Ripple (XRP) Rente Vergelijken en Berekenen in 2023

Wil je een passief extra inkomen genereren met je XRP door rente te ontvangen over je Ripple? Dat is tegenwoordig mogelijk via verschillende platforms. Omdat de keuze groot is, hebben wij een Ripple rente vergelijking gemaakt van alle grote spelers op de markt.

Onze XRP rekenhulp helpt je ook bij het berekenen van de potentiële winsten in XRP, euro en dollar.

Dienstverlener Flex. Rente Rente in XRP* In EUR en USD*
6.00% 60.00 XRP € 24.39 ($29.81) Bezoek
Tot 16% rente
1.00% 10.00 XRP € 4.07 ($4.97) Review Bezoek
50 USD staking bonus
0.24% 2.40 XRP € 0.98 ($1.19) Review Bezoek
€5 in BTC + €5 in ETH bonus

Vergelijk XRP rentes om extra Ripples te verdienen door simpelweg je crypto te holden. De rentes die je ziet zijn op jaarbasis, dus je moet echt rekening houden met een lange termijn investering. De winsten worden vaak uitbetaald in XRP, maar dat verschilt per platform (je hebt het in ieder geval zelf in de hand).

*De rente in XRP, euro en dollar is natuurlijk maar een schatting. Hierbij maken we gebruik van de Ripple prijs op dit moment en het rentepercentage. De daadwerkelijke rente en verdiensten kan verschillen bij de provider en ons overzicht geeft slechts een indicatie. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de potentiële winsten.

Hoe bereken ik de XRP rente?

De opzet van de rekenhulp is zo eenvoudig mogelijk gedaan. Het overzicht toont alle aanbieders die rente willen betalen over jouw XRP, daarbij zie je de actuele rentepercentages. Op basis van dit percentage en de huidige Ripple koers kunnen wij een schatting maken van de winsten.

Houd er rekening mee dat de rentepercentages vaak veranderen, zowel omhoog als omlaag. Hierbij is uiteraard geen rekening mee gehouden bij de berekening, omdat wij simpelweg de toekomstige rentes niet kunnen weten.

  1. Geef in de rekenhulp aan hoeveel XRP je nu bezit en uit wilt lenen.
  2. Geef aan hoelang je je Ripple niet gaat gebruiken.
  3. Bereken de verwachte winsten op basis van jouw holding.

Hoe kunnen deze aanbieders rente betalen over mijn Ripple?

De aanbieders hebben (of maken gebruik van) een platform dat net als een reguliere bank werkt. Men stort geld en leent dit uit aan mensen of bedrijven die geld nodig hebben. Bij een bank heb je echter vaak geen onderpand nodig en gebeurt dit op basis van je inkomen en uitgavenpatroon. Een cryptobank doet dit echter anders.

Iedereen die geld wil lenen moet crypto als onderpand aanbieden. Kan de lener zijn lening niet meer terugbetalen dan wordt het onderpand gebruikt om de uitleners (mensen die rente ontvangen) terug te betalen. De doelgroep van deze cryptobanken is dus niet zozeer mensen zonder geld, maar juist mensen of bedrijven met cryptovermogen die cash of meer crypto nodig hebben.

Investeerders die rente over hun XRP ontvangen stellen hun Ripple ter beschikking om uitgeleend te worden. De rente die de leners betalen gaan dus naar de uitleners min een fee voor het platform.

Wanneer het onderpand dus in waarde daalt dan zal de cryptobank het dus ook verkopen om de uitleners uit te betalen. Of het uitlenen van Ripple dan ook risicovrij is, lees je in het volgend hoofdstuk.

Welke risico’s bestaan er bij het uitlenen van Ripple (XRP)?

Uiteraard is het uitlenen van XRP niet risicovrij, want je geeft immers je Ripple weg aan een bedrijf. Zij beheren vervolgens je XRP en het stallen van je crypto is daar vaak minder veilig dan in eigen beheer.

Houd dus de volgende risico’s in ieder geval in je achterhoofd:

  • Je geeft de eigenaarschap van je Ripple weg aan een bedrijf.
  • Het bedrijf kan gehackt worden of failliet gaan.
  • De koers en rentes kunnen dalen.
  • Je account kan gehackt worden.

Laatste punt heb je natuurlijk zelf ook invloed op. Zorg voor een uniek e-mailadres in combinatie met een sterk wachtwoord. Schakel altijd 2-factor authenticatie in en activeer een eventuele HOLD modus.

Het risico dat een lener het bedrag niet kan terugbetalen wordt ingedekt door het geleverde onderpand. Maar ook in dit proces kan er iets fout gaan. Denk aan wanneer de koers té snel daalt waardoor het tegen een te lage prijs is verkocht.

Al met al geldt de regel, zoals altijd, investeer nooit meer dan je kan missen. Wil je grotere hoeveelheden Ripple uitlenen, verspreid dan je risico over meerdere platforms.

Hoeveel rente ontvang ik over mijn Ripple (XRP)?

Op deze pagina kan je Ripple rentes vergelijken van alle betrouwbare aanbieders. Daarnaast kan je ook je maandelijkse of jaarlijkse geschatte winsten berekenen op basis van de huidige rente en de XRP koers.

Is het veilig om je XRP uit te lenen?

In onze XRP rente vergelijkingstabellen nemen wij enkel bedrijven op die een goede reputatie hebben. Het is echter niet risicoloos en een bedrijf kan bijvoorbeeld altijd failliet gaan of gehackt worden. Leen dus nooit meer Ripple uit dan je kan missen.

Ontvang ik ook een bonus?

Sommige bedrijven hebben een interessante stortingsbonus voor nieuwe klanten. Als de bonus interessant genoeg is dan laten wij dit zien in het overzicht.

Cryptoprijzen