BLOX Review (2022)

Je hebt vast wel de reclame op televisie gezien van de Weareblox app. De ontwikkelaar van BLOX, de crypto broker BTC Direct, heeft namelijk flink geadverteerd op de televisie. De BLOX app moet het mogelijk maken om eenvoudig te investeren in cryptocurrency. De nadruk ligt vooral op eenvoud. Het moet zelfs voor mensen die niet bekend zijn met de digitale wereld mogelijk worden om te investeren in crypto.

In deze BLOX review bekijken wij of het team hun belofte waar kunnen maken, hoe de app werkt en of het echt zo makkelijk is om hiermee te investeren.

BLOX review samenvatting: BLOX maakt het voor beginners bijzonder eenvoudig om in crypto te investeren met de Weareblox app. In enkele stappen koop en verkoop jij eenvoudig cryptocurrency. Momenteel werkt de app nog niet zoals het zou moeten, vandaar dat je een hoop klachten vindt op het internet. Om die reden accepteert de app ook geen nieuwe gebruikers.

Algemene indruk van BLOX

De app richt zich vooral op beginnende beleggers die wel graag zouden willen investeren, maar weinig willen weten over de techniek erachter. Zoals eerder gezegd richt de app zich vooral op gemak en eenvoud. Via de app kan je zonder ingewikkelde stappen investeren in meer dan 30 verschillende cryptocurrencies.

In grote lijnen heb je alleen een Koop en Verkoop knop en that’s it. Perfect om de oudere generatie ook kennis te laten maken met crypto, maar onvoldoende voor de investeerder die meer dan dat wil.

BLOX is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

BLOX website

Voor iedere crypto in het assortiment of ontvang je een eigen wallet, die hoef je dus ook niet zelf te regelen. De app is echter wel heel erg gelimiteerd qua functionaliteiten, omdat het alleen gericht is op de beginner.

Wil je meer met cryptocurrency? Denk aan het betalen met crypto of het versturen en ontvangen van crypto, dan is deze app niet voor jou geschikt. Maar geen nood, wij hebben een handige BLOX alternatief voor jou.

Waarom kiezen voor BLOX?

 • Super eenvoudig, zelfs een digitbeet kan investeren.
 • Investeren al vanaf 1 euro.
 • Registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB).
 • Alles vanaf je smartphone.
 • Officiële partner van AJAX.

Samenvatting

Aanbod75 munten.
Kosten1% per transactie (vergelijk hier Bitcoin prijzen).
BetaalmethodeniDEAL, Bancontact, bankoverschrijving en creditcard.
StakingNee, niet mogelijk.
Built-in walletsJa, voor alle munten.
VerzekerdNee, maar je kan munten niet opnemen of storten.
ActiesNee.
AccountVerplicht.
APINee.
KlantenserviceTijdens kantooruren.

BLOX voordelen en nadelen

VoordelenNadelen
Crypto kopen in 60 seconden. Accepteert geen nieuwe leden.
  Hoop bugs in de app.
  App werkt niet als het druk is.

BLOX alternatief

Door de BLOX ledenstop zijn een hoop mensen opzoek naar een Weareblox alternatief. Een goed alternatief is de Bitvavo exchange die al bijna 4 jaar een stabiel platform levert. Dit is de marktleider in Nederland en heeft ook een handige Android en iOS app.

Bitvavo heeft dit kunnen bereiken door onder andere erg lage kosten door te rekenen. Je betaalt hier slechts 0.25% per transactie, dit is vier keer minder dan bij BLOX. 

Daarnaast heeft BLOX nu natuurlijk ook een ledenstop, waardoor een registratie niet eens mogelijk is voor nieuwe gebruikers. Klik hieronder om gebruik te maken van de Bitvavo actie.

Handel € 1.000 commissievrij bij de goedkoopste broker van NL

Handel € 1.000 commissievrij bij de goedkoopste broker van NL

Handel tot € 1.000 volledig commissievrij bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

BLOX vs. Bitvavo

BLOX aanbod

Via BLOX koop je meer dan 75 verschillende cryptocurrencies met 1 klik op de knop. Je kan hier eenvoudig Bitcoin en Ethereum kopen, maar ook kleinere currencies zoals Polkadot en Binance Coin.

Alle currencies worden geleverd in je eigen BLOX wallet app. Houd er rekening mee dat je je cryptocurrencies niet kan versturen of ontvangen. Er is alleen een app beschikbaar en geen web-based platform. Een smartphone is dus een vereiste voor dit platform.

