Bitvavo Review

Het kopen van cryptocurrency hoeft helemaal niet lastig te zijn. Rond cryptocurrency gaan veel verhalen rond hoe lastig het is om aan de munten te komen, maar via brokers zoals Bitvavo is dat juist heel eenvoudig. Bitvavo is gestart in oktober 2017 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse brokers. Bitvavo richt zich naast ervaren handelaren ook op beginners door het bieden van een gebruiksvriendelijke website en een eenvoudig aan- en verkoopsysteem. Een groot voordeel aan Bitvavo is dat het de goedkoopste Nederlandse broker is. Je betaalt dus lagere handelskosten per aankoop en verkoop dan bij andere brokers. Kom in deze Bitvavo review meer te weten over deze broker/exchange.

Algemene indruk van Bitvavo

Bitvavo BrokerDe eerste indruk die Bitvavo achterlaat is de professionele uitstraling. De website ziet er goed en clean uit. Je ziet alle informatie die je nodig hebt en meer niet. Dit zorgt voor een fijn overzicht en zorgt er ook voor dat de website gemakkelijk te navigeren is.

Bitvavo heeft als doel om cryptocurrency voor iedereen beschikbaar te maken. De slogan van de website is: ‘Trade the Future’.

Om cryptocurrency voor iedereen beschikbaar te maken is de website simpel opgezet en kan iedereen er snel de weg vinden. Mocht je toch tegen problemen lopen, dan heeft Bitvavo een apart support platform waar je ook kunt chatten met medewerkers. Dit kan op werkdagen van 09:00 tot 17:00 en op zaterdag van 10:00 tot 18:00.

Niet alle brokers zijn bereikbaar in het weekend dus dat is zeker een pluspunt. Helaas is Bitvavo niet bereikbaar per telefoon, maar e-mailen is gelukkig wel een optie. Wij stelden een aantal vragen en kregen binnen 30 minuten antwoord van de helpdesk. De volledige website van Bitvavo is in het Nederlands en ook via de chat zul je in het Nederlands te woord worden gestaan.

Bitvavo welkomstbonusOm nieuwe klanten te werven heeft Bitvavo een interessante welkomstbonus. Iedere nieuwe klant die via een blog binnenkomt mag € 1.000 volledig gratis verhandelen. Dit betekent dat jij een investering mag doen tegen 0% commissie.

Gebruik deze link of klik op onderstaande knop om gebruik te maken van deze actie: https://account.bitvavo.com/create?locale=nl

De bonus wordt alleen toegepast wanneer de groene tekst zichtbaar is (zie screenshot).

€ 1000 gratis handelen bij de Bitvavo Exchange

Handel 7 dagen lang gratis bij de Bitvavo exchange met een maximum van € 1000
Activeer korting
Verloopt nooit

Bitvavo Trade the Future

Voor alle cryptocurrency die je via Bitvavo koopt, biedt Bitvavo een gratis wallet aan. Een wallet heb je nodig om je cryptocurrency te bewaren en te beheren.

Je kunt dus al je cryptocurrency binnen Bitvavo op een plek bewaren. Dit is vooral handig voor het overzicht en zorgt er voor dat iedereen kan handelen in cryptocurrency. Houd er wel rekening mee dat wanneer je crypto in een online wallet staat dat er een grotere kans is op diefstal. In deze Bitvavo review gaan we dieper in op het handelen, de exchange, verificaties, limieten en de kosten.

Waarom kiezen voor Bitvavo?

  • Goedkoopste exchange van Nederland, maximaal 0.25% handelskosten (vergelijk de prijzen maar)
  • Sparen voor extra korting door te handelen, zie: https://bitvavo.com/nl/fees
  • Basis en geavanceerde interface, voor beginnende en ervaren gebruikers
  • Groot assortiment van 55+ crypto’s, zie https://bitvavo.com/nl/markets
  • Hoge mate van veiligheid, zie: https://bitvavo.com/nl/security
  • Alle euro en crypto tegoeden staan op naam van Stichting Bitvavo Payments, waardoor er geen tegoeden verloren gaan bij een eventuele faillissement van Bitvavo B.V.
  • Geen transactiekosten voor iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving
  • Geautomatiseerd handelen via de API

Enige nadeel die wij hebben wij hebben kunnen vinden is dat zij nog geen Android of iOS app hebben. Deze wordt op dit moment nog ontwikkeld. De website is overigens perfect mobiele geoptimaliseerd. Daarnaast is het bedrijf niet telefonisch bereikbaar voor support, maar reageren ze via de mail wel binnen enkele minuten.

