Bitcoin Prijzen Vergelijken – Goedkoop Bitcoin kopen

Goedkoop Bitcoin kopen bij alle betrouwbare aanbieders. Vergelijk Bitcoin prijzen en betaal niet langer te veel. Scoor eenvoudig de goedkoopste Bitcoin!

Altijd goedkoop Bitcoin kopen door Bitcoin vergelijken

Je wist natuurlijk al dat de Bitcoin prijs zeer volatiel is en dus sterke prijsschommelingen doormaakt. De actuele Bitcoin prijs is vrijwel nooit lang hetzelfde en het schommelt dagelijks heen en weer. Ondanks de volatiliteit wil je natuurlijk Bitcoin kopen tegen de laagste prijs en Bitcoin verkopen tegen de hoogste prijs. Bitcoin aanbieders berekenen om de zoveel tijd hun eigen koop- en verkoopprijs, maar wist je dat deze prijzen sterk van elkaar kunnen verschillen? Brokers berekenen namelijk hun eigen Bitcoin koers die altijd hoger ligt dan de huidige marktprijs. Er wordt een zogeheten fee (vergoeding aan de tussenpersoon) gerekend voor de service die zij verlenen.

Het voordeel van een Bitcoin broker is dat zij de volledige distributie van BTC aan- en verkoop uit handen nemen. Daarnaast kun je er eenvoudig Bitcoin kopen met iDEAL, Bancontact en soms ook credit card, is er geen technische kennis noodzakelijk om gebruik te maken van het systeem en bieden zij Nederlandse ondersteuning. Bitcoin vergelijken kan je bij aankoop al helpen om te besparen.

Eenvoudig Bitcoin prijzen vergelijken

In ons overzicht kun je altijd realtime de goedkoopste Bitcoin prijzen vergelijken, zodat je nooit te veel betaalt of te weinig krijgt. Als de timer is afgelopen halen wij de actuele prijzen op van alle verschillende aanbieders en sorteren dit op prijs. Mocht dit niet snel genoeg voor je gaan dan kun je eenvoudig de pagina verversen.

In de Bitcoin kopen tabel vind je de laagste prijs bovenaan en deze is groen gemarkeerd. Dit is de laagste Bitcoin prijs van dit moment en is rechtstreeks opgehaald bij de aanbieder. In de Bitcoin verkopen tabel vind je de hoogste prijs bovenaan en ook deze is groen gemarkeerd.

De goedkoopste Bitcoin aanbieder verschilt vaak en is op ieder moment van de dag anders. Als je vaker Bitcoin koopt en niet teveel wilt betalen dan is het handig om deze pagina op te slaan in je favorieten. Zo weet je zeker dat je nooit meer teveel betaalt voor je Bitcoin (BTC).

Wist je dat wij iedere dag de goedkoopste Bitcoin broker op onze Twitter-pagina posten? Zo kun je eenvoudig Bitcoin vergelijken in je Twitter feed.

Wij vergelijken Bitcoin prijzen alleen van betrouwbare brokers

Wij hebben enkel betrouwbare aanbieders opgenomen in onze overzichten. Deze aanbieders zijn al een geruime tijd actief, hebben vele tevreden klanten en zijn professionele bedrijven. Iedere aanbieder probeert zich te onderscheiden door bijvoorbeeld lage marges aan te houden, een groot assortiment van verschillende cryptovaluta aan te bieden of door te streven naar een hoge klanttevredenheid. Hoewel er verschillen zijn tussen de verschillende aanbieders blijft het product hetzelfde. Probeer dus te variëren bij het kiezen van je broker en je keuze te bepalen door het vergelijken van Bitcoin. Uiteraard geldt nog wel dat je goed je eigen onderzoek moet doen naar de huidige status van de aanbieder. Koop Bitcoin alleen als je zelf ook goed onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf.

