SATOS Review

Dat het investeren in cryptocurrency helemaal niet moeilijk hoeft te zijn bewijst de Nederlandse broker SATOS. Dit bedrijf is sinds 2013 actief en biedt op de meest simpele manier cryptocurrency aan voor iedereen. Deze Nederlandse broker is misschien niet de grootste broker op dit moment, maar mede door de simpele site en het gebruiksgemak is het de ideale broker voor snelle transacties en beginnende investeerders. In deze SATOS review kom je alles te weten over het platform.

Algemene indruk van SATOS

Cryptocurrency toegankelijk en begrijpbaar maken voor een groter publiek is de missie van SATOS. Wij vinden dat SATOS daar zeker in slaagt. Waar sommige brokers een complexe site hebben met overal verschillende informatie, is de website van SATOS juist heel minimalistisch ingericht. Dit werkt prettig, duidelijk en vooral heel snel.

Volgens dit bedrijf kun je binnen één minuut beginnen met het handelen in crypto. Mocht je vragen hebben kun je elke dag van de week contact opnemen met SATOS via de chatfunctie, maar ook per mail en telefoon. Dit kan van 10:00 tot 22:00. Uniek aan deze broker is dat je zelfs langs kunt gaan op het kantoor van SATOS. Dat kan op dezelfde tijden in Lelystad.

De nieuwe website van SATOS

Dat je SATOS kunt bezoeken is zeer uniek en zorgt ervoor dat de broker overkomt als een open bedrijf. Dat geeft natuurlijk een enorm gevoel van vertrouwen wat zeker belangrijk is als je een grote investering gaat doen. Hier en daar missen we wel wat informatie op de site, maar met deze SATOS review helpen wij je in ieder geval al een heel eind op weg.

Samenvatting

Aanbod5 munten
Kosten1.95% en 2.5% (vergelijk hier Bitcoin prijzen)
BetaalmethodeniDEAL, Bancontact en bankoverschrijving
Built-in walletsNee, je moet zelf software regelen
ActiesGeen acties of kortingen
AccountNiet nodig
Klantenservice24/7 beschikbaar
Telefoonnummer+31 320 32 00 36
E-mailadresinfo@satos.nl

SATOS voor- en nadelen

VoordelenNadelen
Geen account nodig Klein aanbod (5 munten)
24/7 beschikbaar Hoge servicekosten (max. 2.5%)
Telefonisch bereikbaar Geen built-in wallets
Betalen met iDEAL Identificatie ná aankoop + annuleringskosten

Het aanbod van SATOS

Het aanbod van SATOS is niet heel groot en is eigenlijk gelijk aan het aanbod van BTC Direct. De cryptocurrency die je kunt kopen op de site zijn Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash. Wij adviseren om voor het kopen te controleren welke broker het goedkoopst is. Dat kan door bijvoorbeeld Bitcoin vergelijken, maar ook van alle andere munten hebben wij speciale vergelijkingspagina’s.

Het aanbod mag dan niet mega groot zijn zoals bij Bitvavo of Bitcoin Meester, de coins die je kunt kopen zijn waarschijnlijk wel de cryptocurrency die de investering waard zijn. Alleen de grote jongens worden hier getoond, die potentie hebben om nog groter te worden in de toekomst.

Cryptocurrency kopen bij SATOS

SATOS widget kopen en verkopen cryptoHet kopen van cryptocurrency via SATOS heeft een groot verschil in vergelijking met andere brokers. Je hebt hier namelijk geen account nodig. Je kunt dus meteen aangeven welke cryptocurrency je wilt kopen en hoeveel. Dit is natuurlijk super handig en zorgt voor een snelle transactie. Toch kan het de eerste keer iets langer duren. Wanneer het bedrijf namelijk ziet dat je voor het eerst cryptocurrency koopt, zullen zij een verificatie uitvoeren op je bankrekening. Bij banken als Bunq en ABN Amro neemt dit ongeveer 15 minuten in beslag en bij andere banken ongeveer 4 uur. Dit is natuurlijk jammer, maar komt alleen voor bij de eerste keer. Voor toekomstige transacties moet je dan natuurlijk wel dezelfde bankrekening gebruiken.

Doordat je bij SATOS geen account hebt, krijg je dus ook geen online wallet aangeboden. Je moet dus zelf voor een veilige wallet zorgen. Helaas geeft SATOS maar weinig informatie over hoe je een wallet opzet. De broker gaat er dus vanuit dat je deze al hebt. Gelukkig is het aanmaken van een wallet geen moeilijk karwei en zijn er voldoende tutorials te vinden op het internet die je op weg helpen. Maak bijvoorbeeld een account aan bij Bitvavo en je krijgt direct een uniek walletadres toegewezen. Wel zo makkelijk.

Het kopen van cryptocurrency is heel simpel. Je vult in hoeveel cryptocurrency je wilt kopen, geeft je e-mailadres en adres van je wallet en je bent klaar. De snelheid van je transactie hangt af van de hoeveelheid cryptocurrency die je koopt. Koop je bijvoorbeeld minder dan 0,1 Bitcoin, dan gebeurt de transactie 24/7 binnen 1 minuut. Koop je meer Bitcoin, dan duurt de transactie ongeveer 15 minuten, maar wel alleen binnen openingstijden. De transactie wordt namelijk handmatig door een medewerker gecontroleerd.