Hoe cryptocurrency kopen en verkopen met BLOX?

Met BLOX kan je in 4 stappen cryptocurrency kopen en verkopen. In de reclame wordt zelfs gesteld dat je binnen 60 seconden crypto kan kopen.

Het is heel simpel (maar het moet wel in meer dan 4 stappen): 

 1. Download BLOX voor Android of je Apple telefoon.
 2. Maak een account aan.
 3. Waardeer euro tegoed op dit kan met iDEAL, Bancontact, creditcard of bankoverschrijving
 4. Voer de ID-identificatie uit 
 5. Ruil je euro tegoed om voor crypto.
 6. Dit kan door op een gewenste cryptocurrency te klikken en door op de Koop knop te klikken. Bevestig de transactie en de munten worden toegevoegd aan je Kluis.
 7. Wil je weer verkopen dan klik je op Verkoop.

In je Kluis kan je de waarde van al je munten en je euro saldo bij elkaar zien. Handig van de app is dat je bij iedere munt het percentage van je totale portfolio kan zien.

Verificaties en Limieten

Via de BLOX app kan je tot € 250 per maand investeren zonder enige verificatie. Om je limieten verhogen moet je een ID verificatie uitvoeren. Dit kan eenvoudig via de app.

Doe dit door een foto van je legitimatiebewijs op te sturen naar BLOX. De documenten worden vervolgens handmatig gecontroleerd door het BLOX team en zodra dit is goedgekeurd ontvangen hierover een notificatie. Tijdens kantooruren is dit vaak nog dezelfde dag (als het niet druk is).

BLOX klachten

Sinds de lancering van de app zijn er een hoop BLOX klachten. Zeker tijdens drukke periodes heeft de BLOX app veel stabiliteitsproblemen. Dit komt doordat het team zich verkeken heeft op de populariteit van de app en hierdoor geen stabiele app kan leveren als het te druk is. Waarschijnlijk is de app te vroeg uitgebracht in combinatie met agressief adverteren.

De vele BLOX storingen hebben geleid tot een hoop klachten op het internet. Die je vast ook hebt gezien. Trustpilot, de Google Play Store, de App Store staan allemaal vol met klachten. De app was voor veel gebruikers onbruikbaar op het moment dat ze juist willen traden, ze konden bijvoorbeeld niet meer inloggen, orders werden niet doorgevoerd, eurostortingen waren vertraagd en ze kregen geen antwoord op support vragen.

Juist precies de dingen die je wél van een cryptoplatform verwacht.

De problemen zorgden voor verliezen bij handelaren, omdat ze simpelweg hun munten niet meer konden verkopen. Een vergoeding voor de gedupeerden zit er helaas niet in, omdat in de gebruiksvoorwaarden staat dat BLOX geen stabiel platform hoeft te leveren en dat dit het risico van de eindgebruiker is.

BLOX reviews Trustpilot

BLOX heeft besloten om nieuwe registraties te stoppen en zich vooral te focussen op het verbeteren van de app. Wanneer de app klachtenvrij is, is nog niet bekend.

De app heeft zoveel storingen dat er zelfs een eigen Twitter pagina voor is opgericht:

Nu moeten we toegeven dat het in 2022 stukken beter gaat, er is slechts 1 storing geweest en 1 uitgelopen onderhoudsbeurt.

BLOX kosten

In ruil voor gemak die BLOX levert betaal je handelskosten voor iedere transactie die je doet via de app. De kosten van BLOX zijn er redelijk marktconform, ze brengen 1% over iedere transactie in rekening. Dus koop je Bitcoin dan betaal je 1% aan BLOX en ontvang jij 99%. 

Bij sommige andere brokers kunnen deze kosten oplopen tot wel 3%, zoals bij de broker variant van de app: BTC Direct.

Wij vinden het zonde om handelskosten te betalen over onze transacties, vandaar dat wij de prijzen inclusief transactiekosten vergelijken op onze website. Vergelijk hier bijvoorbeeld Bitcoin prijzen

Zoals je ziet kan het nog veel goedkoper dan bij BLOX en betaal je bij Bitvavo bijvoorbeeld 0.25% handelskosten over je transactie. 

