Bitvavo Review

Het kopen van cryptocurrency hoeft helemaal niet lastig te zijn. Rond cryptocurrency gaan veel verhalen rond hoe lastig het is om aan de munten te komen, maar via brokers zoals Bitvavo is dat juist heel eenvoudig. Bitvavo is gestart in oktober 2017 en is sinds dien uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse brokers. Bitvavo richt zich naast de ervaren handelaren ook op de beginners door het bieden van een gebruiksvriendelijke website. Een groot voordeel aan Bitvavo is dat het de goedkoopste Nederlandse broker is. Je betaalt dus lagere handelskosten per aankoop en verkoop dan bij andere brokers. Kom in deze Bitvavo review meer te weten over deze broker/exchange.

Algemene indruk van Bitvavo

Bitvavo BrokerDe eerste indruk die Bitvavo achter laat is de professionele uitstraling. De website ziet er goed en clean uit. Je ziet dus alle informatie die je nodig hebt en meer niet. Dit zorgt voor een fijn overzicht en zorgt er ook voor dat de website gemakkelijk te navigeren is.

Bitvavo heeft als doel om cryptocurrency voor iedereen beschikbaar te maken. De slagzin van de website is dan ook ‘digitale valuta voor iedereen’. Om cryptocurrency voor iedereen beschikbaar te maken is de website simpel opgezet en kan iedereen er snel de weg vinden. Mocht je toch tegen problemen lopen, dan heeft Bitvavo een apart support platform waar je ook kunt chatten met medewerkers. Dit kan op werkdagen van 09:00 tot 17:00 en op zaterdag van 10:00 tot 18:00. Niet alle brokers zijn bereikbaar in het weekend dus dat is zeker een pluspunt. Helaas is Bitvavo niet bereikbaar per telefoon, maar e-mailen is gelukkig wel een optie. Wij stelden een aantal vragen en kregen binnen 30 minuten antwoord van de helpdesk. De volledige website van Bitvavo is in het Nederlands en ook via de chat zul je in het Nederlands te woord worden gestaan.

€ 1000 gratis handelen bij de Bitvavo Exchange

Handel 7 dagen lang gratis bij de Bitvavo exchange met een maximum van € 1000
Activeer korting
Verloopt nooit

Bitvavo - Digitale valuta voor iedereen

Voor alle cryptocurrency die je via Bitvavo koopt, biedt Bitvavo een gratis wallet aan. Een wallet heb je nodig om je cryptocurrency te bewaren en te beheren. Je kunt dus al je cryptocurrency binnen Bitvavo op een plek bewaren. Dit is vooral handig voor het overzicht en zorgt er voor dat iedereen kan handelen in cryptocurrency. In deze Bitvavo review gaan we dieper in op het handelen, de exchange, verificaties, limieten en de kosten.

Het aanbod van Bitvavo

Op dit moment heeft Bitvavo meer dan 52 verschillende cryptocurrency die je kunt kopen en verkopen. Je hebt uiteraard de keuze uit de grote jongens zoals Bitcoin en Ripple, maar je kunt ook zeker investeren in diverse altcoins. Op de website heb je per coin een handig overzicht waarin je de koers kunt volgen. Op onze website kun je bekijken wie op dit moment de goedkoopste broker is. Bekijk bijvoorbeeld onze speciale Bitcoin vergelijken of Ripple vergelijken pagina’s.

Cryptocurrency kopen bij Bitvavo

Zoals bij elke broker moet je eerst een account aanmaken voor je kunt beginnen met het kopen van cryptocurrency. Het registratieproces bij Bitvavo is simpel en gemakkelijk te doorlopen. Voor het maken van een account heb je alleen je naam, e-mailadres en wachtwoord nodig. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld, krijg je een e-mail met een bevestigingslink en is je account aangemaakt. Je kunt dan al beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrency, maar wel tot een limiet van 2500 euro. Hieronder vertellen we je hoe je dit limiet kunt verhogen.

Je account extra beveiligen kan zeker geen kwaad en wordt dan ook aangeraden door Bitvavo. Je kunt 2FA inschakelen (twee-factor authenticatie) als tweede beveiliging op je account. Hiervoor heb je een smartphone nodig met de Google Authenticator app. Deze stap is niet verplicht, maar je wilt zeker niet dan andere mensen bij je cryptocurrency kunnen komen. Vergeet niet om herstelcode goed en veilig op te slaan.

Voor je cryptocurrency kunt kopen op Bitvavo, moet je geld in je account storten. Dit kan heel eenvoudig via iDEAL. Let op dat de naam die je bij Bitvavo hebt opgegeven overeen komt met de naam die gekoppeld is aan je bankrekening. Nadat je geld in je account hebt gestort, kun je op het dashboard een van de cryptocurrency munten kiezen en deze kopen.

Het verkopen van cryptocurrency

Het verkopen van cryptocurrency gaat via dezelfde pagina als waar je de cryptocurrency hebt gekocht. Op de pagina ‘kopen & verkopen’ kies je in dit geval voor digitale valuta verkopen in plaats van kopen. Vervolgens zet Bitvavo je cryptocurrency weer om in euro’s en zal dit bedrag weer als tegoed in je account staan.