Het verkopen van cryptocurrency

Het verkopen van cryptocurrency verloopt hetzelfde als bij het kopen van cryptocurrency. Je vult al de gegevens in en het geld wordt overgemaakt naar je rekening. SATOS verwerkt transacties voor het verkopen van cryptocurrency doorgaans binnen 10 minuten. Mocht het proces wat vertraging oplopen, dan heb je het geld uiterlijk de volgende werkdag op je rekening staan. De uitbetaling vindt plaats door middel van bankoverschrijving.

Verificaties en limieten

Doordat je bij SATOS geen account hebt, moet je geen verificaties uitvoeren voor je aan de slag kunt. Dit betekent overigens niet dat er niets gecontroleerd wordt. Wanneer je de eerste keer een bestelling plaatst, gebeuren deze verificaties juist na je bestelling. Als het bedrijf meer van je wilt weten zoals een verificatie op je bankrekening, dan krijg je een e-mail van SATOS met een aantal instructies die je moet opvolgen. Deze zijn niet moeilijk en zijn snel te doorlopen. Echter, kan het wel aan je bank liggen of deze ook snel de verificatie accepteert. Bij sommige banken kan dit tot 4 uur duren en dat is een beetje jammer natuurlijk. Ook is het jammer dat de verificatie pas achteraf plaatsvindt. De meeste gebruikers denken cryptocurrency aangeschaft te hebben, maar dan wordt er nog het een en ander van ze verwacht.

SATOS heeft geen dagelijks limiet wat andere brokers vaak wel hebben. De enige beperking die je hebt, is dat een transactie maar een bepaalde grootte mag hebben. Daarom kun je per aankoop van cryptocurrency tot € 10 000 bestellen, omdat iDEAL niet meer kan verwerken. Omdat er echter geen limiet is, mag je zo vaak bestellingen plaatsen als je maar wilt.

Voor het verkopen is het transactielimiet € 50 000. Als je meer wilt laten uitbetalen moet je dus je cryptocurrency in delen verkopen. Dat SATOS zonder limiet werkt, is juist voor grote handelaren een aangename verandering in de cryptocurrency wereld.

Transactiekosten en prijzen

Samen met de komst van de nieuwe website in 2020 heeft SATOS per direct alle handelskosten verhoogd. Op dit moment betaal je voor een Bitcoin transactie 1.95% fee en voor alle overige altcoins 2.50% fee. Sinds deze review zijn de fees twee keer verhoogd (van 0.6% naar 1.50% en nu 1.95%). De kosten worden dus doorberekend aan de consument. De kosten van SATOS worden wel transparant tijdens de transactie op de website getoond, dat kan je niet van alle brokers zeggen. Als je dat vergelijk met BTC Direct die hetzelfde aanbod in cryptocurrency heeft, is SATOS dus nu ongeveer even duur. Als je het vervolgens weer vergelijkt met Bitvavo dan zijn de handelskosten weer een stuk hoger. Bekijk de actuele crypto prijzen op onze verschillende vergelijkingspagina’s. Hier kun je bijvoorbeeld Bitcoin vergelijken.

Kosten SATOS vergelijken

Hieronder zijn de kosten uiteengezet met andere brokers.
SATOS Bitvavo BTC Direct Litebit
Bitcoin 1.95% 0.25% 2% 1%
Ethereum 2.50% 0.25% 3% 2%
Litecoin 2.50% 0.25% 3% 2%
Bitcoin Cash 2.50% 0.25% 3% 2%
XRP 2.50% 0.25% 3% 2%

Is SATOS betrouwbaar en veilig?

SATOS bestaat al sinds 2013 en mede door hun openheid is het absoluut een betrouwbare broker. De service die ze bieden is uitstekend. Vooral de bereikbaarheid in het weekend is echt een pluspunt. Niet elke broker heeft dat helaas. Ook zijn de handelskosten erg concurrerend met andere brokers en zeker aan de lage kant.

Af en toe missen we wat informatie op de site zoals een duidelijke uitleg hoe het proces van verkopen en kopen werkt. Hopelijk hebben we je daar met deze SATOS review wat verder in kunnen helpen. Uiteraard kun je altijd contact opnemen met SATOS voor eventuele vragen.

De veiligheid aan de kant van SATOS is helemaal prima en door de verificaties verloopt alles zoals het hoort. Het bewaren van je cryptocurrency moet je wel zelf regelen. Dat dit veilig gebeurt is dus ook je eigen verantwoordelijkheid. Gelukkig is het aanmaken van een wallet vrij simpel via een broker zoals Bitvavo.

Wat zijn de kosten van SATOS?

SATOS is een relatief dure broker waar je voor het aankopen en verkopen van crypto tussen de 1.95% en 2.5% betaalt. Voor het verkopen van Bitcoin betaal je een iets lagere fee. De blockchainkosten en transactiekosten zijn inbegrepen in de deze prijs.

Welke betaalmethodes worden er ondersteund?

Je kan betalen met iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving (1 werkdag verwerkingstijd). Je betaalt hiervoor geen extra kosten.

Hoe neem ik contact op met de klantenservice?

De klantenservice is 24/7 beschikbaar, dus ook midden in de nacht. Je kan contact opnemen via het e-mailadres: info@satos.eu of via het telefoonnummer: +31320-320036

Biedt SATOS ook een ingebouwde wallet?

Nee, dit moet je zelf regelen. Via de website word je hierbij geholpen.

Cryptoprijzen