Handel € 1.000 commissievrij bij de goedkoopste broker van NL

Handel € 1.000 commissievrij bij de goedkoopste broker van NL

Handel tot € 1.000 volledig commissievrij bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

BLOX kosten vergelijken

Onderstaande tabel vergelijkt de BLOX kosten van enkele munten met andere apps/brokers.

 BLOXBitvavoBTC DirectSATOS
Bitcoin1%0.25%2%1.95%
Ethereum1%0.25%3%2.50%
Litecoin1%0.25%3%2.50%
Bitcoin Cash1%0.25%3%2.50%
XRP1%0.25%3%2.50%

Is BLOX betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van BLOX kan je op twee manieren interpreteren. Iets waar je van uit kan gaan is dat BLOX daadwerkelijk levert wat ze beloven, cryptocurrencies. Het is een handelsmerk van BTC Direct, die al sinds 2013 actief is in de cryptomarkt. Daarnaast is het bedrijf geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, waar hele strenge eisen aan verbonden zijn.

BLOX DNB Registratie
Registratie BLOX bij De Nederlandsche Bank.

De betrouwbaarheid van de service is helaas, op dit moment, niet zo zeker. De app is momenteel niet stabiel, waardoor er storingen optreden wanneer het erg druk is. Deze BLOX review is trouwens in 2021 geschreven en het team is druk bezig om de problemen te verhelpen. Update in 2022, er zijn vooralsnog geen storingen of klachten meer over BLOX.

Hoelang dit gaat duren is nog niet bekend, maar daar zal je als gebruiker van op de hoogte gehouden worden. Het idee is dus leuk voor de digibeet, maar als je in de heat of the moment geld verliest omdat de app niet werkt, is dat natuurlijk nooit leuk. En waarschijnlijk ook niet de bedoeling van Weareblox. Houd er wel rekening mee dat eventuele verliezen door een niet-werkend platform voor je eigen rekening zijn.

Voor nu dus voor nu kan je beter een alternatief zoeken, maar we hopen dat BLOX alle problemen oplost en een stabiele app kan leveren.

Veelgestelde vragen BLOX

Wat zijn de kosten van BLOX?

Voor iedere transactie die je via de Weareblox app doet betaal je 1% handelskosten.

Hoeveel munten kan je verhandelen bij BLOX?

Momenteel kan je bij BLOX 75 verschillende crypto’s kopen en verkopen.

Hoe kan ik betalen bij BLOX?

Je kan betalen met iDEAL, creditcard, Bancontact en bankoverschrijving.

Related work

Crypto Masterclass

Crypto Masterclass Review (2022)

Ik bespreek met jou een van de beste Nederlandstalige cryptocursussen van dit moment: Crypto Masterclass van AllesOverCrypto.nl. Ik heb zelf met veel plezier deze crypto beleggingscursus gevolgd en vind het leuk om mijn ervaringen met jou te delen. Mijn ervaringen vind je terug in deze Crypto Masterclass review.

Nu Vergelijken
Knaken Review

Knaken Review (2022)

De cryptomarkt is de laatste jaren steeds harder aan het groeien. Er zijn steeds meer “normale” Nederlanders die de cryptomarkt bestormen en spaargeld investeren in cryptomunten. Echter is het voor veel particulieren allemaal spannend, nieuw en ingewikkeld. De crypto-broker Knaken werd in 2017 opgericht en had niet zo’n vliegende start in de cryptowereld. Hebben zij het platform weten te verbeteren in 2021? Het kan zijn dat de bedrijfsnaam je bekend voorkomt. Dat is niet gek, want Knaken is sponsor van de voetbalclubs Ajax, Feyenoord en Sparta Rotterdam.

Nu Vergelijken
Binance Futures review

Binance Futures Review (2021)

Binance Futures is een trading platform dat in 2019 werd gelanceerd als een extra product van het moederbedrijf Binance. Binance Futures is gelanceerd om handelaren in staat te stellen te speculeren op de prijzen van Bitcoin en andere populaire altcoins zoals Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, en Ripple. Het platform maakt handel mogelijk met een leverage tot wel 125x.

Het moederbedrijf Binance is een zeer bekend crypto platform dat haar gebruikers in staat crypto te verhandelen en te staken voor winst. De exchange is ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, met meer dan 300 coins die ondersteund worden voor stortingen en opnames. Binance wordt goed beoordeeld door cryptogemeenschap en veel mensen maken gebruik van het platform.

Blijf lezen voor een gedetailleerde Binance Futures review van Binance.

Nu Vergelijken