ByBit Review (2023)

ByBit is op dit moment een van de meest populaire cryptocurrency exchanges onder ervaren handelaren. De beurs is gevestigd op het Britse Maagdeneiland en is gelanceerd in 2018. De afgelopen jaren heeft een opmerkelijke groei laten zien en worden er steeds meer functionaliteiten toegevoegd. ByBit heeft meer dan 2,5 miljoen geregistreerde gebruikers over de hele wereld en groeit snel.

Deze exchange heeft een intuïtieve gebruikersinterface waardoor het als Futures handelaar makkelijk wordt om snel en efficiënt te handelen. De exchange kan tot 100.000 transacties per seconde aan, iets waar concurrenten tijdens drukke periodes moeite mee hebben. Als handelaar kan je handelen met eeuwigdurende contracten met een hefboomwerking tot 100x.

ByBit richt zich echter meer op ervaren handelaren en we raden deze exchange niet aan voor beginnende handelaren. Zeker als je niet weet wat je doet. Vanaf juni 2021 bieden zij echter ook spothandel aan zonder leverage.

In deze ByBit review gaan we dieper in op deze exchange en geven we je de informatie die je nodig hebt om ByBit te begrijpen. Aan het einde van de review kan je voor jezelf bepalen of dit een geschikte exchange is voor jou.

ByBit review samenvatting: ByBit is een van de grootste exchanges wereldwijd op basis van het dagelijks verhandelde volume. Je kan meer dan 300 crypto’s verhandelen tegen lage kosten van 0.10% per transactie. ByBit ondersteunt eurostortingen met iDEAL en Bancontact en opnames via bankoverschrijving (via SATOS B.V.).

Eerste indruk van ByBit

ByBit startte als een nieuwe generatie handelsplatform waar je een hefboomwerking (leverage) kan gebruiken om long of short te gaan. De exchange biedt een hefboomwerking tot 100x, waarmee ze goed kunnen concurreren tegen de reeds gevestigde en gerenommeerde handelsplatforms zoals Binance Futures en BitMEX.

Deze functies zijn voor Nederlanders echter uitgeschakeld.

ByBit Platform

De exchange biedt drie contracttypes:

 • Inverse Perpetual contracten – Coin margined
 • Inverse Perpetual contracten – USDT margined
 • Inverse Futures contracten – Coin margined

De Inverse Perpetual zijn contracten voor onbepaalde tijd en hebben geen vervaldatum. Een handelaar kan zijn positie bijna onbeperkt aanhouden. Het verschil tussen deze contracten is dat USDT eeuwigdurende contracten in USDT uitbetalen. En Coin margined contracten in de desbetreffende munt. De Inverse Futures contracten zijn relatief nieuw en hebben wel een vervaldatum. Deze zijn dus voor een vooraf bepaalde tijd. Je krijgt hierbij uitbetaald in de desbetreffende munt.

ByBit is toegankelijk vanaf verschillende apparaten, zoals desktops en smartphones. De speciale app is beschikbaar voor Apple en Android.

Het ByBit platform werkt intuïtief en is makkelijk begrijpbaar voor de ervaren investeerder. Hoewel ByBit vooral geschikt is voor ervaren handelaren, bieden ze nog steeds een vakbekwame 24/7 helpdesk.

Waarom kiezen voor ByBit?

 • Lage handelskosten van maximaal 0.10%.
 • Snel en veilig storten met iDEAL (via SATOS) en Bancontact.
 • Competitive bonussen voor nieuwe klanten.
 • Geavanceerd systeem om koersen te bepalen.
 • ByBit testnet om het platform te proberen zonder geld.
 • Intuitive user interface.
 • App beschikbaar voor Android en iOS.
Exclusieve deal: 10% korting op fees, $20 crypto credit en tot $30k stortingsbonus

Exclusieve deal: 10% korting op fees, $20 crypto credit en tot $30k stortingsbonus

Nieuwe ByBit gebruikers profiteren van een exclusieve deal van 10% korting op alle handelskosten. Daarnaast ontvang je $20 wanneer je $100 stort op het platform (zowel crypto als euro) en mag je tot wel $30k aan stortingsbonussen claimen.
Activeer korting
Verloopt nooit

