Beste Crypto Debit Card

De populariteit van de cryptocurrency blijft toenemen en het einde is nog niet in het zicht. Sterker nog, de cryptowereld blijft zich innoveren en er verschijnen steeds meer nieuwe financiële ontwikkelingen.

Echter kan een cryptomunt nog niet worden vergeleken met een officiële valuta, aangezien jij moeilijk met cryptomunten kan afrekenen in de supermarkt of in een restaurant. Gelukkig is er een oplossing gevonden om eenvoudig je crypto uit te geven in winkels.

Er zijn crypto debit cards beschikbaar die jij kan koppelen aan jouw cryptocurrency wallet. In de winkel kan jij gewoon afrekenen met de creditcard en de winkelier ontvangt euro’s. Er worden van jouw wallet cryptomunten afgeschreven voor de betaling, waardoor jij overal ter wereld al kan betalen met de cryptovaluta.

Cryptocurrency Debit Cards

Miljoenen Nederlanders hebben een creditcard in de portemonnee zitten. Het is altijd handig en op vakantie eigenlijk ook gewoon noodzakelijk. Je kan vaak alleen een huurauto krijgen wanneer je de beschikking hebt over een creditcard. Echter zijn er nu ook veel cryptoliefhebbers die een creditcard aanvragen, namelijk een cryptocurrency debit card. Het is dus als het ware een pinpas, aangezien je geen geld kan lenen zoals bij een normale debit card. Je zal ten alle tijden over voldoende cryptomunten moeten beschikken om een betaling te kunnen doen met de crypto debit card. De betaalkaart zal worden gekoppeld aan de crypto wallet.

De crypto creditcards worden vergeven door grote creditcardmaatschappijen, zoals Mastercard en VISA. De desbetreffende betaalkaart kan dan ook worden vergeleken met een prepaid creditcard / pinpas.

Samenvatting overzicht beste credits cards:

  1. Bybit debit card, vraag hem hier aan en ontvang $40 bij een storting van minimaal $400.
  2. Crypto.com crypto debit card, vraag hem hier aan + $50 aan CRO.
  3. Coinbase Card.

Voordelen van een crypto creditcard

Er zijn in het land al diverse plekken waar er cryptomunten worden geaccepteerd als betaalmiddel. Dat is positief en de betaallocaties blijven toenemen. Desondanks is het nog altijd moeilijk om te betalen met cryptocurrency. Dat kan nog altijd niet bij meer dan 99% van de winkels en horecagelegenheden. De oplossing is simpel, dat is namelijk de crypto creditcard. Bekijk hieronder de voordelen van een cryptocurrency debitcard:

Veilig betalen met cryptocurrency

De beveiliging van de crypto debit cards is gewoon optimaal. De kaarten worden vergeven door de grootste creditcardmaatschappijen ter wereld en die hebben een geweldige reputatie. De transacties verlopen 100% eerlijk en veilig.

Overal betalen met cryptomunten

De cryptocurrency kan jij op jouw wallet zetten en koppelen aan een crypto credit card. Het grote voordeel daarvan is dat jij praktisch gezien overal kan betalen met de cryptomunten. De creditcards van Mastercard en Visa worden vrijwel overal ter wereld geaccepteerd.

Niet iedereen wil uiteraard zijn crypto uitgeven. Op die manier kan je ook je USDT of andere stablecoin opladen. Over deze munten ontvang je namelijk interessante staking rewards.

Geen betalingen achteraf

Een gebruiker van een ‘normale’ creditcard krijgt een betaallimiet. Jij kan dan geld uitgeven dat je op een later moment moet terugbetalen, wellicht met rente. Dat is niet geval bij een crypto debit card, aangezien jij eerst cryptomunten op de wallet moet zetten. Het aantal munten staat gelijk aan het bedrag dat jij kan uitgeven met de kaart. Je hoeft dus achteraf ook geen bedrag te betalen aan de creditcardmaatschappij.

Directe transacties

De transacties met een gewone creditcard worden één keer per maand afgehandeld. Een transactie met een crypto credit card is ten alle tijden direct.

Geen BKR-registratie

Aangezien het om een soort van prepaid creditcard gaat, zal je ook geen BKR-registratie op jouw naam krijgen. Daarnaast hoeft de gebruiker geen enkele vorm van rekening te houden met betaaltermijnen of iets dergelijks.

