BCM Review (2024) / Bitcoin Meester

BCM (of ook wel Bitcoin Meester) is een 100% Nederlandse broker en actief sinds augustus 2017. Het bedrijf heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank. BCM biedt de mogelijkheid om crypto te kopen en verkopen tegen relatief hoge kosten die niet transparant inzichtelijk zijn. Hierdoor is het moeilijk om te zien wat je daadwerkelijk betaalt. Er zijn heel wat concurrenten zoals Bitvavo en Coinmerce die gunstigere en transparante tarieven aanbieden, vergelijk hiervoor de prijzen op onze website.

Sinds de start werft Bitcoin Meester actief nieuwe klanten via bijvoorbeeld reclamespotjes en zorgen ze voor een laagdrempelige start in een toch best complexe wereld van de cryptocurrency. In deze BCM review duiken wij dieper in alle informatie die beschikbaar van deze broker.

De algemene indruk van BCM

BCM ReviewDe eerste indruk die waarschijnlijk iedereen krijgt van de site, is dat alles in het Nederlands is. Dit is natuurlijk heel fijn zijn als je voor het eerst een kijkje neemt op een website van een broker. Doordat ze gevestigd zijn in Schiphol-Rijk kan de klantenservice je te woord staan in het Nederlands. Je kan de klantenservice elke werkdag bereiken tot 17:00 via de telefoon (085 007 6000) en tot 21:00 via e-mail (helpdesk@bitcoinmeester.nl) of chat. Qua ondersteuning zit het zeker goed bij BCM. Wij hebben de proef op de som genomen en een vraag gesteld aan de support. Binnen een uur hadden wij een antwoord op onze vraag. Houd er rekening mee dat Bitcoin Meester / BCM / BCMToday in 2023 is overgenomen door Kraken. Sindsdien zijn niet alleen de openingstijden veranderd, maar zijn ook de fees achter de schermen verhoogd en support is minder goed bereikbaar. BCM is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. BCM Website Op de website staan ook een aantal handige tutorials die je goed op weg kunnen helpen. De weg vinden tussen alle cryptocurrency kan misschien lastig zijn, maar BCM helpt je goed op weg met de speciale handleidingen voor het maken van een account, het kopen van coins, het verkopen van coins en nog veel meer. Doordat de website goede service biedt en gebruikers ook een wallet krijgen, is de indruk van het bedrijf zeer goed. Het bieden van goede informatie naar de klant toe plus de uitstekende service geven je een welkom gevoel op de site. BCM reviewsDe BCM ervaringen op Trustpilot zijn sinds de overname gezakt van een 4,3 naar een 3,6/5. Waarbij de laatste reviews behoorlijk negatief zijn. Ook de website is zeer gebruiksvriendelijk en bedragen staan in euro’s aangegeven. De website is zo ingericht dat alles eigenlijk voor zich spreekt en het vrijwel meteen duidelijk is wat de mogelijke acties zijn.

Samenvatting

Aanbod 170+ munten.
Kosten Onbekend, maar boven de 1% (vergelijk hier Bitcoin prijzen)
Betaalmethoden iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving.
Built-in wallets Ja, voor alle munten.
Staking Ja, ontvang tot 5.50% rente (dit is laag vergeleken met Bitvavo).
Acties Nee, geen bonussen.
Account Ja, verplicht.
Klantenservice Tijdens kantooruren (maar we krijgen ook wel eens antwoord in de avond)
Telefoonnummer +31 085 007 6000
E-mailadres helpdesk@bitcoinmeester.nl

BCMToday voor- en nadelen

Voordelen Nadelen
Registratie DNB  Hoge onbekende kosten (min. 1%)
 Sparen voor extra korting  Geen stop-loss
Telefonisch bereikbaar  Extra transactiekosten
 5.50% rente over sommige crypto’s Niet transparant

BCM alternatief

Wist je dat je voor iedere transactie handelskosten betaalt aan de broker? Bij BCM zijn de handelskosten ongeveer 2% (naarmate je meer handelt wordt het goedkoper). Er zijn goedkopere alternatieven beschikbaar waar je slechts 0.25% handelskosten betaalt, zoals bij Bitvavo. Hier kan je ook eenvoudig met iDEAL afrekenen en mag je nu zelfs de eerste € 10.000 commissievrij verhandelen.

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang vandaag 20 euro gratis starttegoed bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

Rekenvoorbeeld: Je koopt voor € 100 aan Bitcoin bij beide brokers. Dan ontvang je bij BCM € 98 aan BTC en bij Bitvavo € 99,75. Met de speciale welkomstbonus ontvang je nu zelfs de volle € 100. Bekijk hier de volledige Bitvavo review.