Exclusieve 10% korting, $20 crypto credit en tot $30k stortingsbonus voor nieuwe klanten

Bybit biedt nieuwe klanten een zeer interessante Bybit bonus nu de nieuwe samenwerking met SATOS is gestart in Nederland. De bonus is overigens ook te gebruiken buiten Nederland:

 • Ontvang tijdelijk 10% korting op alle handelskosten.
 • Stort minimaal $100 (~ 91 euro) aan crypto of euro en ontvang $20 vrij te besteden tegoed (direct op te nemen).
 • Tot wel $30,000 aan stortingsbonussen (door SATOS B.V.). Klik hier om de voorwaarden te bekijken. Houd er rekening mee dat dit enkel voor het betalen van kosten gebruiken kan worden.

Klik hier om je aan te melden met deze bonussen voor nieuwe gebruikers.

Samenvatting

Aanbod300 crypto’s.
HandelskostenMaker: 0.10%; Taker: 0.10%.
BetaalmethodesiDEAL, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving
Hefboom1x tot 100x (uitgeschakeld voor Nederlanders).
Built-in walletsJa, voor alle 300 crypto’s.
VerzekeringNee.
BonussenJa, ontvang $20 crypto credit na een $100 storting.
RegistratieVerplicht.
APIJa, mogelijkheid om een trading bot te koppelen.
Ondersteuning24/7.
Emailadressupport@bybit.com.

ByBit voordelen en nadelen

VoordelenNadelen
Hoge handelsvolume en lage spreads Geen eigen DNB registratie
 Samenwerking met SATOS welke een DNB registratie heeft 
 Minder risico op prijsmanipulatie en liquidaties 
Hoge bonussen voor nieuwe klanten 

ByBit aanbod

ByBit biedt meer dan 300 verschillende crypto’s aan voor spothandel,  waarvan sommigen verhandeld kunnen worden tegen 0% commissie. Alle ordertypen, waaronder limitorders en take profits worden ondersteund. Met AI Strategy kan je AI voor jou laten handelen.

Daarnaast biedt Bybit meer dan 20 contracten aan voor inwoners buiten Nederland, waaronder twee Bitcoin handelsparen en twee Ethereum handelsparen. Crypto’s die je kan storten zijn Bitcoin, Ethereum, EOS (uniek), XRP en USDT.

Bij de munt-gebaseerde contracten (Coin Margined) ontvang je je potentiële verdiensten in de specifieke munt. Bij USDT-gebaseerde contracten ontvang je de potentiële verdiensten in USDT. Bij het laatste type heb je een groot aanbod aan verschillende altcoins, waarmee je kan handelen.

Handleiding hoe ByBit werkt

Zoals we eerder in deze ByBit review hebben aangekaart, is het handelen in Futures zeer riskant en alleen geschikt voor ervaren beleggers. We hebben een tutorial geschreven over hoe ByBit werkt, maar zorg ervoor dat je weet wat je doet. Begin met een demo account voordat je met echt geld gaat handelen.

Bekijk ook onderstaande video voor een uitgebreide ByBit tutorial van onze favoriete YouTuber.

Exclusieve deal: 10% korting op fees, $20 crypto credit en tot $30k stortingsbonus

Exclusieve deal: 10% korting op fees, $20 crypto credit en tot $30k stortingsbonus

Nieuwe ByBit gebruikers profiteren van een exclusieve deal van 10% korting op alle handelskosten. Daarnaast ontvang je $20 wanneer je $100 stort op het platform (zowel crypto als euro) en mag je tot wel $30k aan stortingsbonussen claimen.
Activeer korting
Verloopt nooit

Hoe registreer je een account?

Het is verplicht om een account te registreren, voordat je gebruik kan maken van het ByBit platform. Het registratieproces is zeer eenvoudig:

 1. Ga naar de registratiepagina van de officiële website.
 2. Vul de gegevens in.
 3. Lees de voorwaarden en klik op Sign Up.