Cashback

Het grootste voordeel van een cryptocurrency creditcard zijn de eventuele cashbacks. Een gebruiker van de creditcard kan over iedere betaling met de betaalkaart een cashback krijgen van enkele procenten. Je kan zo tot wel 8% cashback krijgen over een betaling en dat is toch mooi meegenomen.

Nadelen van een crypto debit card

Uiteraard zitten er niet alleen voordelen aan een crypto debit card. Hieronder enkele nadelen.

Geen verzekering zoals bij een creditcard

Bij een normale creditcard is je aankoop verzekerd en ontvang je je geld terug als er iets mis gaat of als je pas gestolen is. Bij een crypto debit card worden je transacties niet teruggedraaid bij een frauduleuze transactie. Wel ontvang je bij VISA een 2FA code per SMS wanneer je bij een nieuwe winkel iets koopt.

Niet alle winkels accepteren VISA of Mastercard

In Nederland is het niet gebruikelijk om met een creditcard te betalen en wordt het niet altijd overal geaccepteerd. Je kan dus helaas vaak niet bij de lokale supermarkt afrekenen met je debit card en cashback ontvangen over je aankoop (bij LIDL overigens wel). Goed nieuws is wel dat het huidige betaalsysteem van Maestro vanaf juli 2023 vervangen moet zijn door een nieuw systeem.

Cashback in native coin

De cashback van Crypto.com en Binance ontvang je in respectievelijk CRO en BNB. Dit betekent dat je cashback onderhevig is aan koersschommelingen. Dit kan positief als negatief uitpakken. Bij Bybit ontvang je punten over je aankopen die je kan gebruiken voor giftcards of crypto.

Welke cryptocurrency creditcards zijn er?

Er zijn velen verschillende crypto debit cards beschikbaar. Allen zijn ze in samenwerking met VISA of Mastercard. Hieronder bespreken wij een aantal populaire kaarten.

Bybit crypto debit card

De beste crypto debit card op dit moment is die van Bybit. Bybit werkt samen met Mastercard en biedt loyaliteitspunten wanneer je aankopen doet. Met deze loyaliteitspunten kan je cadeau kaarten of crypto aanschaffen. Denk aan een cadeau kaart voor IKEA, Spotify of Amazon. Voor iedere euro die je uitgeeft ontvang je 1 punt. Bij een hogere VIP level krijg je een multiplier.

VIP gebruikers ontvangen gratis Telegram premium, X Blue abonnement en korting op trading tools.

De Bybit debit card is onze go-to cryptokaart.

Crypto.com creditcard

De debitcard van de exchange Crypto.com is zeker interessant voor de cryptoliefhebbers. Deze betaalkaart wordt uitgegeven door VISA en zal bij veel winkels worden geaccepteerd, zowel fysiek als online. Je kan zelfs met de kaart geld pinnen bij een pinautomaat. Sneller cryptomunten omwisselen voor echte euro’s is dan ook niet mogelijk. Er worden vijf verschillende Crypto.com debitcards aangeboden.

Echter krijg je alleen een betere kaart wanneer je meer CRO hebt aangeschaft en deze vastzet op het platform door ze te staken. De betaalkaart biedt de kans om een mooie cashback te krijgen over alle betalingen. Daarnaast worden er nog meer leuke voordelen aangeboden, zoals een gratis abonnement bij Netflix en andere streamingsdiensten.

Zelf heb ik de Royal Indigo met 3% cashback en ben ik hier zeer tevreden over. Ik heb deze (nu dure) kaart alleen gekregen, omdat ik relatief vroeg de tokens had gekocht en gratis kon upgraden. Of het nu de 3500 euro waard is betwijfel ik.

Update 2023: ik gebruik deze kaart vrijwel niet meer door gewijzigde regels in cashback en Spotify, Netflix en vliegveld lounge access zijn gelimiteerd.

Binance Card

Een van de bekendste crypto betaalkaarten werd uitgegeven door de exchange Binance en komt uit de handen van VISA. De kaart bestaat sinds 2020 en is beschikbaar binnen de Europese Unie. Dat is een voordeel, aangezien de meeste crypto betaalkaarten alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. De Binance Card ondersteund meerdere cryptovaluta, waaronder Binance Coin, Bitcoin en Swipe. De gebruiker hoeft geen maandelijkse kosten te betalen en er is geen minimaal stortingsbedrag. Echter zal Binance wel geld verdienen aan de kaart, namelijk 0,9% per transactie. Er kan ook maximaal 8700 euro per 24 uur worden uitgegeven met de Binance Card. Ook is de cashback gelimiteerd (afhankelijk van je level).