Samenvatting

Aanbod58 munten
KostenMax. 0.25% + volume tiers voor extra korting
BetaalmethodeniDEAL, Bancontact, bankoverschrijving en meer
Built-in walletsJa, voor alle munten
ActiesNieuwe gebruikers handelen de eerste € 1.000 gratis
AccountVerplicht
APIJa, automatisch handelen is mogelijk
KlantenserviceTijdens kantooruren
E-mailadressupport@bitvavo.com

Bitvavo voor- en nadelen

VoordelenNadelen
 Broker en exchange in één Niet telefonisch bereikbaar (volledig digitaal)
 Zeer lage handelskosten van max. 0.25% Weinig geavanceerde ordermogelijkheden
 Groot assortiment van 55+ coins + built-in wallets 
 Geautomatiseerde handel is mogelijk 

Het aanbod van Bitvavo

Op dit moment heeft Bitvavo meer dan 58 verschillende cryptocurrency die je kan kopen en verkopen. Je hebt uiteraard de keuze uit de grote jongens zoals Bitcoin en Ripple, maar je kunt ook zeker investeren in diverse altcoins.

Er worden regelmatig nieuwe crypto’s toegevoegd aan het aanbod, bekijk hier het actuele aanbod op de website: https://bitvavo.com/nl/markets

Op de website heb je per coin een handig overzicht waarin je de koers kunt volgen en nieuws kan lezen. Op onze website kun je bekijken wie op dit moment de goedkoopste broker is. Bekijk bijvoorbeeld onze speciale Bitcoin vergelijken of Ripple vergelijken pagina’s. Daarnaast vergelijken wij nog tientallen andere munten.

Cryptocurrency kopen bij Bitvavo

Zoals bij elke broker moet je eerst een account aanmaken voor je kunt beginnen met het kopen van cryptocurrency. Het registratieproces bij Bitvavo is simpel en gemakkelijk te doorlopen.

Voor het maken van een account heb je alleen je naam, e-mailadres en wachtwoord nodig. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld, krijg je een e-mail met een bevestigingslink en is je account aangemaakt. Je kunt dan al beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrency, maar wel tot een limiet van 5000 euro. Hieronder vertellen we je hoe je dit limiet kunt verhogen.

Je account extra beveiligen kan zeker geen kwaad en wordt dan ook aangeraden door Bitvavo. Je kunt 2FA inschakelen (twee-factor authenticatie) als tweede beveiliging op je account. Hiervoor heb je een smartphone nodig met de Google Authenticator app. Deze stap is niet verplicht, maar je wilt zeker niet dan andere mensen bij je cryptocurrency kunnen komen. Vergeet niet om je herstelcode goed en veilig op te slaan.

Voor je cryptocurrency kunt kopen op Bitvavo, moet je geld in je account storten. Dit kan heel eenvoudig via iDEAL of Bancontact. Let op dat de naam die je bij Bitvavo hebt opgegeven overeen komt met de naam die gekoppeld is aan je bankrekening. Nadat je geld in je account hebt gestort, kun je op het dashboard een van de cryptocurrency munten kiezen en deze kopen.

Het verkopen van cryptocurrency

Het verkopen van cryptocurrency gaat via dezelfde pagina als waar je de cryptocurrency hebt gekocht. Op de pagina ‘kopen & verkopen’ kies je in dit geval voor digitale valuta verkopen in plaats van kopen. Vervolgens zet Bitvavo je cryptocurrency weer om in euro’s en zal dit bedrag weer als tegoed in je account staan.

