Anycoin Direct Review

Als je zoekt naar een betrouwbare Nederlandse broker kan het nog eens een lastig karwei zijn. Niet dat er geen betrouwbare Nederlandse brokers zijn, maar het aanbod is groot. De perfecte broker kiezen kan dus best lastig zijn. Als je zoekt naar een broker die al een aantal jaar bestaat, maar het aanbod van cryptocurrency bij SATOS en BTC Direct misschien wat klein vindt, is Anycoin Direct de perfecte broker voor jou. Het aanbod van Anycoin Direct is groot en het platform biedt een aantal functionaliteiten die we soms missen bij andere brokers. In deze Anycoin Direct review vind je alles over deze broker.

Algemene indruk van Anycoin Direct

Anycoin Direct ReviewBrokers willen cryptocurrency zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen. Op deze manier is de drempel voor iedereen laag en wordt cryptocurrency beschikbaar voor een groter publiek. Wat we vaak zien bij brokers is dat het platform enorm gericht is op beginners en niet op de wat meer ervaren investeerders. Anycoin Direct heeft een platform wat beide groepen zal aanspreken. De site werkt erg intuïtief en biedt een goede ondersteuning voor beginners. Voor de wat meer ervaren handelaren is het bijvoorbeeld mogelijk om cryptocurrency voor een andere crypto te ruilen. Je zet dan geen euro’s om in bijvoorbeeld Bitcoin, maar ruilt je Bitcoin tegen een andere coin zoals Ripple. Op die manier sla je als het ware een stap over. Het ruilen van cryptocurrency hebben we eerder gezien bij Bitcoin Meester, maar is nog lang niet bij elke broker beschikbaar.
Spaar voor korting met Anycoin Direct credits

Spaar voor korting met Anycoin Direct credits

Krijg de eerste € 0,25 korting door de Facebook pagina te liken
Activeer korting
Verloopt nooit
Een broker met een goede service richting de klant vinden we erg belangrijk. Zeker wanneer je voor het eerst begint met investeren is het fijn dat de site goede ondersteuning aanbiedt. Het gaat natuurlijk om het investeren van geld en je wilt dat daarmee alles goed verloopt. Anycoin Direct heeft een apart support platform waar je vragen kunt stellen, andere vragen kunt teruglezen, maar ook handleidingen (Guides) kunt vinden. In de handleidingen lees je stap voor stap wat je moet doen om bijvoorbeeld cryptocurrency te kopen, verkopen, je account moet verifiëren en nog veel meer. Aan de beginner is dus zeker gedacht. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 11.000 Anycoin Direct reviews geplaatst en scoren zij gemiddeld een 4.5/5. Website van Anycoin Direct Bij Anycoin Direct kun je euro’s omwisselen naar cryptocurrency en terug. Dat is natuurlijk het idee van een broker, maar je hebt wel een eigen wallet nodig. Deze zit dus niet in je account zoals bij Bitvavo. Zelf een wallet maken is niet al te moeilijk. Je kunt simpelweg een account registreren bij Bitvavo en gebruikmaken van de Bitvavo wallet.

Samenvatting

Aanbod 26 munten.
Kosten ~2% + transactiekosten en administratiekosten (€ 0,50) (vergelijk hier Bitcoin prijzen).
Betaalmethoden iDEAL, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving.
Built-in wallets Nee, je moet eigen wallet software regelen.
Acties Nee.
Account Ja, verplicht.
Klantenservice Live chat, telefoon en email.
Telefoonnummer +31 413 747 174
E-mailadres support@anycoindirect.eu

Anycoin Direct voor- en nadelen

Voordelen Nadelen
 Actief sinds 2013 Geen built-in wallets.
  Munt tegen munt verhandelen Extra transactiekosten (voor bijvoorbeeld iDEAL).
11.000+ positieve reviews Extra administratiekosten.
Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB)

Anycoin Direct alternatief

Deze broker biedt geen mogelijkheid om coins op te slaan op het platform en brengt naast de handelskosten (variabel tussen de 1% en 3%) ook administratiekosten (€ 0,50) en transactiekosten (€ 0,30) in rekening. Als jij een voorkeur hebt voor ingebouwde wallets, een twee keer zo groot assortiment, standaard lage kosten (max. 0.25%) en geen overige kosten, dan raden wij de Bitvavo exchange aan. Hier spaar je ook nog eens voor extra korting als je meer handelt, en ze verwelkomen nieuwe gebruikers met een actie waarbij je de eerste € 1.000 gratis mag verhandelen.