Achter iedere prijs hebben wij een link geplaatst naar de aanbieder, zodat jij gemakkelijk tot aan- of verkoop over kunt gaan. Bij sommige aanbieders moet je je registreren en bij andere kun je zonder account doorgaan.

Waarom Bitcoin vergelijken en de goedkoopste Bitcoin scoren?

Veel cryptovaluta investeerders hebben de neiging om zichzelf te beperken tot één broker of exchange. Zij hebben immers een goede ervaring bij deze broker en zien het nut niet in om te wisselen van broker. Dat is begrijpelijk, maar je betaalt al gauw teveel. Zoals je op deze pagina kan zien, kun je door Bitcoin vergelijken meer dan € 100 besparen.

Als je bij een dure broker je Bitcoin koopt, dan sta je direct na aankoop al in de min. Goedkoop Bitcoin kopen helpt je bij dit probleem direct bij de aankoop. Het is immers een investering, waarbij de goedkoopste Bitcoin alleen maar voordelen voor jou heeft.

Rekenvoorbeeld: Stel de goedkoopste Bitcoin broker rekent 0.25% handelskosten en een iets duurdere 2%. Als je bij beide brokers een bedrag van € 100 investeert dan ontvang je bij de goedkoopste broker € 99,75 aan BTC en bij de iets duurdere slechts € 98,00.

Daarnaast ontdek je ook ander brokers, die wellicht een groter assortiment hebben of een makkelijker platform. Het registreren bij brokers is gratis, en is volledig vrijblijvend.

Waarom verschillen de Bitcoin prijzen per aanbieder?

Iedere broker bepaalt zijn eigen Bitcoin koers waarvoor hij Bitcoin in- of verkoopt. Dit proces gebeurt over het algemeen volledig automatisch en gaat per aanbieder verschillend. Over het algemeen wordt de prijs beïnvloed door de volgende factoren:

  • De huidige Bitcoin marktprijs.
  • De fee die door de broker gerekend wordt. Deze vergoeding is bij de meeste brokers variabel en verschilt ieder moment van de dag. De gemiddelde fee ligt tussen de 0.25% en 2%, maar kan oplopen tot 5%.
  • Om de hoeveel tijd de prijs bijgewerkt wordt.
  • Eventuele extra kosten, zoals transactiekosten, verificatiekosten of blockchainkosten.

De fee wordt bij een kooporder bovenop de marktprijs gerekend en bij een verkooporder ervan af getrokken. Het eindbedrag is wat de consument ziet en dat is de koers die de aanbieder aanhoudt. Bij een snelle koersstijging of -daling kan het zo zijn dat de aanbieder de prijzen nog niet heeft bijgewerkt. Dit kan dus van invloed zijn op de prijs.

Daarnaast rekenen sommige brokers extra kosten zoals transactiekosten of blockchainkosten. Extra kosten die altijd betaald dienen te worden, zoals transactiekosten, zijn opgenomen in de prijstabellen.

Bitcoin vergelijken loont als je alleen al kijkt naar het verschil in fees die de brokers rekenen. Wil je dus Bitcoin kopen of Bitcoin verkopen? Het is altijd verstandig om even de prijzen te vergelijken.

Overzicht Bitcoin brokers

Broker iDEAL BTC Wallet Aanbod Minimaal
Bitcoin Meester (BCM) Ja Ja 170 € 9
Coinmerce Ja Ja 350 € 10
Bitvavo Ja Ja 200 € 1
Anycoin Direct Ja Ja 45 € 30
Bitonic Ja Nee 1 € 10
Happycoins Ja Nee 3 € 10
BitMyMoney Ja Nee 3 € 10

Kan ik bij jullie onafhankelijk Bitcoin en andere crypto's vergelijken op prijs?

Ja, wij zijn volledig onafhankelijk en tonen alle (bekende) Bitcoin aanbieders. De overzichten worden onafhankelijk gesorteerd op basis van de huidige prijs. De prijzen zelf worden aangeleverd door de desbetreffende partijen. Ons doel is om onze bezoekers nooit meer te veel te laten betalen voor cryptocurrency. Wij zullen nooit brokers hoger plaatsen, omdat zij hier geld voor betalen. De goedkoopste komt simpelweg bovenaan, zodat jij goedkoopste Bitcoin kopen kan.