Bitvavo uitbetaling naar rekeningDe euro’s in je account kun je laten uitbetalen op de pagina ‘storten & opnemen’. Bitvavo maakt binnen een dag het geld over naar je rekening. Uit eigen ervaring hebben we gemerkt dat het inderdaad snel gebeurd en kunnen we verzekeren dat Bitvavo betrouwbaar is. Daarbij heeft het bedrijf een speciale waarbij alle klanttegoeden veilig wordt gesteld. Mocht Bitvavo B.V. omvallen dan staan de klanttegoeden bij Stichting Bitvavo Payments.

Wij hebben meerdere uitbetalingen laten doen op onze bankrekening. Zie de screenshot van één van de betalingen.

Betaal 7 dagen lang 0% commissie bij Bitvavo

Als welkomstbonus betaal je de eerste 7 dagen geen commissie over al je trades. Dit aanbod is geldig tot een maximum van € 1.000
Activeer korting
Verloopt nooit

De Bitvavo exchange

Sinds maart 2019 heeft Bitvavo ook een eigen exchange. Een exchange is een handelsplatform waar je kunt handelen in verschillende cryptocurrency. Het verschil tussen een broker en een exchange is dat een broker zich alleen bezig met het kopen en verkopen van cryptocurrency.

Een exchange maakt daadwerkelijk gebruik van een orderboek en zoek kopers en verkopers bij elkaar. De exchange van Bitvavo is aantrekkelijk voor ervaren handelaren, maar de Bitvavo exchange is ook de perfecte plek voor beginners om kennis te maken met een exchange.

Bitvavo springt met deze functie zeker uit boven de rest. Daarbij kan dit bedrijf dankzij het lanceren van de exchange extreem lage handelskosten in rekening brengen, maar daar later meer over.Bitvavo geavanceerde exchange

Verificaties en limieten

Bitvavo limietenWanneer je net een account hebt aangemaakt op Bitvavo kun je maximaal € 5000 storten in je account. Daarbij kun je geen euro’s opnemen, geen digitale valuta storten/opnemen en onbeperkt handelen.

Als je het stortingslimiet naar onbeperkt wilt verhogen, ben je door de wet verplicht om je identiteit te bevestigen. Dit kun je bij Bitvavo doen door een kopie van je identiteitsbewijs of paspoort op te sturen. Onze ervaring met deze verificatie is dat deze binnen 5 minuten afgerond is. Dit lijkt een geautomatiseerd proces, waarbij het belangrijk is dat alle gegevens op het legitimatiebewijs zichtbaar moet zijn.

Naast deze verificatie is het verplicht je telefoonnummer te laten verifiëren. Dit is nodig om cryptocurrency te kunnen kopen en verkopen. Wanneer je legitimatiebewijs en telefoonnummer is goedgekeurd kun je onbeperkt handelen, storten en opnemen.

Transactiekosten en prijzen

Wanneer je wat langer in de wereld van cryptocurrency rondhangt, weet je misschien dat Bitvavo één van de goedkoopste brokers is. Bij sommige brokers zoals Bitcoin Meester, kan de gemiddelde fee rond de 2% zitten. Bij Bitvavo betaal je maximaal 0.25% fee per transactie. Wanneer je grote bedragen wilt investeren in cryptocurrency, kan dit verschil een flink aantal euro’s schelen. Het voordeel van Bitvavo is dat deze lage fee ook over kleine bedragen wordt gerekend en altijd geldt.

Bekijk op de website het volledige kostenoverzicht: https://bitvavo.com/nl/fees

Hoe meer je handelt des te meer korting je krijgt. Bij Bitvavo word je beloond als je meer handelt. Op basis van je gemaakt volume word je in een prijsgroep (tier) geplaatst. Het volume is gebaseerd op de laatste 30 dagen en wordt iedere 24 uur opnieuw berekend.

Wanneer je euro’s in je account stort of als je cryptocurrency in je account stort die je al in je bezit had, worden daar geen fee’s over berekend.

De Bitvavo app

De Bitvavo mobiele app is nog in ontwikkeling. Deze zal naar alle waarschijnlijkheid in het tweede kwartaal van 2020 verschijnen voor Android en iOS. Voor nu is de website prima te gebruiken op je smartphone en volledig geoptimaliseerd. Via de app kan je overal en altijd handelen en je portfolio bekijken. Ook wordt het mogelijk om snel tegoeden te storten met iDEAL of Bancontact.

