3 tips die goedkoop altcoins kopen eenvoudiger maken

Voor het overgrote merendeel van de mensen die overgaan tot altcoins kopen geldt natuurlijk dat ze dit doen met de bedoeling om er een bepaalde hoeveelheid winst mee te maken. In de praktijk blijkt dit echter vaak veel moeilijker te zijn dan er op het eerste zicht wordt verwacht. Dat is niet alleen het gevolg van het onvoorspelbare en volatiele karakter waar deze virtuele munten over beschikken. Je moet namelijk ook denken aan bepaalde fouten die je zelf als investeerder maakt.

Het veel te duur kopen van bepaalde altcoins kan namelijk meteen het potentiële rendement dat je zou kunnen maken danig ondermijnen. Wil jij ook graag ontdekken hoe je  dit nu precies kan voorkomen? Dan is het zeker interessant om je te gaan verdiepen in de onderstaande drie tips!

Tip 1: Let op de kosten die verschillende partijen in rekening brengen en vergelijk prijzen

Zowel bij Bitcoin kopen als bij altcoins kopen is het zo dat je zal worden geconfronteerd met verschillende kosten, ook wel handelskosten of transactiekosten genoemd. Om ervoor te zorgen dat je uitzicht blijft houden op zo hoog mogelijke rendementen spreekt het voor zich dat je deze kosten graag tot een absoluut minimum zal willen beperken. Enkele kosten waar je beslist waakzaam voor zal moeten zijn, zijn met name:

  1. De transactiekosten die (eventueel) in rekening worden gebracht;
  2. De spread waarvan sprake is bij het kopen of verkopen van je altcoins;
  3. Een mogelijke commissie die wordt aangerekend door de broker of exchange;

In eerste instantie lijkt het met de kosten die worden aangerekend op altcoins verhandelen goed mee te vallen. Dit gezegd hebbende is het zo dat ze toch steevast een bepaald gedeelte van je rendement wegnemen. In het bijzonder voor mensen die periodiek instappen in bepaalde altcoins is dit een zeer belangrijk aandachtspunt om bij stil te blijven staan. Door grondig de kosten bij de verschillende brokers en exchanges te vergelijken zal je dan ook kunnen vaststellen dat je op het einde van de rit een meer dan aanzienlijke besparing zal weten te realiseren.

Op CryptoPrijzen.com vergelijk je eenvoudig alle crypto prijzen. Zie hieronder de vergelijking van de Bitcoin tarieven. Dit is dus de huidige Bitcoin prijs + bijkomende handelskosten.

Tip 2: Time het moment van je aankoop

De tweede tip heeft betrekking tot het zo optimaal mogelijk timen van je aankoop. De koers waartegen je goedkoop altcoins kopen gaat kan in de praktijk namelijk meer dan behoorlijk verschillen. Daarbij maken we in eerste instantie een onderscheid tussen verschillende vormen van sentiment:

  1. Je kan altcoins kopen tijdens een bull run;
  2. Het is mogelijk om te investeren in altcoins tijdens een bear market;

Beide opties brengen een specifiek voordeel met zich mee. Wanneer je altcoins gaat kopen tijdens een bull run zal je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat je als het ware mee kan liften op de hype die op dat ogenblik van toepassing is. Dit zou er zomaar voor kunnen zorgen dat je binnen een relatief korte tijdspanne een aardige meerwaarde op je investering zal weten te realiseren. Dat is net even wat anders wanneer je de keuze maakt om te gaan investeren tijdens een bear market.

In het laatste geval is het zo dat je zal kunnen vaststellen dat bepaalde altcoins kopen mogelijk zal worden tegen een bepaalde korting. Tijdens een bear market is het zo dat het algemene sentiment binnen de cryptomarkt op zo’n laag pitje staat dat de koers van nagenoeg elke cryptovaluta in het rood duikt. Dit geldt dus ook voor de altcoins die mogelijks over een prima usecase beschikken. Wanneer je investeert in een bear market weet je echter niet of jouw gekozen altcoin ook daadwerkelijk zal gaan stijgen.

Door het moment waarop je kiest voor altcoins kopen zo optimaal mogelijk te proberen timen zal je kunnen vaststellen dat je mogelijks kan instappen tegen een extra aantrekkelijke koers. Ben jij iemand die periodiek investeert in crypto? Dan zal je kunnen vaststellen dat je dit onder meer zal kunnen doen door middel van de dollar-cost-average methode.

Tip 3: Periodiek instappen in beloftevolle altcoins kan lonen

Goedkoop altcoins kopen over de lange(re) termijn kan ook gebeuren door bijvoorbeeld de welbeproefde dollar-cost-average methode te gaan toepassen. Hierbij wordt er niet in één keer geïnvesteerd in altcoins, maar vinden er periodieke investeringen plaats die bijvoorbeeld maandelijks uitgevoerd kunnen worden. Op deze manier is het doorgaans altijd mogelijk om tot een interessante gemiddelde aankoopkoers te komen.

Let wel, om dit voor mekaar te krijgen is het doorgaans vereist om ook tijdens minder gunstige periodes te blijven investeren in de altcoin(s) waarin je gelooft. Door enkel en alleen tijdens een bull run te investeren zal je namelijk wellicht mogelijks nooit de gemiddelde aankoopkoers voldoende weten te drukken om echt mooie rendementen te kunnen realiseren.

Let wel, het spreekt voor zich dat dit een stevig geloof in het project in kwestie vereist.

Gerelateerde artikelen

Binance Futures alternatief

Opzoek naar een alternatief voor Binance Futures welke nog wel nieuwe gebruikers uit Nederland toestaat én waar je kan betalen met iDEAL? Wij hebben het beste Binance Futures alternatief voor jou. Handelaren zijn massaal opzoek […]

Bekijken

Hoe crypto overzetten van Binance voor een uitbetaling in euro?

Binance, één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, heeft recent aangekondigd dat zij vanaf 17 juli 2023 geen dienstverlening meer zullen aanbieden in Nederland. Dit betekent dat Nederlandse gebruikers hun crypto tegoeden enkel nog […]

Bekijken

BLOX alternatief naar aanleiding van vele storingen

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen bij BLOX in 2021, en de app de afgelopen tijd niet heeft gefunctioneerd zoals het hoort, zijn vele BLOX gebruikers ongerust geworden. BLOX heeft een vloedgolf aan klachten ontvangen en […]

Bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cryptoprijzen