Direct na de registratie kan je gebruikmaken van je demo-account of tegoed storten.

Hoe stort je euro of crypto?

Je kan eenvoudig eurotegoed storten met iDEAL of je kan crypto storten.

Het storten van crypto:

Uiteraard moet je over crypto bezitten om het te kunnen storten. Als je nog geen crypto bezit, kan je hier Bitcoin prijzen vergelijken bij alle aanbieders. Scroll naar beneden om te kijken hoe je euro stort.

 1. Log in bij ByBit en klik op My Assets.
 2. Klik op Deposit achter de munt die je wil storten. Er opent een popup met een uniek wallet adres.
 3. Je kan of de QR code scannen of het ontvangstadres kopiëren.
 4. Ga naar je wallet waar je crypto staat en plak het ontvangstadres. Controleer goed of het adres volledig overeenkomt.
 5. Geef aan hoeveel je wil versturen en klik op Confirm om het te bevestigen.

Euro storten met iDEAL (SATOS) of Bancontact

 1. Ga naar Buy Crypto en klik op FIAT Deposit.
 2. Selecteer EUR voor euro.
 3. Geef aan hoeveel euro je wil storten en selecteer de gewenste Payment Method.
 4. Selecteer hier SATOS B.V. als betaalprovider. Dit bedrijf is officieel geregistreerd De Nederlandsche Bank om iDEAL te mogen aanbieden.
 5. Wees je er bewust van dat deze betaalprovider een fee in rekening brengt voor deze dienst. Lees ook goed de voorwaarden door. Bevestig de transactie om het af te ronden. Het betalen via SATOS B.V. is tijdelijk gratis.

Houd er rekening mee dat er een grote kans bestaat dat je jezelf volledig moet legitimeren bij de betaalprovider. Dit wordt namelijk verplicht gesteld door de Nederlandse wetgeving. 

Na het storten van tegoed, kan je direct aan de slag bij ByBit.

Hoe plaats je een long of short positie?

 1. Zorg dat je ingelogd bent en ga naar de linkerbovenhoek. Klik op Trade en selecteer het gewenste contract. We hebben eerder in deze ByBit review behandeld hoe deze contracten werken.
 2. Selecteer wat voor type order je wilt plaatsen in de rechterbovenhoek:  Limit, Market or Conditional.
 3. Iets daaronder kan je kiezen voor Cross of Isolated. Kies je voor Cross, dan wordt je marge verdeeld over al je open posities. Met Isolated wordt je marge alleen voor je huidige order gebruikt.
 4. Wanneer je kiest voor Isolated, kan je een leverage (hefboom) instellen. Het is onverstandig om een leverage hoger dan 10x te gebruiken.
 5. Voer in het Order Price veld de prijs in wanneer je order uitgevoerd moet worden.
 6. Daaronder kan je de slider gebruiken om aan te geven hoeveel je in je positie wil plaatsen.
 7. Selecteer Buy/Long. Een popup met een overzicht van je order wordt geopend.
 8. Klik Confirm als je hiermee akkoord gaat.

Voor het plaatsen van een short positie, kan je hetzelfde doen, maar dan door op de Sell/Short knop te klikken.

Vergeet nooit om ook een stop loss (en een take profit) in te stellen. Dit doe je door op Buy Long/Sell Short with TP/SL te klikken.

ByBit Bitcoin Futures exchange

Verificatie en limieten

In tegenstelling tot andere populaire exchanges, is ByBit een volledig anonieme exchange. Know Your Customer (KYC) is niet verplicht voor handel. Wanneer je echter euro-tegoeden wil storten of grote opnamen wil doen (2 BTC of meer) dan is een KYC wel verplicht. Ook voor de Bybit Card en Earn is een KYC nodig.

Houd er rekening mee dat sommige externe betaalproviders wel een KYC afdwingen. Bijvoorbeeld wanneer je iDEAL of Bancontact wil gebruiken.

ByBit fees en andere kosten

De standaard Bybit kosten voor spothandel bedraagt 0.10% per transactie.