€ 1000 gratis handelen bij de Bitvavo Exchange

Handel 7 dagen lang gratis bij de Bitvavo exchange met een maximum van € 1000
Activeer korting
Verloopt nooit

Is Bitvavo betrouwbaar en veilig?

Bitvavo is een grote Nederlandse speler op de markt van cryptocurrency. Mede door het starten van hun eigen exchange en de lage handelskosten, is het platform van Bitvavo in snel tempo uitgegroeid tot een interessante plek voor beginnende en ervaren investeerders. Bitvavo is dus zeker een broker die voor iedereen aan te raden is. Wij plaatsen vrijwel al onze trades via deze exchange.

Bitvavo heeft verschillende veiligheidsmaatregelen op de site zoals verschillende verificaties die je moet uitvoeren en de ondersteuning voor Google Authenticator. Dit vinden wij zelf in ieder geval heel belangrijk. Zeker als je grote investeringen gaat doen is het belangrijk dat alles goed beveiligd is. Ook maken zij gebruik van speciale bankkluizen, cold wallets, gecertificeerde datacenters en geavanceerde monitoring. Op deze pagina zie je hoe Bitvavo deze veiligheidsmaatregelen toepast: https://bitvavo.com/nl/security

Bitvavo heeft in de relatief korte periode dat ze actief zijn laten zien dat ze flink aan het groeien zijn. We kunnen met zekerheid zeggen dat deze Bitvavo betrouwbaar is en bevelen Bitvavo zeker aan. Onze ervaringen met dit bedrijf zijn dan ook erg positief. Niet alleen omdat zij de fees in de markt omlaag drukken, maar ook vanwege de vele functies en goede communicatie.

De conclusie van deze Bitvavo review is dan ook dat wij adviseren om je cryptocurrency te kopen bij Bitvavo. Ze komen niet alleen regelmatig als goedkoopste uit de vergelijking, maar ze bieden ook een platform dat geschikt is voor iedere type handelaar. 

Veelgestelde vragen Bitvavo.com

Welke handelskosten worden er gerekend?

Per transactie op het platform wordt maximaal 0.25% in rekening gebracht. Op basis van het handelsvolume kan er gespaard worden voor kortingen tot wel 0.25%. De korting wordt automatisch toegepast en is afhankelijk van het handelsvolume van de afgelopen 30 dagen.

Is het gebruik van Bitvavo veilig?

Bitvavo doet er alles aan om haar systemen te beveiligen, denk aan periodieke audits, 24/7 monitoring, gecertificeerde servers en cold storage van cryptocurrency. Daarnaast kan je je account beschermen met 2 factor authenticatie, apparaat management en een sterk wachtwoord. De veiligheid heb je dus ook gedeeltelijk in eigen handen. Mocht Bitvavo B.V. failliet gaan dan zijn alle tegoeden nog beschikbaar via een afzonderlijke stichting (Stichting Bitvavo Payments).

Hoe kan ik betalen bij Bitvavo?

Je kan gratis betalen met iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving.

Hoeveel kan ik minimaal investeren via Bitvavo?

Je kan bij Bitvavo al investeren vanaf € 1.

Hoeveel kan ik maximum investeren via Bitvavo?

Bitvavo hanteert geen maximum, maar vereist wel een ID-verificatie bij stortingen boven de € 5.000. Bedragen hoger dan € 10.000 worden niet ondersteund door iDEAL. Dit is op te lossen door het over meerdere transacties te verspreiden.

Hoelang duurt een uitbetaling?

Wanneer je bij een grote Nederlandse bank zit duurt het enkele minuten voordat je het op je rekening ontvangt.

Hoe kan ik contact opnemen met Bitvavo?

Bitvavo is beschikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00 en zaterdag van 10:00 tot 18:00. De klantenserivce is bereikbaar via support@bitvavo.com of de live chat.

Kan ik automatisch handelen bij Bitvavo?

Ja, Bitvavo heeft een volledige integratie met CryptoHopper. Via de API’s kan je automatisch handelen.