Cryptovaluta Top 10 (2023)

Top 10 cryptovaluta in 2023 volgens crypto experts

Bekijk het overzicht voor de top 10 cryptovaluta. 2021 was een mooi jaar voor cryptocurrency, maar 2022 eindigde helaas minder goed dan dat we hadden gehoopt. Desalniettemin hebben wij een top 10 opgesteld van de beste cryptocurrencies van 2023, in de hoop dat dit een beter jaar wordt.

De top 10 is opgesteld aan de hand van lijstjes van bekende analisten, denk aan Anthony Pompliano, The Moon, DataDash en meer. Houd er rekening mee dat deze lijst geen enkele garanties biedt voor de toekomst.

#1: Bitcoin (BTC)

In vrijwel ieder lijstje staat Bitcoin op nummer 1. Het is immers de meest populaire cryptocurrency en meestal volgt de algehele markt de Bitcoin koers. De technologie is ruim 12 jaar oud, maar nog steeds werkt het zonder enige problemen.

Er staat genoeg op de planning om van Bitcoin een nog betere cryptocurrency te maken. Denk aan het verhogen van de schaalbaarheid en het versnellen van de transacties. In mei 2020 vond de Bitcoin halving plaats, waardoor er meer schaarste wordt gecreëerd. Dit zag je terug in de rest van het jaar.

De Bitcoin koers heeft een bijzonder mooi 2021 gekend met een hoogtepunt van bijna $70,000. Helaas heeft dit nog niet doorgetrokken door Q1 van 2022. De verwachtingen van 2022 zijn echter nog wel positief. Zo heeft een panel van 33 crypto experts een voorspelling gegeven voor 2022. Ze verwachten een piek naar $90,000 en een jaarsluiting van ongeveer $70,000.

De prijs aan het begin van 2022 belooft veel goeds voor Bitcoin. De voorspellingen van bekende analisten als Will Woo, PlanB en Max Keizer zijn allemaal boven de $100,000.

Vrijwel iedereen heeft tenminste een beetje Bitcoin in zijn crypto portfolio.

#2: Ethereum (ETH)

Ethereum was de eerste blockchain die smart contracts aanbood en maakte het mogelijk om je eigen token te creëren op de blockchain. Veel bedrijven maakten dan ook graag gebruik van Ethereum om een ICO te starten. Later werden er zelfs spelletjes, dApps en DeFi’s ontwikkeld op de blockchain.

In december 2020 werd de eerste fase (Phase 0) gelanceerd voor Ethereum 2.0. De overige fases worden in de komende jaren gelanceerd. In 2021 is staking gelanceerd en in 2022 is volledig overgestapt op Ethereum staking overgestapt worden.

Nadeel van Ethereum is dat de updates eigenlijk te laat worden geïmplementeerd, waardoor er een hoop problemen ontstaan zoals hoge transactiekosten en trage verwerking van transacties.

Ethereum mag niet ontbreken in je portfolio en is dus niets voor niets de nummer 2 in onze crypto top 10.

#3: Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) is de native munt van de populaire cryptocurrency beurs Binance. De munt is even succesvol als de exchange zelf, en is de succesvolste exchange coin. Sinds de oprichting van Binance is de munt enorm in waarde gestegen en het lijkt er op dat het nog even doorgaat.

Binance blijft ontwikkelen aan het platform, zo hebben ze verschillende onderdelen gelanceerd zoals: het lending platform, Futures, eigen debit card en een staking platform. Hierdoor blijft Binance Coin zijn waarde houden en eventueel stijgen.

Ook heeft Binance de Binance Smart Chain (BSC) ontwikkeld waarop dApps ontwikkeld kunnen worden. Het platform is een stuk sneller en goedkoper dan het Ethereum platform. Hierdoor worden ook steeds meer dApps ontwikkeld op deze blockchain en is het een sterke concurrent geworden van Ethereum.

Ieder kwartaal vernietigt Binance een percentage van de BNB munten die zij in bezit hebben. Hierdoor zal de waarde op den duur stijgen. Ook ontvang je extra korting wanneer je als gebruiker BNB tokens bezit. Al met al veel incentives om BNB-tokens te holden.

#4. Cardano (ADA)

Aan Cardano wordt veel ontwikkeld. Zo hebben ze onlangs vele updates gelanceerd waardoor nieuwe dingen mogelijk zijn. Zo is staking toegevoegd en de mogelijkheid om smart contracts te creëren.

