Ethereum Rente Vergelijken en Berekenen in 2023

Wil jij een passief Ether inkomen genereren door rente te ontvangen over je Ethereum? Dan kan je via onze rekenhulp eenvoudig alle Ethereum rente aanbieders vergelijken op rentepercentages. Ook kan je eenvoudig zien wat je geschatte winsten worden in ETH, euro en in dollar.

Dienstverlener Flex. Rente Rente in ETH* In EUR en USD*
6.00% 0.06 ETH € 153.06 ($187.07) Bezoek
Tot 16% rente
3.50% 0.04 ETH € 89.29 ($109.12) Review Bezoek
50 USD staking bonus
1.01% 0.010100000 ETH € 25.77 ($31.49) Review Bezoek
€10 gratis + €10k gratis handelen
0.20% 0.002000000 ETH € 5.10 ($6.24) Review Bezoek
€5 in BTC + €5 in ETH bonus

Vergelijk Ethereum rentes om een passief inkomen te genereren met je crypto. De percentages die je zien zijn per jaar en de uitbetaling vindt vaak plaats in ETH. Op die manier kan je je Ether dus het werk laten doen. Houd er rekening mee dat de rentepercentages kunnen veranderen (en dit gebeurt ook vaak).

*De rente in ETH, euro en dollar is uiteraard slechts een schatting. Wij maken hierbij gebruik van een gemiddelde van de actuele Ethereum koers. Hierdoor kunnen dus verschillen optreden. Gebruik de rekenhulp alleen ter indicatie en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de uitkomsten.

Hoe kan ik de Ethereum rente berekenen?

De rekenhulp maakt het zeer eenvoudig om je ETH rente te berekenen voor jouw gewenste periode. Standaard zie je de rente op jaarbasis (dit is dus wat je aan ETH per jaar zal ontvangen). Achter iedere aanbieder zie je de huidige rente die zij aanbieden en eventueel nog een bonusrente.

  1. Geef op hoeveel Ether je wilt uitlenen.
  2. Bij Periode kan je aangeven hoelang je dit wilt doen.
  3. Klik op de knop om de verwachte winsten te berekenen.

Het overzicht berekent vervolgens automatisch de geschatte rente voor jouw ingevulde hoeveelheid. Deze schatting wordt gemaakt op basis van de huidige rentepercentages en de Ethereum koers. Zowel de koers als het percentage staan niet vast, houd hier dus rekening mee.

Hoe betalen deze bedrijven rente over mijn Ethereum?

Het is goed om te weten wat er precies gebeurt met je Ether. Wanneer je gebruikmaakt van een platform dan maak je je Ethereum over naar de aanbieder. Zijn lenen vervolgens je Ethereum uit en vragen hier een rente voor. Dit is eigenlijk hetzelfde als hoe je bij een bank rente kan ontvangen (alleen ontvang je met crypto een stuk interessante percentages).

Sommige platformen hebben zo’n eigen banksysteem andere platforms maken gebruik van een derde partij. Dus in wezen geef jij je crypto aan een bedrijf die het vervolgens weer uitleent, daarvoor ontvang jij een gedeelte van de winst.

In ons overzicht tonen wij enkel flexibele contracten. Dat wil zeggen dat je altijd je Ether weer kan opnemen en dat je het dus niet vast hoeft te zetten voor een bepaalde periode. Bij een flexibel contract krijg je over het algemeen wel een lager percentage dan bij een vast contract.

Daarnaast staan wij alleen bedrijven toe met een hoge reputatie in de markt. De ETH rentes zijn jaarlijks en realistisch. Wij zullen nooit bedrijven opnemen die bijvoorbeeld rentes van 1% per dag kunnen betalen, aangezien dit vaak oplichting is en niet duurzaam.

Welke risico’s zijn er bij het uitlenen van Ethereum?

Het uitlenen van je Ethereum is niet risicovrij, je geeft simpelweg je vermogen weg aan een voor jou onbekende partij. Daarnaast heb je ook geen depositogarantiestelsel zoals je wel bij de bank hebt. Dit is dus iets wat je goed in je achterhoofd moet houden. Zoals altijd geldt, investeer nooit meer crypto dan je bereid bent om te verliezen.

Houd rekening met onder andere de volgende risico’s:

  • De gekozen aanbieder kan failliet gaan of gehackt worden.
  • De koers en rente kan in waarde dalen.

Daarnaast leent iemand jouw Ether, en hoewel er een onderpand wordt gegeven, kan hier ook iets misgaan. De waarde van het onderpand kan plotseling dalen of de lenende partij kan het geld niet meer terugbetalen. Uiteraard zijn hier beveiligingen voor ingebouwd (het onderpand wordt direct verkocht), maar het is toch iets om rekening mee te houden.

Mocht je toch een aanzienlijk bedrag aan Ethereum willen uitlenen, dan kan je overwegen om dit te verspreiden over meerdere bedrijven. Gaat het slecht met het ene bedrijf, dan staat er nog een gedeelte bij het andere bedrijf. Uiteraard is het ook verstandig om zelf even onderzoek te doen naar de dienstverlener die je kiest.

Je kan hiervoor onze reviews lezen, maar kijk ook zeker even op social media hoe het huidige sentiment is. Als er bijvoorbeeld problemen zijn met het opnemen van tegoeden, dan is het niet verstandig om in zee te gaan met zo’n bedrijf.

Ethereum Rente FAQ

Hoeveel rente ontvang ik over mijn Ethereum?

Op deze pagina kan je Ether rentes vergelijken van alle betrouwbare aanbieders. Daarnaast kan je ook je maandelijkse of jaarlijkse geschatte winsten berekenen op basis van de huidige rente en de Ethereum koers.

Is het veilig om je Ethereum uit te lenen?

In onze Ethereum rente vergelijkingstabellen nemen wij enkel bedrijven op die een goede reputatie hebben. Het is echter niet risicoloos en een bedrijf kan bijvoorbeeld altijd failliet gaan of gehackt worden. Leen dus nooit meer ETH uit dan je kan missen.

Ontvang ik ook een bonus?

Sommige bedrijven hebben een interessante stortingsbonus voor nieuwe klanten. Als de bonus interessant genoeg is dan laten wij dit zien in het overzicht.

Cryptoprijzen