Bitvavo uitbetaling naar rekeningDe euro’s in je account kun je laten uitbetalen op de pagina ‘storten & opnemen’. Bitvavo maakt binnen een dag het geld over naar je rekening. Uit eigen ervaring hebben we gemerkt dat het inderdaad snel gebeurd en kunnen we verzekeren dat Bitvavo betrouwbaar is. Daarbij heeft het bedrijf een speciale waarbij alle klanttegoeden veilig wordt gesteld. Mocht Bitvavo B.V. omvallen dan staan de klanttegoeden bij Stichting Bitvavo Payments.

Wij hebben meerdere uitbetalingen laten doen op onze bankrekening. Zie de screenshot van één van de betalingen.

€ 1000 gratis handelen bij de Bitvavo Exchange

Handel 7 dagen lang gratis bij de Bitvavo exchange met een maximum van € 1000
Activeer korting
Verloopt nooit

De Bitvavo exchange

Sinds maart 2019 heeft Bitvavo ook een eigen exchange. Een exchange is een handelsplatform waar je kunt handelen in verschillende cryptocurrency. Het verschil tussen een broker en een exchange is dat een broker zich alleen bezig met het kopen en verkopen van cryptocurrency. Een exchange maakt daadwerkelijk gebruik van een orderboek en zoek kopers en verkopers bij elkaar. De exchange van Bitvavo is aantrekkelijk voor ervaren handelaren, maar de Bitvavo exchange is ook de perfecte plek voor beginners om kennis te maken met een exchange. Bitvavo springt met deze functie zeker uit boven de rest. Daarbij kan dit bedrijf dankzij het lanceren van de exchange extreem lage handelskosten in rekening brengen, maar daar later meer over.Bitvavo geavanceerde exchange

Verificaties en limieten

Bitvavo limietenWanneer je net een account hebt aangemaakt op Bitvavo kun je maximaal € 5000 storten in je account. Daarbij kun je geen euro’s opnemen, geen digitale valuta storten/opnemen en onbeperkt handelen. Als je het stortingslimiet naar onbeperkt wilt verhogen, ben je door de wet verplicht om je identiteit te bevestigen. Dit kun je bij Bitvavo doen door een kopie van je identiteitsbewijs of paspoort op te sturen. Onze ervaring met deze verificatie is dat deze binnen 5 minuten afgerond is. Dit lijkt een geautomatiseerd proces, waarbij het belangrijk is dat alle gegevens op het legitimatiebewijs zichtbaar moet zijn.

Naast deze verificatie is het verplicht je telefoonnummer te laten verifiëren. Dit is nodig om cryptocurrency te kunnen kopen en verkopen. Wanneer je legitimatiebewijs en telefoonnummer is goedgekeurd kun je onbeperkt handelen, storten en opnemen.

Transactiekosten en prijzen

Wanneer je wat langer in de wereld van cryptocurrency rondhangt, weet je misschien dat Bitvavo één van de goedkoopste brokers is. Bij sommige brokers zoals Bitcoin Meester, kan de gemiddelde fee rond de 2% zitten. Bij Bitvavo betaal je maximaal 0.25% fee per transactie. Wanneer je grote bedragen wilt investeren in cryptocurrency, kan dit verschil een flink aantal euro’s schelen. Het voordeel van Bitvavo is dat deze lage fee ook over kleine bedragen wordt gerekend en altijd geldt. 

Hoe meer je handelt des te meer korting je krijgt. Bij Bitvavo word je beloond als je meer handelt. Op basis van je gemaakt volume word je in een prijsgroep (tier) geplaatst. Het volume is gebaseerd op de laatste 30 dagen en wordt iedere 24 uur opnieuw berekend.

Wanneer je euro’s in je account stort of als je cryptocurrency in je account stort die je al in je bezit had, worden daar geen fee’s over berekend.

De Bitvavo app

De Bitvavo mobiele app is nog in ontwikkeling. Deze zal naar alle waarschijnlijkheid in het derde kwartaal van 2019 verschijnen voor Android en iOS. Voor nu is de website prima te gebruiken op je smartphone en volledig geoptimaliseerd. Via de app kan je overal en altijd handelen en je portfolio bekijken. Ook wordt het mogelijk om snel tegoeden te storten met iDEAL of Bancontact.

€ 1000 gratis handelen bij de Bitvavo Exchange

Handel 7 dagen lang gratis bij de Bitvavo exchange met een maximum van € 1000
Activeer korting
Verloopt nooit

Is Bitvavo betrouwbaar en veilig?

Bitvavo is een grote Nederlandse speler op de markt van cryptocurrency. Mede door het starten van hun eigen exchange en de lage handelskosten, is het platform van Bitvavo in snel tempo uitgegroeid tot een interessante plek voor beginnende en ervaren investeerders. Bitvavo is dus zeker een broker die voor iedereen aan te raden is.

Bitvavo heeft verschillende veiligheidsmaatregelen op de site zoals verschillende verificaties die je moet uitvoeren en de ondersteuning voor Google Authenticator. Dit vinden wij zelf in ieder geval heel belangrijk. Zeker als je grote investeringen gaat doen is het belangrijk dat alles goed beveiligd is.

Bitvavo heeft in de relatief korte periode dat ze actief zijn laten zien dat ze flink aan het groeien zijn. We kunnen met zekerheid zeggen dat deze Bitvavo betrouwbaar is en bevelen Bitvavo zeker aan. Onze ervaringen met dit bedrijf is dan ook erg positief.