Het aanbod van BCM

Wanneer je een kijkje neemt op de website van BCM is het absurd grote aanbod een van de eerste dingen die opvallen. Waar sommige brokers zich alleen beperken tot de bekendere cryptocurrency, heeft BCM een enorm aanbod. Je kan kiezen uit meer dan 170 verschillende cryptocurrency die je met een paar simpele klikken kan aankopen met euro. Wanneer je naast de bekende Bitcoin, Ripple en Ethereum op zoek bent naar een iets minder bekende coin, moet je zeker bij BCM zijn. Maar als je ook wilt weten of deze broker het goedkoopste is dan kun je het beste Bitcoin vergelijken, Ripple vergelijken of Ethereum vergelijken.

Let op: BCM verlaagd het aanbod regelmatig.

Via de nieuwsbrief, het Twitter account en op de website laten zij weten wanneer er nieuwe munten worden toegevoegd. De afgelopen maanden is dit wekelijks het geval, en ze zijn nog lang niet van plan om te stoppen. Het aanbod is echter zo groot, dat het voor ons niet mogelijk is om hier alle cryptovaluta te tonen. Wil je ze allemaal zien, bekijk dan even de website: https://bitcoinmeester.com

Cryptocurrency kopen bij BCM

Wanneer je cryptocurrency gaat kopen bij BCM, moet je natuurlijk eerst een account aanmaken bij de website. Dit is heel eenvoudig:

  1. Bezoek de website van BCM.
  2. Klik op Open een account.
  3. Geef aan of je een particulier persoon bent of dat je zakelijk wil handelen.
  4. Voer je gegevens en een sterk wachtwoord in.
  5. Lees de voorwaarden goed door en accepteer ze wanneer je hieraan voldoet.
  6. Klik op Account aanmaken.

Maar mocht je toch tegen problemen aanlopen, dan heeft BCM een handige handleiding op de website staan waar staat aangegeven wat je moet doen. Uiteraard kun je ook contact opnemen met de klantenservice.

BCM appNa het invullen van alle gegevens ontvang je een e-mail met een bevestiging. Na het klikken op deze link kun je meteen aan de slag. Wel raadt Bitcoin Meester je aan om een tweede beveiliging te registeren. Nadat je de eerste keer inlogt, zie je bovenaan je dashboard een melding staan waar wordt geadviseerd om je account extra te beveiligen via de Google Authenticator. Je ontvangt dan een uniek zes-cijferige code op je smartphone, waardoor twee stappen nodig zijn om in je account te komen. Dit zorgt voor extra veiligheid. Wij raden iedereen aan om twee-factor authenticatie in te schakelen.

Door de invoering van de nieuwe cryptowet moeten alle crypto bedrijven zich houden aan strenge eisen. Een van deze eisen is het verifiëren van de gebruikers, net zoals bij andere financiële instellingen. Wanneer je euro naar crypto of andersom wil omzetten dan ga je hier helaas niet aan ontkomen.

Cryptocurrency koop je bij deze broker met een paar simpele klikken. Je moet uiteraard wel tegoed in je account storten. Dit doe je bij Bitcoin Meester eenvoudig met iDEAL of Bancontact. Door iDEAL staat het door jou gestorte bedrag meteen in je account en kun je direct cryptocurrency kopen.

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang vandaag 20 euro gratis starttegoed bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

Het verkopen van cryptocurrency bij BCM

Het verkopen van cryptocurrency bij BCM is net zo eenvoudig als het kopen. Met een paar klikken wordt de cryptocurrency omgezet in euro’s die terecht komen in je portefeuille. Wanneer je vervolgens kiest voor uitbetalen wordt het geld nog dezelfde dag overgemaakt naar je rekening. Per bank kan het natuurlijk verschillen wanneer het geld op je rekening staat, maar vanuit Bitcoin Meester zal er nauwelijks vertraging plaatsvinden.

Bij dit bedrijf is het ook mogelijk om coins te ruilen. Je kunt een cryptocurrency dus omwisselen tegen een andere cryptocurrency. Wanneer je dus in een andere munt wil gaan investeren, hoef je niet eerst het geld te laten uitbetalen en vervolgens weer opnieuw investeren. Dit is een unieke toevoeging aan het platform en kan zelfs niet bij de meeste trading platforms. Het voordeel hiervan is dat je ook maar 1 keer handelskosten betaalt, in plaats van twee keer. Uiteraard kun je meerdere coins in je bezit hebben in je wallet.

