Cryptovaluta Top 10

Top 10 cryptovaluta volgens crypto experts

Bekijk het overzicht voor de top 10 cryptovaluta. 2020 lijkt een mooi jaar te zijn voor cryptocurrency, daarom hebben wij een top 10 opgesteld van de beste cryptocurrencies van dit jaar. De top 10 is opgesteld aan de hand van lijstjes van bekende analisten, denk aan Anthony Pompliano, The Moon, DataDash en meer. Houd er rekening mee dat deze lijst geen enkele garanties biedt voor de toekomst.

#1: Bitcoin (BTC)

In vrijwel ieder lijstje staat Bitcoin op nummer 1. Het is immers de meest populaire cryptocurrency en meestal volgt de algehele markt de Bitcoin koers. De technologie is ruim 10 jaar oud, maar nog steeds werkt het zonder enige problemen.

Er staat genoeg op de planning om van Bitcoin een nog betere cryptocurrency te maken. Denk aan het verhogen van de schaalbaarheid en het versnellen van de transacties. In mei 2020 vindt de Bitcoin halving plaats, waarvan veel investeerders verwachten dat dit ten goede komt van de prijs.

Vrijwel iedereen heeft tenminste een beetje Bitcoin in zijn crypto portfolio.

#2: Ethereum (ETH)

Ethereum was de eerste blockchain die smart contracts aanbood en maakte het mogelijk om je eigen token te creëren op de blockchain. Veel bedrijven maakten dan ook graag gebruik van Ethereum om een ICO te starten. Later werden er zelfs spelletjes, dApps en DeFi’s ontwikkeld op de blockchain.

In juli 2020 wordt Ethereum 2.0 uitgebracht en de huidige blockchain geüpgraded. Dit zal er onder andere voor zorgen dat je Ethereum kan staken (en dus niet meer hoeft te minen) en de transactiesnelheid zal verhoogd worden.

Ethereum mag niet ontbreken in je portfolio en is dus niets voor niets de nummer 2 in onze crypto top 10.

#3: Chainlink (LINK)

Chainlink maakt het mogelijk om externe data van de echte wereld te implementeren in de blockchain. Dit wordt gerealiseerd door Oracles. Inmiddels wordt de technologie van Chainlink door vele bedrijven gebruikt en ook geïmplementeerd in andere blockchains. Feit dat zoveel bedrijven de technologie van dit project gebruiken, kan alleen betekenen dat de technologie er gewild is.

Helaas heeft het bedrijf geen roadmap gepubliceerd, maar als je krijgt naar alle features die zij het afgelopen jaar hebben geïmplementeerd dan verwachten wij nog een hoop voor 2020.

#4: Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) is de native munt van cryptocurrency beurs Binance. De munt is even succesvol als de exchange zelf, en is de succesvolste exchange coin. Sinds de oprichting van Binance is de munt enorm in waarde gestegen en het lijkt er op dat het nog even doorgaat.

Binance blijft ontwikkelen aan het platform, zo hebben ze verschillende onderdelen gelanceerd zoals: het lending platform, futures, eigen debit card en een staking platform. Hierdoor blijft Binance Coin zijn waarde houden en eventueel stijgen.

Ieder kwartaal vernietigt Binance een percentage van de BNB munten die zij in bezit hebben. Hierdoor zal de waarde op den duur stijgen. Ook ontvang je extra korting wanneer je als gebruiker BNB tokens bezit. Al met al veel incentives om BNB-tokens te holden.

#5: Litecoin (LTC)

Litecoin is een hard fork van Bitcoin en is gecreëerd door Charlie Lee. Het is de enige munt, op Bitcoin na, die sinds 2012 niet uit de top 10 weg te slaan is. De munt doet zich voor als zilver, terwijl Bitcoin fungeert als het goud.

Vorig jaar (2019) vond de Litecoin halving plaats. Voor dit evenement steeg de prijs sterk. Hoewel er weinig op de planning staat voor 2020, volgt de prijs vaak de Bitcoin prijs. Dit maakt Litecoin een interessante investering.

#6. Tezos (XTZ)

Tezos wordt steeds groter binnen de crypto mark en gaat de direct concurrentie aan met Ethereum. Sinds de lancering van het mainnet biedt het ook de mogelijkheid voor smart contracts en dApps. XTZ-holders beslissen over de verbeteringen die aan het protocol moeten worden aangebracht.

De beveiliging van het protocol wordt gegarandeerd door Proof-of-Stake-systeem, door te staken kun je ook nog eens rente krijgen over al je tokens.

#7. Monero (XMR)

Hoe je het ook bekijkt, privacy blijft belangrijk binnen onze maatschappij. Monero richt zich op privacy en is de populairste privacy coin. De munt kan 100% privacy garanderen aan de ontvanger én verstuurder.

Het is verstandig om in je portfolio een klein gedeelte in privacy coins te houden. Er wordt constant gewerkt aan dit project en het wordt steeds populairder onder investeerders. In 2020 versloeg Monero de munten Cardano en Stellar op basis van marktkapitalisatie.

#8. Cardano (ADA)

Aan Cardano wordt in 2020 veel ontwikkeld. Zo zijn ze op dit moment bezig met het lanceren van de Shelley update. En is het mogelijk om in 2020 Cardano te staken. Je ontvangt bij het staken van Cardano rendement op basis van hoeveel ADA je hold.

Op de planning staat nog het verbeteren van de smart contracts, schaalbaarheid toevoegen en het verbeteren van besluitvormingen binnen het netwerk. Dit alles moet in 2020 gerealiseerd worden. De CEO van Cardano heeft laten weten dat alles nog volgens planning gaat.

#9. VeChain (VET)

Vechain is een crypto die zich vooral richt op het logistieke systeem van bedrijven. Het doel is om een ecosysteem te creëren dat zelf circulerend en schaalbaar is.

Eerder in 2017 waren ze gefocust op het worden van een blockchain voor supply chain management met IoT-gebaseerde technologie, maar later hebben ze hun visie uitgebreid.

Tot dusver hebben ze met succes blockchain technologieoplossingen geïmplementeerd in verschillende industrieën, zoals luxegoederen, sterke drank en landbouw. Zo kan van A tot Z gevolgd worden waar alle grondstoffen vandaan komen en of ze origineel zijn.

Kortom, VeChain heeft oplossingen gebouwd die al in de echte wereld gebruikt worden.

Vergelijk actuele VeChain prijzen

#10: Tron (TRX)

Niet onze favoriete coin, maar de CEO van deze munt weet precies hoe marketing werkt. Hij heeft veel geld verdiend aan zijn munt, waardoor hij nu grote bedrijven kan opkopen, denk aan Bittorrent en Steemit.

Door zijn marketing skills kan de Tron token zeker nog in waarde stijgen. Maar houd er rekening mee dat je met de token zelf niets kan. Niet voor niets op positie 10, aangezien het een risicovolle investering is.

Heb je aan- of opmerkingen over de crypto top 10 van 2020? Laat het dan gerust weten door contact met ons op te nemen. Wij staan open voor ideeën uit de community.

Wie heeft de crypto top 10 opgesteld?

Wij hebben een selectie gemaakt van vele cryptocurrency analisten en experts en hier onze eigen top 10 van samengesteld. De top 10 is samengesteld op basis van ontwikkelingen en planningen voor de toekomst.

Gaan al deze munten in waarde stijgen?

Nee, cryptocurrency is een risicovolle investering en niemand kan de toekomst voorspellen.