Tether (USDT) Rentes Vergelijken en Berekenen in 2022

Ben klaar met de lage of zelfs negatieve rentes bij de banken en wil je met je USDT rente verdienen? Dat kan! Met ons overzicht ontdek je niet alleen interessante Tether rente aanbieders, maar kan je ook nog een je potentiële winsten berekenen.

Tether (USDT) is een stablecoin waarvan de waarde zo goed als gelijk wordt gehouden aan de Amerikaanse dollar. Je kan het dus gebruiken om snel naar dollar te switchen op een exchange, maar je kan er ook interessante USDT rentes mee verdienen.

Met onze rekenmachine zie je waar je je USDT kan uitlenen, tegen welke rentepercentage en kan je op basis van dat percentage de verwachte winsten berekenen in euro en dollar.

Dienstverlener Flex. Rente Rente in USDT* In EUR en USD*
10.00% 10.00 USDT € 8.19 ($10.01) Bezoek
Tot 16% rente
5.10% 5.10 USDT € 4.18 ($5.10) Review Bezoek
€10 gratis + €10k gratis handelen
3.00% 3.00 USDT € 2.46 ($3.00) Review Bezoek
50 USD staking bonus

Vergelijk Tether rentes om een passief inkomen in dollar te genereren. Afhankelijk van de gekozen dienstverlener kan je je rente ontvangen in USDT of in de eigen munt. Het percentage is de rente per jaar.

*De geschatte rente in USDT wordt berekend op basis van de gemiddelde Tether prijs. Hoewel dit 1 dollar hoort te zijn, verschilt dit een klein beetje. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de verwachte winsten.

Hoe bereken ik mijn Tether rente?

Het berekenen van je USDT rente is eenvoudig met onze rekenhulp. Er wordt een handig overzicht gecreëerd van alle Tether aanbieders met de daarbij horende rentepercentages en eventuele bonussen.

  1. Geef bij Aantal aan hoeveel Tether je van plan bent over te maken.
  2. Bij Periode kan je spelen met de duur.
  3. Vervolgens kan je de rente berekenen op basis van de huidige rentepercentages.

In het overzicht wordt voor iedere aanbieding een schatting gemaakt op basis van de huidige USDT prijs en het rentepercentage. Houd er rekening mee dat dit percentage niet vaststaat en kan veranderen. Sommige bedrijven herevalueren maandelijks alle USDT rentes.

Hoe kan het dat je USDT rente kan ontvangen?

Zoals je ziet zijn de Tether rentes een stuk hoger dan die van andere cryptocurrencies. Dit komt omdat veel leners geïnteresseerd zijn in stablecoins die een fiatvaluta zoals de dollar vertegenwoordigen. Door de hogere vraag kan een aanbieder hogere rentes vragen.

Maar hoe kunnen deze bedrijven rente betalen over je Tether? Dat is simpel, bedrijven hebben of maken gebruik van een kredietmarktplaats. Hier worden USDT leners en uitleners bij elkaar gebracht. De leners betalen een rente aan het platform en uitleners ontvangen een rente. De markt is bereid om een hogere rente te betalen voor USDT, vandaar dat de percentages flink kunnen oplopen.

Het platform vraagt voor het onderhouden en aanbieden van de kredietmarktplaats een kleine fee. Dit is waarom jij een iets lagere rente ontvangt dan dat de lener betaalt.

Welke risico’s zijn er bij het uitlenen van Tether?

Het uitlenen van je USDT is niet risicovrij en het is dan ook niet verstandig om je volledige vermogen bij zo’n bedrijf te stallen. Het gaat immers om een bedrijf en die kan in theorie ook failliet gaan. Houd onder andere rekening met de volgende risico’s:

  • Het bedrijf kan failliet gaan of gehackt worden.
  • De rentes kunnen in waarde dalen.
  • Er lopen onderzoeken naar het bedrijf achter Tether, dit kan invloed hebben op de Tether prijs.
  • Je kan je belegde Tether niet gebruiken voor andere zaken.
  • Rentes variëren en kunnen dus ook dalen.

Wil je toch een significante hoeveelheid USDT uitlenen, dan kan je overwegen om het te verspreiden over meerdere platforms. Doe zelf ook altijd onderzoek naar de gezondheid van het platform dat je kiest.

Voor de duidelijkheid, de belegde USDT wordt uitgeleend aan een derde partij. De derde partij betaalt hiervoor een rente en geeft crypto van waarde als onderpand, voor als hij de lening niet terug kan betalen. Het onderpand is vaak cryptocurrency en is ook onderhevig aan koersschommelingen.

Tether Rente FAQ

Hoeveel rente ontvang ik over mijn Tether (USDT)?

Op deze pagina kan je USDT rentes vergelijken van alle betrouwbare aanbieders. Daarnaast kan je ook je maandelijkse of jaarlijkse geschatte winsten berekenen op basis van de huidige rente en de Tether koers.

Is het veilig om je Tether uit te lenen?

In onze Tether rente vergelijkingstabellen nemen wij enkel bedrijven op die een goede reputatie hebben. Het is echter niet risicoloos en een bedrijf kan bijvoorbeeld altijd failliet gaan of gehackt worden. Leen dus nooit meer USDT uit dan je kan missen.

Ontvang ik ook een bonus?

Sommige bedrijven hebben een interessante stortingsbonus voor nieuwe klanten. Als de bonus interessant genoeg is dan laten wij dit zien in het overzicht.

Cryptoprijzen