Cardano Rente Vergelijken en Berekenen in 2023

Een interessante jaarlijkse rente verdienen met Cardano is tegenwoordig heel eenvoudig. Op deze pagina vergelijk je Cardano rentes bij betrouwbare crypto partijen.

Ook kan je berekenen hoeveel rente je naar verwachting zal ontvangen in ADA, euro en dollar.

Dienstverlener Flex. Rente Rente in ADA* In EUR en USD*
6.00% 60.00 ADA € 23.60 ($28.84) Bezoek
Tot 16% rente
5.00% 50.00 ADA € 19.67 ($24.04) Review Bezoek
€10 gratis + €10k gratis handelen
4.50% 45.00 ADA € 17.70 ($21.63) Review Bezoek
€5 in BTC + €5 in ETH bonus
1.00% 10.00 ADA € 3.93 ($4.81) Review Bezoek
50 USD staking bonus

Vergelijk Cardano rente om eenvoudig een passief inkomen te genereren met ADA. De rentepercentages zijn uitgedrukt in jaarlijkse rentes.

*De geschatte rente in ADA, euro en dollar wordt berekend op basis van de huidige Cardano prijs. Het is mogelijk dat een aanbieder een net iets andere marktprijs gebruikt. De tarieven zijn dan ook een indicatie en geven je een goed beeld van de te verwachten winsten. Er kunnen echter geen rechten worden ontleend aan deze schattingen.

Hoe bereken ik mijn Cardano rente?

De ADA rente rekenhulp helpt je bij het berekenen van de verwachte rente en het uitkiezen van een geschikte dienstverlener.

  1. Voer bij Aantal het aantal ADA in waarover je op dit moment beschikt.
  2. Selecteer een Periode voor hoelang je je ADA kan missen.
  3. Klik op Bereken Rente en bekijk de verwachte winsten.

Het Cardano renteoverzicht toont vervolgens een schatting van de verwachte winsten. Houd er rekening mee dat dit slechts een indicatie is. De prijs per ADA kan veranderen, maar partijen kunnen ook hun Cardano rentes aanpassen.

Hoe is het mogelijk dat ik rente ontvang?

Cardano heeft een netwerk, waarbij Cardano staking mogelijk is. Hierbij hold je simpelweg ADA in je wallet en ontvang je een beloning voor het versterken van het netwerk. De gemiddelde staking beloning via het echte netwerk is ongeveer 6%. Je ziet duidelijk dat bovenstaande partijen dat niet geven.

Er zijn meerdere mogelijkheden hoe bovenstaande partijen rente voor Cardano mogelijk maken. De eerste optie is dat zij een grote stakingpool maken van alle ADA van hun gebruikers. Zij nemen het hele technische stakingsproces over en vragen daarvoor een jaarlijkse fee (met als resultaat dat jij dus een iets lagere rente ontvangt). Voordeel hiervan is dat je niet hoeft uit te zoeken hoe je moet staken en dit gaat vaak met 1 klik op de knop.

Een andere mogelijkheid is dat een partij je ADA uitleent en daarvoor een rente vraagt. De gedeelte van de gevraagde rente wordt vervolgers aan de uitlener uitbetaald.

Wat is het risico van mijn Cardano uitlenen?

Uiteraard zitten er risico’s aan het uitlenen van Cardano en er rente over ontvangen. Je geeft immers je ADA uit handen aan een (voor jou onbekende) partij.

Houd dus rekening met de volgende risico’s:

  • Het cryptobedrijf kan failliet gaan en zijn schulden niet meer kunnen aflossen.
  • Er kan een hack plaatsvinden.
  • ADA kan in waarde dalen.
  • Rentes kunnen dalen.
  • Je bent je ADA voor een periode “kwijt” (als je het uitleent kan je er zelf dus niet mee handelen).

Het is ook afhankelijk van welke methode het bedrijf gebruikmaakt. Wordt er gebruik gemaakt van een stakingpool, dan zijn de risico’s minder hoog. Maar wanneer je ADA uitgeleend wordt aan een derde dan kan er een onderpand probleem optreden.

Rente verdienen met ADA is dus zeker niet risicovrij en houd dat in je achterhoofd. Leen dus niet al je Cardano uit en alleen een gedeelte wat je kan missen. Laten we zeggen 25% tot 30% van je portfolio. Wil je meer uitlenen dan kan je aan risicospreiding doen door gebruik te maken van meerdere partijen.

Cardano Rente FAQ

Hoeveel rente ontvang ik over mijn Cardano?

Op deze pagina kan je Cardano rentes vergelijken van alle betrouwbare aanbieders. Daarnaast kan je ook je maandelijkse of jaarlijkse geschatte winsten berekenen op basis van de huidige rente en de huidige Cardano koers.

Is het veilig om je Cardano uit te lenen?

In onze Cardano rente vergelijkingstabellen nemen wij enkel bedrijven op die een goede reputatie hebben. Het is echter niet risicoloos en een bedrijf kan bijvoorbeeld altijd failliet gaan of gehackt worden. Leen dus nooit meer ADA uit dan je kan missen.

Ontvang ik ook een bonus?

Sommige bedrijven hebben een interessante stortingsbonus voor nieuwe klanten. Als de bonus interessant genoeg is dan laten wij dit zien.

Cryptoprijzen