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang 20 euro gratis bij de goedkoopste broker van NL

Ontvang vandaag 20 euro gratis starttegoed bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

Het aanbod van Anycoin Direct

Anycoin Direct heeft op dit moment 26 cryptocurrency in het assortiment en dit aanbod wordt steeds groter. Het is dus nog niet het aantal cryptocurrency wat wordt aangeboden zoals bij Bitvavo en Coinmerce, maar het is zeker meer als andere Nederlandse brokers zoals BTC Direct en SATOS.

Je hebt de keuze uit de bekende coins zoals Bitcoin en Ripple, maar er zitten ook een aantal interessante altcoins in het aanbod. Zo kun je kiezen voor Gulden, Peercoin of Dash. Uiteraard is het advies van ons om eerst de prijzen te vergelijken bij CryptoPrijzen alvorens je een aan- of verkoop doet. Lees meer over deze broker in onze Anycoin Direct review.

Cryptocurrency kopen bij Anycoin Direct

Om cryptocurrency te kopen heb je een account en een wallet nodig. Deze zijn eenvoudig aan te maken en zoals we al zeiden kun je op de website stap-voor-stap-informatie vinden die je helpt bij het aanmaken. Het kopen van coins gaat anders dan bij andere brokers. Je wordt door een stapsgewijs proces geleid, waarbij je op ieder scherm een opdracht moet uitvoeren. Allereerst moet je bepalen welke munt je wilt aankopen en hoeveel. Daarna moet je inloggen of een account registreren.

Selecteer een crypto

De volgende stap is het opgeven van een wallet adres. Anycoin Direct biedt geen built-in wallets aan, dit moet je zelf verzorgen. Wij adviseren de Bitvavo exchange als je een platform zoekt met lage prijzen, built-in wallets en een twee keer zo groot assortiment.

Nadat je een wallet hebt aangemaakt kan je overgaan tot betaling. Voor Nederlanders en Belgen is iDEAL, Bancontact, credit card en bankoverschrijving het meest geschikt.

Spaar voor korting met Anycoin Direct credits

Spaar voor korting met Anycoin Direct credits

Krijg de eerste € 0,25 korting door de Facebook pagina te liken
Activeer korting
Verloopt nooit

Verdien extra korting bij Anycoin Direct

In Nederland houden we van korting, daarom is het handig om te vermelden dat je op elke koop korting kunt krijgen. Dit kan door credits te verdienen. Je kunt credits verdienen door iemand anders cryptocurrency te laten kopen via jouw persoonlijke link. Vervolgens krijg je 0,1% van deze order als credits in je account. Wanneer je dan de volgende keer cryptocurrency gaat kopen, kun je dit bedrag van je aankoopbedrag af halen. Wanneer iemand anders dus een grote order plaatst, kun je mooi mee profiteren.

Een tip die we je willen geven is om Anycoin Direct op Facebook te liken, je ontvangt dan namelijk al € 0,25 credits.

Het verkopen van cryptocurrency

Zoals je zou verwachten van een broker zonder online wallet, verloopt het verkoopproces vrijwel identiek aan het koopproces. Het enige verschil is dat je het wallet adres van Anycoin Direct invult bij het verkopen en niet die van je eigen. Vervolgens maak je vanuit je wallet de verkochte cryptocurrency over naar dat adres.

Uitbetaling vindt plaats via SEPA bankoverschrijving en kan 1 werkdag in beslag nemen. Onze ervaring is dat het stukken sneller gaat dan staat aangegeven.