Ik heb zelf de Binance Card niet, aangezien ik voldoende heb aan de Crypto.com kaart en de Binance Card een hoop limieten heeft.

De Binance Card wordt niet meer ondersteund in Nederland en is vanaf 20 december 2023 nergens meer te gebruiken.

Coinbase Card

De Coinbase Card is één van de bekendste en succesvolste crypto betaalkaarten van dit moment. De debitcard werd door VISA uitgegeven en ontworpen. Hierdoor zal de betaalkaart overal ter wereld worden geaccepteerd en is de creditcard ook ideaal voor een lange vakantie in het buitenland. De Coinbase Card is overigens niet nieuw en kan al ruim drie jaar worden aangevraagd door de Nederlandse crypto investeerders. Jij kan de betaalkaart aanschaffen voor een eenmalig bedrag van 4,95 euro, maar het is ook mogelijk om de betaalkaart als applicatie op jouw smartphone te zetten. De laatstgenoemde optie is vanzelfsprekend gratis.

Het is mogelijk om met de Coinbase Card in winkels te betalen, maar wel tot maximaal 10.000 euro per dag. Iedere maand kan er maximaal 20.000 euro worden uitgegeven. Geld opnemen kan tot 500 euro per dag. Er worden acht verschillende cryptomunten ondersteunt door de Coinbase Card, waaronder Bitcoin, Litecoin en Ethereum.

Welke crypto debit card is het beste?

Ik vond altijd de Crypto.com debit card het beste, maar Crypto.com blijft de regels voortdurend veranderen in het nadeel van de eindgebruiker. Daarna overgestapt naar de Binance Card, welke sinds mid-2023 onbruikbaar is in Nederland door de stop van Binance.

Rond dezelfde tijd stapte Bybit op de Europese markt met een eigen Bybit mastercard. Bybit heeft de leukste cashbacks als je dit vergelijkt met Crypto.com.

Wat is een crypto debit card?

Een crypto debit card is vergelijkbaar met een creditcard. Het verschil is dat je deze kan opwaarderen met crypto en dus eenvoudig je crypto kan spenderen. Zo kun je eenvoudig je crypto uitgeven bij zowel fysieke als online winkels.

Waarom een crypto debitcard gebruiken?

Het is een makkelijke manier om je crypto uit te geven bij fysieke en online winkels. Daarnaast bieden veel partijen interessante voordelen, zoals cashbacks en gratis diensten.

Is een crypto debit card legaal?

Jazeker, het is een legale manier om te betalen met je crypto.

Wat zijn de voordelen van een crypto debit card?

Veilig betalen met cryptocurrency.
Wereldwijd betalen met cryptomunten.
Geen betalingen achteraf, je besteedt wat je hebt.
Directe transacties.
Geen BKR-registratie.
Mogelijkheid van cashbacks op aankopen.

Wat zijn de nadelen van een crypto debit card?

Geen aankoopverzekering zoals bij traditionele creditcards.
Niet alle winkels accepteren VISA of Mastercard.
Cashback in native coin (bijvoorbeeld CRO) kan onderhevig zijn aan koersschommelingen.

Welke crypto debit cards zijn er beschikbaar?

Bybit crypto debit card: Biedt loyaliteitspunten voor aankopen.
Crypto.com creditcard: Verschillende voordelen afhankelijk van het aantal gestaked CRO.
Coinbase Card: Breed geaccepteerd en ondersteunt meerdere cryptomunten.

Welke crypto debit card is momenteel het beste?

De Bybit crypto debit card wordt als beste beschouwd vanwege de aantrekkelijke cashbacks en loyaliteitspunten.

Hoe werkt betalen met een crypto debit card?

Bij een betaling worden cryptomunten van je wallet afgeschreven en ontvangt de winkelier de betaling in euro’s.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van een crypto debit card?

Dit varieert per aanbieder. Sommige kaarten hebben eenmalige kosten, maandelijkse kosten, of transactiekosten.

Hoe veilig is een crypto debit card?

Deze kaarten worden uitgegeven door gerenommeerde bedrijven zoals Mastercard en VISA en bieden sterke beveiliging voor transacties.

Cryptoprijzen