij het platform weten te verbeteren in 2024? Het kan zijn dat de bedrijfsnaam je bekend voorkomt. Dat is niet gek, want Knaken is sponsor van de voetbalclubs Ajax, Feyenoord en Sparta Rotterdam.

Nu Vergelijken
Cryptoprijzen