Litebit Review

Tussen de verschillende brokers waar je uit kunt kiezen in de wereld van de cryptocurrency, kunnen soms best wat verschillen zitten. Een veelvoorkomend verschil zijn brokers die een gratis online wallet aanbieden en brokers die dit niet doen. Bij brokers die geen wallet aanbieden moet je hier zelf voor zorgen. Het zelf opzetten van een wallet is niet moeilijk, maar als de broker er een aanbiedt, is dat best prettig voor de beginnende handelaar.

Litebit is een Nederlandse broker die beide mogelijkheden aanbiedt. Litebit heeft een groot aanbod aan cryptocurrency en biedt voor de meeste van deze cryptocurrency een gratis online wallet aan die gekoppeld is aan je account. Naast de wallet van Litebit kun je per transactie er ook voor kiezen om de cryptocurrency over te laten maken naar je eigen wallet. Hierdoor is Litebit de ideale site voor beginnende en ervaren investeerders. In deze Litebit review bekijken wij het gehele platform en bespreken wij onze ervaring.

Algemene indruk van Litebit

Litebit BrokerLitebit bestaat al sinds 2013 en is gevestigd in Rotterdam. De broker is in de loop van de jaren uitgegroeid tot de grootste broker in Europa. Ze hebben bijna 700 000 klanten verspreid door heel Europa. Doordat ze een grote broker zijn kunnen ze veel verschillende cryptocurrency aanbieden tegen een aantrekkelijke prijs. Litebit was de eerste broker die meerdere verschillende cryptovaluta aanbood inclusief een wallet.

Registreer een gratis Litebit account

Registreer gratis een account bij Litebit en start met het handelen van cryptovaluta
Activeer korting
Verloopt nooit

Litebit heeft een overzichtelijke website die volledig in het Nederlands is. Alles staat duidelijk omschreven en is dus zeker geschikt voor beginnende gebruikers. Laat je als beginner niet afschrikken door de keuze tussen een eigen wallet of een wallet van Litebit. Je ontvangt namelijk van deze broker je eigen unieke wallet. Mocht je toch tegen een probleem aanlopen, dan kun je eenvoudig contact opnemen. Dit kan via de telefoon (op de website zie je of ze bereikbaar zijn), de live chat of via social media. Uiteraard vind je op de site ook een pagina met al beantwoorde vragen die je zeker op weg helpen.

Het aanbod van Litebit

Litebit biedt op dit moment meer dan 60 verschillende cryptocurrency aan in hun portfolio. Naast de bekende digitale munten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple heb je dus ook de keuze uit veel verschillende andere altcoins. Wanneer je graag gebruik wilt maken van self hosted wallets, moet je er rekening mee houden dat Litebit niet voor iedere cryptovaluta een wallet aanbiedt. Voor sommige altcoins moet je dus wel een eigen wallet hebben. Op de site vind je een duidelijk lijstje en ook staat het bij elke crypto aangegeven.

Het aanbod van Litebit is groot en ze kunnen goed concurreren met alle overige brokers. Zeker als je naast een investering in een bekende munt ook een iets minder bekende munt wilt uitkiezen, is Litebit de perfecte plek.

Litebit Website

Cryptocurrency kopen bij Litebit

Cryptocurrency kopen bij LitebitVoor je cryptocurrency bij Litebit kunt gaan kopen moet je een account aanmaken. Waar het bij andere brokers voldoende is om een account aan te maken en meteen te beginnen met kopen, ben je bij Litebit verplicht om een aantal verificaties door te lopen voor je daadwerkelijk kunt beginnen. Over de verificaties vertellen we je straks meer.

Het aanmaken van een account is eenvoudig. Na het invullen van alle gegevens en het volbrengen van alle verificaties is je account aangemaakt. Vervolgens wordt geadviseerd om je account te beveiligen met een twee-stapsverificatie met de Google Authenticator app. Dit zorgt ervoor dat er twee stappen nodig zijn om in je account te komen. Dit houdt indringers buiten de deur. Litebit maar ook wij raden je dus zeker aan om deze extra stap toe te voegen. Het gaat natuurlijk wel om geld.

Nadat je account is aangemaakt en alle verificaties zijn goedgekeurd, kun je aan de slag. Het kopen van cryptocurrency is eenvoudig en verloopt snel. Het omzetten van euro’s naar cryptocurrency kan gewoon via iDEAL en het is niet nodig om eerst tegoed in je account te storten. Dit moet bij een broker zoals Bitvavo of Coinmerce wel. Per keer dat je dus cryptocurrency koopt, betaal je het bedrag wat de cryptocurrency kost. Houd er wel rekening mee dat je iedere keer € 0,42 aan transactiekosten betaalt.

Als je graag de cryptocurrency in je eigen wallet wilt ontvangen kun je dit aangeven tijdens het koopproces. Klik op Gebruik LiteBit wallet om je unieke Litebit wallet te gebruiken.