Verificaties en limieten

BCM heeft geen limiet als het gaan om het maximum bedrag wat je mag kopen of verkopen. Wel is er een minimum bedrag van € 9 voor elke munt.

De nieuwe cryptowet vereist Nederlandse crypto bedrijven een volledige verificatie uit te laten voeren. Dit is om onder andere witwassen tegen te gaan. Bij Bitcoin Meester is het verplicht om een identiteitscontrole, woonplaats controle en mobiele telefoonnummer controle uit te voeren. Daarnaast moet je ook een selfie opsturen met je paspoort in je hand. Crypto bedrijven worden gezien als een volwaardige financiële instelling, waardoor je niet onder deze verificaties uit kan komen. BCM is dan ook officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Je rekeningnummer wordt automatisch gecontroleerd door een betaling uit te voeren.

Na alle verificaties is het wekelijkse limiet € 100 000. Mocht dit onvoldoende zijn dan kan je contact opnemen met de helpdesk.

Transactiekosten en prijzen

Vergeet niet dat je bij het kopen en verkopen van cryptocurrency te maken hebt met handelskosten. Je betaalt rond de 1.50% handelskosten aan BCM voor iedere trade. De actuele handelskosten variëren per munt en zelfs op welk moment de trade geplaatst wordt. Hier kan je Bitcoin vergelijken om de goedkoopste broker van dit moment te zien. De broker die bovenaan staat rekent de minste kosten.

Let op: BCM toont de handelskosten niet transparant en verschilt ieder moment. Dit kan zorgen voor hoge kosten zonder dat je hiervan afweet. Concurrenten zoals Bitvavo en Coinmerce laten de de kosten transparant zien.

Pas bij een handelsvolume van een half miljoen of meer per maand komen de fees in de buurt van de standaard Bitvavo fee.

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang vandaag 20 euro gratis starttegoed bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

Is BCM betrouwbaar en veilig?

BCM is een broker met veel verschillende opties die beginners in de wereld van de cryptocurrency zullen aanspreken. Ook zijn er voldoende opties voor de meer ervaren handelaren. Denk hierbij aan het ruilen van coins en het plaatsen van geavanceerde orders. BCM biedt goede ondersteuning in het Nederlands en helpt de klanten graag verder. Door de gebruiksvriendelijke interface is alles op de site goed te begrijpen, waardoor je niet zomaar een fout maakt omdat je het misschien niet helemaal snapt.

BCM is onderdeel van Coin Meester BV en hanteert geen verborgen kosten. Alles wat je op de website ziet staan, is wat je koopt en verkoopt. De kosten zijn echter niet transparant en het is moeilijk om te zien hoeveel je daadwerkelijk aan kosten betaalt. BCM is een veilig bedrijf en heeft in de jaren dat ze actief zijn zeker bewezen dat ze een van de betrouwbaarste brokers van Nederland zijn. Zij staan actief op beurzen en congressen, maken veel reclame en plaatsen video’s van het team.

Coin Meester B.V. / Bitladon is officieel geregistreerd bij de Nederlandsche Bank.

Uiteraard hebben wij zelf ook gebruik gemaakt van het platform. Onze BCM ervaringen waren altijd zeer positief, maar na de overname en de vele reviews denken wij niet dat BCM een go-to platform is. De kosten zijn hoog en onbekend, de staking rewards zijn laag en de klantenservice is niet meer zo bereikbaar als vroeger. Bedrijven als Bitvavo en Coinmerce doen het een stuk beter.

Wat zijn de kosten van BCM?

BCM rekent een variabele fee en is afhankelijk van het moment. Over het algemeen wordt er standaard 1% handelskosten ingehouden, maar dit weet je nooit zeker.

Hoe kan ik betalen?

Er kan betaald worden met iDEAL (kosteloos), Bancontact (1.1%), SEPA (kosteloos), Giropay (2%), SOFOT (2%) en EPS (2%).

Is BCM betrouwbaar?

BCM is een in Nederlands gevestigde organisatie en levert 100% de bestelde cryptomunten uit. Dat neemt niet weg dat crypto een risicovolle investering is en dat het platform in theorie gehacked zou kunnen worden. Ook vragen zij hoge kosten voor hun dienstverlening.

Hoeveel munten kan je verhandelen bij BCM?

BCM had altijd het grootste aanbod, maar ze worden links en rechts ingehaald door de concurrentie. Momenteel is het aanbod zo’n 170 munten

Hoe kan ik uitbetalen?

Via het platform kan je eenvoudig je winsten uitbetalen. Binnen 1 werkdag staat het bedrag op je rekening.

Cryptoprijzen