Bitcoin Rente Vergelijken en Berekenen in 2023

Ontdek hoe je rente kan verdienen met je Bitcoin. Met ons overzicht kan je Bitcoin rente vergelijken bij alle betrouwbare crypto bedrijven.

Gebruik de rekenmachine ook om een winstschatting te berekenen in BTC, euro en dollar op basis van de huidige Bitcoin prijs en de actuele rentes.

Dienstverlener Flex. Rente Rente in BTC* In EUR en USD*
6.00% 0.06 BTC € 3,284.43 ($4,014.24) Bezoek
Tot 16% rente
0.51% 0.005100000 BTC € 279.18 ($341.21) Review Bezoek
€10 gratis + €10k gratis handelen
0.25% 0.002500000 BTC € 136.85 ($167.26) Review Bezoek
50 USD staking bonus
0.23% 0.002300000 BTC € 125.90 ($153.88) Review Bezoek
€5 in BTC + €5 in ETH bonus

Vergelijk Bitcoin rente bij bovenstaande bedrijven om een passief inkomen te genereren. Ziet er een stuk beter uit dan de rente bij je bank toch?

*Wij tonen hier de geschatte rente in BTC, euro en dollar op basis van de huidige Bitcoin koers. Het is mogelijk dat de aanbieder een andere marktprijs gebruikt (wij gebruiken het gemiddelde van alle exchanges) of de rentes heeft veranderd. Er kunnen dus geen rechten ontleend worden aan deze schattingen.

Hoe werkt de Bitcoin rente vergelijker?

Op deze pagina vergelijk je eenvoudig Bitcoin rentes en bereken je ook nog eens je toekomstige verdiensten. Het werkt eenvoudig:

  • Bij Aantal geeft je het aantal Bitcoin op.
  • Bij Periode selecteer je hoelang je van plan bent om rente te ontvangen.
  • Klik op Bereken Rente en onze rekenmachine berekent automatisch de verwachte winsten.

De Bitcoin rente tabel toont de geschatte rente in BTC en de waarde hiervan in euro en dollar tegen de huidige Bitcoin koers. Houd er rekening mee dat dit slechts een inschatting is. De koers kan namelijk veranderen, maar het rentepercentage ook!

Hoe kan het dat in rente over mijn Bitcoin ontvang?

De getoonde bedrijven kunnen exact uitleggen hoe ze rentes kunnen betalen over jouw Bitcoin. Geen vage trading bot constructies dus. Het werkt als volgt.

Bedrijven als Nexo hebben een Bitcoin kredietmarktplaats ontwikkeld. Hier brengen ze BTC leners en uitleners bij elkaar. Wil je Bitcoin lenen dan betaal je hier een percentage over en dit wordt uitbetaald aan de Bitcoin uitleners. Uiteraard niet alles, want deze platformen snoepen een gedeelte van de winst af om voort te kunnen bestaan.

Doordat de markt continu veranderd en de Bitcoin rentepercentages afhankelijk zijn van de markt, variëren de BTC rentes continu. Daarom is het vergelijken van Bitcoin rentes altijd verstandig.

Andere platformen, zoals Bitvavo, maken gebruik van zulke kredietmarktplaatsen. Hoewel ze het Bitcoin staking noemen, is het uiteraard gewoon het uitlenen van BTC. Doordat ze een hoop klanten hebben als exchange en dus grote hoeveelheden kunnen aanleveren, kunnen ze zeer gunstige percentages afdwingen.

Wat is het risico van mijn Bitcoin uitlenen?

Ziet het er te mooi uit om waar te zijn? Dat kunnen we ons voorstellen. Dit soort platforms zijn vooral interessant voor mensen die geen risico’s willen nemen met Bitcoin handel, maar juist passief inkomen willen genereren.

Zijn er dan geen risico’s verbonden hieraan? Zeker niet, je moet altijd oppassen met welk bedrijf je in zee gaat.

Houd rekening met de volgende risico’s:

  • Het bedrijf kan failliet gaan.
  • Het bedrijf kan gehacked worden.
  • Bitcoin kan in waarde dalen.
  • Rentes kunnen dalen.
  • Wat als er geen Bitcoin leners meer zijn?

Daarnaast leen jij je Bitcoin uit en zij lenen het vervolgens ook weer uit. Hoewel de partij waaraan jij het in feite uitleent een onderpand betaalt, kan het altijd voorkomen dat zij hun lening niet kunnen afbetalen. Of dat de waarde van het onderpand daalt.

Wanneer zo’n partij de lening niet kan terugbetalen dan wordt het onderpand in een vroeg stadium verkocht. Mocht de waarde van het onderpand daten, dan wordt gevraagd om meer onderpand. Wordt hier niet aan voldaan, dan wordt ook weer het onderpand verkocht. Dit is een geautomatiseerd proces en hier zou in theorie ook iets fout kunnen gaan.

Zoals je ziet zijn er risico’s gemoeid met Bitcoin rente ontvangen. Leen daarom alleen Bitcoin uit dat kan missen. Wil je toch een groter risico nemen, verspreid dan je Bitcoin over meerdere bedrijven.

Bitcoin Rente FAQ

Hoeveel rente ontvang ik over mijn Bitcoin?

Op deze pagina vergelijk je eenvoudig Bitcoin rentes van alle betrouwbare aanbieders. Daarnaast kan je ook je maandelijkse of jaarlijkse geschatte winsten berekenen op basis van de huidige rente en de huidige Bitcoin koers.

Is het veilig om je Bitcoin uit te lenen?

In onze Bitcoin rente vergelijkingstabellen nemen wij enkel bedrijven op die een goede reputatie hebben. Het is echter niet risicoloos en een bedrijf kan bijvoorbeeld altijd failliet gaan of gehackt worden. Leen dus nooit meer BTC uit dan je kan missen.

Ontvang ik ook een Bitcoin bonus?

Zeker weten! Sommige bedrijven hebben een interessante Bitcoin bonus voor je in de aanbieding. Dit zie je overal erbij staan.

Cryptoprijzen