Registreer een gratis Litebit account

Registreer gratis een account bij Litebit en start met het handelen van cryptovaluta
Activeer korting
Verloopt nooit

Het verkopen van cryptocurrency

Net zoals het kopen kan ook het verkopen van cryptocurrency op twee manieren. Het hangt dus af of je cryptocurrency zit opgeborgen in je eigen wallet of in een wallet van Litebit.

Om cryptocurrency te verkopen vanuit je Litebit wallet, ga je eerst naar je wallet toe en kies je daar voor ‘verkoop’. Vervolgens geef je de hoeveelheid cryptocurrency aan die je wilt verkopen. Wanneer alles is opgegeven zorgt de broker voor een uitbetaling. Uitbetaling gaat via bankoverschrijving en kan tot 1 werkdag duren. Onze ervaring is dat het binnen een uur op je rekening staat (ABN Amro).

Om cryptocurrency te verkopen vanuit je eigen wallet, moet je eerst een verkooporder aanmaken. Wanneer je dit hebt gedaan krijg je een uniek wallet adres waar je de cryptocurrency naar moet overmaken vanuit je eigen wallet. Eigenlijk is het dus heel simpel. Wanneer je cryptocurrency in je wallet hebt zitten waar Litebit ook een wallet voor heeft, heb je de mogelijkheid om deze cryptocurrency in je Litebit wallet te storten. Dit kan ervoor zorgen dat het verkopen iets makkelijker zal gaan.

Verificaties en limieten

Zoals we al vertelde moet je bij Litebit een aantal verificaties uitvoeren voor je echt wat aan je account hebt. Wanneer je geen verificaties uitvoert, zal je limiet op € 0 blijven staan. Litebit werkt met 3 tiers die ieder een eigen limiet hebben. Voor tier 1 is je telefoonnummer nodig en wordt je limiet aangepast naar € 350 per dag en € 1 050 per week. Bij tier 2 wordt je limiet verhoogd naar € 500 per dag en € 3 500 per week, voor deze tier moet je een bewijs van adres overleggen. Voor de hoogste tier moet je een foto van je identiteitsbewijs opsturen en wordt je limiet verhoogd naar € 35 000 per dag en € 245 000 per week.

Zie de tabel hieronder voor een handig overzicht.

 StandaardTier 1Tier 2Tier 3
Dagelijks€ 0€ 350€ 500€ 35 000
Wekelijks€ 0€ 1 050€ 3 500€ 245 000
Maandelijks€ 0€ 4 200€ 14 000€ 500 000.

Transactiekosten en prijzen

De handelskosten die worden gerekend door Litebit verschillen per dag maar liggen vaak rond de 2%. De fee van Bitcoin ligt altijd wat lager. Deze handelskosten liggen wat aan de hoge kant, maar bij een investering moet dat geen probleem zijn. Als je echt vaker gaat handelen is het misschien slim om een goedkopere broker zoals Bitvavo te zoeken. Wil je weten wat de goedkoopste broker van dit moment is? Bekijk dan onze vergelijkingspagina’s. Hier kun je bijvoorbeeld Bitcoin vergelijken of Ripple vergelijken.

Om binnen Litebit toch wat goedkoper uit te zijn, kun je gebruikmaken van Litebit credits. 1 Litebit credit staat gelijk aan 1 euro. Een Litebit credit is geen cryptocurrency, maar je kunt er wel cryptocurrency van kopen zonder dat er transactiekosten bij komen kijken. Deze heb je wel als je betaalt met iDEAL. Als je dus veel gaat verhandelen zijn deze credits een goede manier om de kosten te drukken. Uiteraard kun je Litebit credits ook uitbetalen in euro’s op je bankrekening.

Litebit betaalmethoden en transactiekosten

Is Litebit betrouwbaar en veilig?

Litebit is een grote broker die al een aantal jaar mee gaat in de cryptocurrency wereld. Dat een broker groot is, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het ook een betrouwbare broker is, maar in het geval van Litebit is dat zeker wel het geval. Litebit biedt een goede ondersteuning aan klanten en hebben een fijn platform om op te werken. Met bijna 700 000 klanten heeft deze broker een goede reputatie binnen de cryptocurrency wereld.

Registreer een gratis Litebit account

Registreer gratis een account bij Litebit en start met het handelen van cryptovaluta
Activeer korting
Verloopt nooit

Door de eigen wallet die Litebit aanbiedt, is het zeer geschikt voor beginners, maar ook ervaren handelaren kunnen goed gebruik maken van deze broker. Vaak zien we wel dat veel handelaren kun coins verkopen bij een andere broker, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om accounts bij verschillende brokers te hebben. Zeker als uit onze vergelijking blijkt dat Litebit op dit moment de goedkoopste broker is.

Doordat Litebit in het verleden al heeft laten zien dat ze een grote klantenkring hebben, kan het gebeuren dat Litebit tijdelijk een ledenstop invoert. Zeker rond de momenten dat cryptocurrency veel in het nieuws is, moet Litebit af en toe de deuren sluiten. Zorg dus dat je een account bij Litebit hebt. Een account hebben kan nooit kwaad natuurlijk en is volledig gratis!