Leverage fees (alleen voor inwoners buiten Nederland)

De ByBit fees hangen af van de gekozen order en leverage.

ContractHoogste LeverageMaker’s KortingTaker’s Fee
BTC/USD100x-0.025%0.075%
ETH/USD50x-0.025%0.075%
XRP/USD50x-0.025%0.075%
EOS/USD50x-0.025%0.075%
BTC/USDT100x-0.025%0.075%
ETH/USDT100x-0.025%0.075%
LINK/USDT100x-0.025%0.075%
LTC/USDT100x-0.025%0.075%
XTZ/USDT100x-0.025%0.075%

Markt takers betalen een fee van 0,075%. De market maker fee is -0,025%, wat betekent dat wanneer een market maker een order plaatst, ze hiervoor beloond worden. Dit is een zeer concurrerende fee die market makers aanmoedigt om actief te zijn en het orderboek te maken.

ByBit brengt een opname fee van 0.0005 BTC in rekening. Dit kan overigens veranderen door de drukte op het Bitcoin netwerk. 

Bovendien moet een handelaar een financieringspercentage betalen zodra hij een positie opent. Aangezien margehandel echter gebaseerd is op handelsposities, kan de handelaar deze vergoeding betalen of ontvangen.

Inverse Perpetual en USDT contracten

ByBit biedt twee types eeuwigdurende contracten aan: Inverse (Coin) en USDT.

Het eeuwigdurende USDT-contract gebruikt USDT als basisvaluta en als onderliggende waarde.

Voor contracten met omgekeerde marge wordt de gekozen cryptocurrency zelf gebruikt als de onderliggende waarde.

Hoe kies je tussen deze contracten? Dat is gemakkelijk. Wanneer je bijvoorbeeld bullish bent over Bitcoin en het doel is om meer Bitcoin te vergaren. Dan kan je kiezen voor Inverse BTCUSD-contracten, omdat je winst dan in Bitcoin wordt uitbetaald. Dezelfde methode kun je gebruiken voor de 3 andere inverse contracten.

Wanneer je meer USDT wil vergaren en in USDT betaald wil worden, kun je kiezen voor eeuwigdurende USDT contracten.

Is ByBit betrouwbaar?

ByBit vereist geen KYC verificatie en het platform is ongereguleerd. Dit is een mogelijke red flag. Bybit probeert zich echter steeds meer te reguleren. KYC wordt inmiddels verplicht voor euro-betalingen, de Bybit Debit Card en Earn. Ook voor grotere opnames is een KYC verplicht. Daarnaast werkt Bybit in Nederland samen met SATOS, welke een registratie heeft met De Nederlandsche Bank.

De CEO achter ByBit is Ben Zhou en hij is het publieke figuur achter ByBit. Hij is eerder geïnterviewd door Anthony Pompliano, Ivan on Tech en nog veel meer.

ByBit CEO

De meeste mensen zullen geen publiekelijk gezicht van een bedrijf zijn als het een scam betreft, maar je moet altijd grondig onderzoek doen om te kijken of ByBit momenteel (als je deze ByBit review leest) een gezonde organisatie is. Zelfs legitieme organisaties kunnen hun klanten oplichten of failliet gaan.

Ons advies is om dit platform alleen te gebruiken voor het handelen en niet voor het opslaan van je cryptocurrencies. Het beste is om je crypto op te nemen als je klaar bent met handelen.

Veel handelaren zien het platform als een robuust en veilig handelsplatform. Meer dan 2,5 miljoen handelaren zijn geregistreerd bij dit platform.

Exclusieve deal: 10% korting op fees, $20 crypto credit en tot $30k stortingsbonus

Exclusieve deal: 10% korting op fees, $20 crypto credit en tot $30k stortingsbonus

Nieuwe ByBit gebruikers profiteren van een exclusieve deal van 10% korting op alle handelskosten. Daarnaast ontvang je $20 wanneer je $100 stort op het platform (zowel crypto als euro) en mag je tot wel $30k aan stortingsbonussen claimen.
Activeer korting
Verloopt nooit

De beurs heeft een groot marktaandeel en staat (bijna) altijd binnen de top 3 derivatenplatforms op basis van handelsvolumes. Vooral toen BitMEX KYC introduceerde, kreeg het platform veel nieuwe klanten.