Kloppen alle getoonde Bitcoin prijzen?

Wij halen alle prijzen rechtstreeks op via de zogeheten API van de aanbieder. Alle getoonde aanbieders stellen deze API beschikbaar. Wij hebben in principe geen invloed op de prijzen die de aanbieder via de API doorgeeft. Het zou dus zo kunnen zijn dat er een andere prijs doorgegeven wordt via de API dan dat de aanbieder aanbiedt. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de getoonde prijzen.

Met welke betaalmogelijkheden kan je Bitcoin kopen?

Alle aanbieders zijn gevestigd in Nederland en beschikken allemaal over een iDEAL integratie. Bitcoin kopen met iDEAL is dus overal mogelijk. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om te betalen via IBAN Bankoverschrijving of via Bancontact (Belgische iDEAL).

Worden alle brokers op deze pagina getoond waar je Bitcoin kan kopen?

Nee, wij tonen niet alle Bitcoin brokers die beschikbaar zijn. Onze bezoekers komen vooral uit Nederland en België, om die reden tonen wij enkel brokers die iDEAL en Bancontact ondersteunen. Brokers die deze betaalmethoden niet ondersteunen zijn minder interessant voor onze bezoekers.

Verder voeren wij ook controles uit alvorens wij een broker op de website plaatsen. Hierbij wordt een broker gecontroleerd op verschillende punten en beoordelen wij of de broker betrouwbaar is. Het kan dus zo zijn dat wij een broker niet tonen, terwijl een andere Bitcoin vergelijking website deze broker wel toont. Denk dus twee keer na als in zee gaat met een broker die niet op onze website wordt getoond.

Een broker kan geweerd worden wanneer er onnodig hoge kosten gerekend wordt, er veel klachten vanuit de community zijn of een andere reden is die nadelig kan zijn voor onze bezoekers.

Mis je een broker in ons overzicht? Neem contact met ons op en tip een (nieuwe) broker.

Is het 100% veilig om in Bitcoin te investeren

Nee! Het investeren in Bitcoin is zeer risicovol en door de extreme volatiliteit kan je snel veel geld verliezen. Zorg er altijd voor dat je op de hoogte bent van de risico’s en dat je niet meer geld investeert dan je kunt missen. Houd het leuk en zorg ervoor dat je altijd je vaste lasten nog kunt betalen.

Is het slim om geld te lenen en te investeren in Bitcoin?

Nee! Investeer alleen je eigen geld in Bitcoin en zeker geen geleend geld. De koers kan zeer snel dalen. Koop Bitcoin alleen na goed onderzoek.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is de meest populaire cryptomunt van de wereld. Dit houdt in dat het net zoals een andere valuta een waardemiddel is (denk aan de euro of de dollar), alleen is het niet een fysiek iets. Je hebt geen echte munten, papiergeld of iets dergelijks, maar het is een online valuta die niet op fysieke wijze te verkrijgen is. De reden dat Bitcoin de meest populaire cryptomunt is, is omdat Bitcoin de meest veilige en betrouwbare bleek te zijn.

Met alle recente hackaanvallen zijn mensen die online aan het werk zijn vaak bang dat hun ondernemingen en online bezittingen gehackt kunnen worden. Bitcoin bleek compleet hackerproof te zijn. Veel mensen hebben geprobeerd Bitcoin te kraken, maar het is tot dusver niemand gelukt en het lijkt er ook op dat niemand dit gaat lukken. Dit maakt het een veilige manier van betalen. Ook hoef je bij transacties met cryptomunten geen banken te betrekken terwijl dit normaal met online transacties wel moet. Dit zorgt vaak voor extra kosten en daar zit niemand op te wachten.

Cryptoprijzen