In 2022 staat het verbeteren van de schaalbaarheid op de planning en het verbeteren van besluitvormingen binnen het netwerk. Dit alles moet in de komende jaren gerealiseerd worden. De CEO van Cardano heeft laten weten dat alles nog volgens planning gaat, maar ze hebben regelmatig (flinke) vertragingen.

Chainlink maakt het mogelijk om externe data van de echte wereld te implementeren in de blockchain. Dit wordt gerealiseerd door Oracles. Inmiddels wordt de technologie van Chainlink door vele bedrijven gebruikt en ook geïmplementeerd in andere blockchains. Feit dat zoveel bedrijven de technologie van dit project gebruiken, kan alleen betekenen dat de technologie er gewild is.

Helaas heeft het bedrijf geen roadmap gepubliceerd, maar als je krijgt naar alle features die zij het afgelopen jaar hebben geïmplementeerd dan verwachten wij nog een hoop voor 2023.

#6: Litecoin (LTC)

Litecoin is een hard fork van Bitcoin en is gecreëerd door Charlie Lee. Het is de enige munt, op Bitcoin na, die sinds 2012 niet uit de top 10 weg te slaan is. De munt doet zich voor als zilver, terwijl Bitcoin fungeert als het goud.

In 2019 vond de Litecoin halving plaats. Voor dit evenement steeg de prijs sterk. Hoewel er weinig op de planning staat voor 2023, volgt de prijs vaak de Bitcoin prijs. Dit maakt Litecoin een interessante investering.

#7. Tezos (XTZ)

Tezos wordt steeds groter binnen de crypto mark en gaat de direct concurrentie aan met Ethereum. Sinds de lancering van het mainnet biedt het ook de mogelijkheid voor smart contracts en dApps. XTZ-holders beslissen over de verbeteringen die aan het protocol moeten worden aangebracht.

De beveiliging van het protocol wordt gegarandeerd door Proof-of-Stake-systeem, door te staken kun je ook nog eens rente krijgen over al je tokens.

#8. Monero (XMR)

Hoe je het ook bekijkt, privacy blijft belangrijk binnen onze maatschappij. Monero richt zich op privacy en is de populairste privacy coin. De munt kan 100% privacy garanderen aan de ontvanger én verstuurder.

Het is verstandig om in je portfolio een klein gedeelte in privacy coins te houden. Er wordt constant gewerkt aan dit project en het wordt steeds populairder onder investeerders. In 2022 versloeg Monero de munten Cardano en Stellar op basis van marktkapitalisatie.

Een kanttekening is wel dat overheden privacy coins zwaar proberen te reguleren en te verbieden. Dit kan ervoor zorgen dat brokers en exchanges noodgedwongen de munt moeten delisten, wat gevolgen kan hebben voor de prijs.

#9. VeChain (VET)

Vechain is een crypto die zich vooral richt op het logistieke systeem van bedrijven. Het doel is om een ecosysteem te creëren dat zelf circulerend en schaalbaar is.

Eerder in 2017 waren ze gefocust op het worden van een blockchain voor supply chain management met IoT-gebaseerde technologie, maar later hebben ze hun visie uitgebreid.

Tot dusver hebben ze met succes blockchain technologieoplossingen geïmplementeerd in verschillende industrieën, zoals luxegoederen, sterke drank en landbouw. Zo kan van A tot Z gevolgd worden waar alle grondstoffen vandaan komen en of ze origineel zijn.

Kortom, VeChain heeft oplossingen gebouwd die al in de echte wereld gebruikt worden.

#10: Tron (TRX)

Niet onze favoriete coin, maar de CEO van deze munt weet precies hoe marketing werkt. Hij heeft veel geld verdiend aan zijn munt, waardoor hij nu grote bedrijven kan opkopen, denk aan Bittorrent en Steemit.

Door zijn marketing skills kan de Tron token zeker nog in waarde stijgen. Maar houd er rekening mee dat je met de token zelf niets kan. Niet voor niets op positie 10, aangezien het een risicovolle investering is.

Heb je aan- of opmerkingen over de crypto top 10 van 2023? Laat het dan gerust weten door contact met ons op te nemen. Wij staan open voor ideeën uit de community.

Wie heeft de crypto top 10 opgesteld?

Wij hebben een selectie gemaakt van vele cryptocurrency analisten en experts en hier onze eigen top 10 van samengesteld. De top 10 is samengesteld op basis van ontwikkelingen en planningen voor de toekomst.

Gaan al deze munten in waarde stijgen?

Nee, cryptocurrency is een risicovolle investering en niemand kan de toekomst voorspellen.

Cryptoprijzen