ByBit probeert zich transparant te positioneren, waar gebruikers zelfs contact kunnen opnemen met de CEO op Twitter om vragen te stellen.

Via zijn Twitter feed blijf je ook up-to-date van alle nieuwe platformupdates.

ByBit heeft ook een hybride cold en hot opslagsysteem geïmplementeerd. Het grootste deel van de tegoeden wordt in cold storage bewaard, wat veel veiliger is. Maar houd er rekening mee dat zij geen (bekende) verzekeringen hebben voor hun wallets.

Wat zijn de ByBit fees?

De kosten voor market takers zijn 0.10% en de fees voor een market maker is 0.10% voor spothandel. Op deze kosten kan je extra korting ontvangen op basis van je volume of het holden van de BIT munt.

Welke betaalmethodes kan ik gebruiken?

Je kunt eenvoudig een van de 5 ondersteunde crypto’s storten. Via Fiat Gateway biedt ByBit ook iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving aan. Alle stortingen worden gedaan via SATOS B.V.

Hoe neem ik contact op met ByBit?

De ondersteuning is 24/7 beschikbaar om al je vragen te beantwoorden:
Klantenondersteuning: Support@ByBit.com
IT-ondersteuning: IT@ByBit.com
Media-ondersteuning: Media@ByBit.com

Related work

BLOX Review

BLOX Review (2023)

Je hebt vast wel de reclame op televisie gezien van de Weareblox app. De ontwikkelaar van BLOX, de crypto broker BTC Direct, heeft namelijk flink geadverteerd op de televisie. De BLOX app moet het mogelijk maken om eenvoudig te investeren in cryptocurrency. De nadruk ligt vooral op eenvoud. Het moet zelfs voor mensen die niet bekend zijn met de digitale wereld mogelijk worden om te investeren in crypto.

In deze BLOX review bekijken wij of het team hun belofte waar kunnen maken, hoe de app werkt en of het echt zo makkelijk is om hiermee te investeren.

Nu Vergelijken
Finst review

Finst Review (2023)

Als je jezelf onderdompelt in de wereld van de crypto, dan heb je de naam Finst misschien al eens voorbij zien komen. Finst is namelijk een echte nieuwkomer op de cryptomarkt in 2023. Het is een Nederlandse crypto broker die veelbelovend schijnt te zijn. De oprichters van het bedrijf stellen in ieder geval dat zij zeer betrouwbaar en transparant zijn. Daarnaast lijkt het ook nog de meest goedkope crypto broker van Nederland te zijn.

Hoe zit dit precies? Is Finst echt zo veelbelovend en goedkoop als dat het lijkt? En hoe betrouwbaar is deze nieuwe crypto broker precies? Wij zochten het uit. In deze Finst review lees je dan ook alles wat je wilt weten over Finst. Ben je al benieuwd? Lees dan gauw verder en kom te weten wat ons oordeel is over deze nieuwkomer.

Nu Vergelijken
Binance Futures review

Binance Futures Review (2023)

Binance Futures is een trading platform dat in 2019 werd gelanceerd als een extra product van het moederbedrijf Binance. Binance Futures is gelanceerd om handelaren in staat te stellen te speculeren op de prijzen van Bitcoin en andere populaire altcoins zoals Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, en Ripple. Het platform maakt handel mogelijk met een leverage tot wel 125x.

Het moederbedrijf Binance is een zeer bekend crypto platform dat haar gebruikers in staat crypto te verhandelen en te staken voor winst. De exchange is ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, met meer dan 300 coins die ondersteund worden voor stortingen en opnames. Binance wordt goed beoordeeld door cryptogemeenschap en veel mensen maken gebruik van het platform.

Blijf lezen voor een gedetailleerde Binance Futures review van Binance.

Nu Vergelijken
Cryptoprijzen