Verificaties en limieten

Anycoin Direct heeft 5 verschillende levels met elk hun eigen limieten. Bij elk level komt er weer aan andere verificatie aan te pas. Wanneer je een account bij Anycoin Direct aanmaakt krijg je meteen de keuze naar welk level je wilt upgraden, uiteraard kun je dit ook op een later moment doen. Voor level 1 hoef je alleen een account aan te maken. Je hebt dan te maken met een wekelijks limiet van € 250 en een dagelijks limiet van € 100. Telkens als je een level verder omhoog wilt gaan, is een extra verificatie nodig. De verificaties zijn een telefoon-verificatie, identiteitsbewijs, bewijs van adres en een Skype gesprek. Bij level 5 heb je per week een limiet van € 25 000 en een daglimiet van € 10 000. Als je dit vergelijkt met andere brokers is dat best laag, bij echt grote investeringen zal je het dus per week moeten spreiden. Wellicht dat je contact kan opnemen met het bedrijf voor aangepaste limieten.
Level Vereiste actie
Level 1 Account aanmaken
Level 2 Mobiele telefoonnummer verificatie. Ook moet er een order geplaatst worden en deze moet minstens 7 dagen oud zijn
Level 3 Identiteitskaart verificatie. De geplaatste order moet nu minstens 14 dagen oud zijn
Level 4 Woonplaats verificatie
Level 5 Skype gesprek verificatie
Bij iedere level geldt uiteraard dat alle voorgaande acties succesvol uitgevoerd zijn.

Transactiekosten en prijzen

Zoals we al vertelde, kun je bij Anycoin Direct korting sparen die je kunt inwisselen bij het verkopen en kopen van cryptocurrency. Het scheelt misschien niet veel, maar in de wereld van cryptocurrency kan een klein bedrag in de toekomst opeens best veel waard zijn.

Helaas vermeldt Anycoin Direct niet de tarieven voor de fees op de website, maar we hebben gemerkt dat de fees per transactie vaak tussen de 1% en de 3% liggen. Redelijk gemiddeld dus, maar zeker niet de goedkoopste. Vergelijk alle munten die je bij Anycoin Direct kunt kopen bij CryptoPrijzen. Zo betaal je niet teveel bij je aankoop of heb je een hoger rendement wanneer je gaat verkopen.

Spaar voor korting met Anycoin Direct credits

Spaar voor korting met Anycoin Direct credits

Krijg de eerste € 0,25 korting door de Facebook pagina te liken
Activeer korting
Verloopt nooit

Per betaalmethode komt er ook nog transactiekosten bij. Gelukkig zijn deze kosten bij iDEAL maar € 0,30.

Is Anycoin Direct betrouwbaar en veilig?

Anycoin Direct is een Nederlandse broker die zich vooral richt op heel Europa. De website is ook zeker voor ons Nederlanders geschikt, want alles op de site is in het Nederlands. Ook wordt je in het Nederlands geholpen door de klantenservice. Deze broker heeft dus al flink wat ervaring en zij bieden een duidelijk systeem wat al heeft bewezen dat het goed werkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Anycoin Direct betrouwbaar is. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd.

Update 2020: Eind februari 2020 maakt de broker een melding van een datalek bij de de Autoriteit Persoonsgegevens. Er zouden ongebruikelijke activiteiten op de servers hebben plaatsgevonden, waarbij het bedrijf niet kan uitsluiten of er toegang is geweest tot klantgegeven.

Om je account op de site extra te beveiligen biedt Anycoin Direct de mogelijkheid aan om je account te voorzien van 2-factor authenticatie. Dit gaat via de Google Authenticator app en is absoluut een aan te raden. Zeker als je credits in je account hebt staan.

Op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid zit het bij deze broker dus wel goed en is het absoluut een aanrader als je cryptocurrency wilt kopen.

Anycoin Direct FAQ

Wat zijn de Anycoin Direct fees?

Voor iedere bestelling betaal je bij Anycoin Direct een klein extra percentage in de vorm van enkele procenten. Dit percentage hangt af van de huidige volumes, de munt en andere factoren. De gemiddelde Anycoin Direct kosten liggen tussen de 1% en de 3%. Daarnaast worden ook administratiekosten in rekening gebracht van 50 cent.

Biedt Anycoin Direct built-in wallets?

Nee, het is noodzakelijk om je eigen wallet software te regelen en te onderhouden. Bij Anycoin kan je alleen crypto aankopen en verkopen.

Welke betaalmethodes biedt Anycoin aan?

De volgende betaalmethodes zijn interessant voor Nederlanders en Belgen: iDEAL, bankoverschrijving, Bancontact en creditcard.

Hoe kan ik Anycoin bereiken?

Je kan de klantenservice via verschillende kanalen bereiken: e-mail, telefoon, live chat en via social media.

Cryptoprijzen