Cryptocurrency Rentes Vergelijken in 2023

Wist je dat je rente kan verdienen met je cryptocurrency en stablecoins? Op deze pagina vind je een crypto rente vergelijker die alle rentepercentages vergelijkt van crypto rente aanbieders.

Het percentage in het groen is op dit moment het gunstigst. Houd er rekening mee dat de percentages periodiek kunnen wijzigen. De rentes op deze pagina worden zo actueel mogelijk gehouden.

€10 gratis + €10k gratis handelen
50 USD staking bonus
Tot 16% rente
€5 in BTC + €5 in ETH bonus
Bitcoin 0.51%0.25%6%0.23%
Cardano 5%1%6%4.50%
Tether 5.10%3%10%-
Ethereum 1.01%3.50%6%0.20%
XRP -1%6%0.24%

Op deze pagina vind je crypto rentepercentages van de meest betrouwbare cryptobedrijven en kan je eenvoudig crypto rentes vergelijken. Door rente te ontvangen over je cryptocurrency kan je een passief inkomen genereren en je crypto positie vergroten. Het ene platform betaalt uit in crypto en het ander platform heeft een eigen token.

Wij tonen alleen bekende crypto aanbieders in de markt die geen ongelooflijk hoge rentepercentages aanbieden. Biedt een aanbieder bijvoorbeeld 1% per dag aan, dan is dat een red flag en vrijwel 100% oplichting. Alleen aanbieders met een hoge reputatie en een transparant team worden vermeldt.

In onze overzichten zijn alleen flexibele contracten opgenomen. Dit betekent dat je altijd je crypto weer kan opnemen en niet vast hoeft te zetten voor een bepaalde periode.

Hoe betalen deze bedrijven rente over mijn crypto?

Dit verschilt per bedrijf. De meeste bedrijven, zoals Nexo, hebben een eigen leen- en uitleenplatform ontwikkeld. Je kan dit vergelijken met een kredietmarketplaats. Zij brengen crypto leners en uitleners bij elkaar. Aan mensen die crypto lenen vragen zij een rentepercentage om crypto te mogen lenen. En crypto uitleners ontvangen een gedeelte van dat percentage. Het verschil tussen deze twee percentages is de winst voor het bedrijf.

Je kan je voorstellen dat het aantal leners en uitleners iedere maand wisselt, daarom veranderen de percentages ook regelmatig. Wanneer dit verandert worden de crypto rente vergelijkingstabellen uiteraard bijgewerkt.

Andere bedrijven, zoals Bitvavo en Bitcoin Meester, die eigenlijk als hoofddoel cryptohandel hebben, bieden dit aan als extra dienst. Zij hebben geen kredietmarktplaats, maar maken gebruik van zo’n platform. Op deze platformen wordt het ook wel crypto staking genoemd. Je kan voorstellen dat zij een stuk meer kunnen uitlenen, omdat ze een grote groep investeerders vertegenwoordigen. Hierdoor kunnen zij soms zelfs betere percentages bieden dan de andere partijen.

Risico’s van crypto rente ontvangen

Uiteraard is niets risicoloos in de wereld van crypto. Zo zijn er ook risico’s verbonden aan het uitlenen van je crypto. Je staat immers je munten af aan een ander bedrijf, die het vervolgens weer gaat uitlenen.

Houd rekening met de volgende risico’s:

  • Het bedrijf waarmee je in zee gaat kan failliet gaan.
  • Iemand kan je account hacken en je munten stelen. Zorg daarom altijd voor een goede beveiliging.
  • De uitgeleende munt kan in waarde dalen.
  • De rentepercentages kunnen lager worden.
  • Je geeft de eigenaarschap van de munten aan een ander bedrijf.
  • Hoewel het een flexibel contract is, kan het soms wat langer duren voordat je je crypto terugkrijgt (soms wel een week!).

Het is dan ook onverstandig om je totale cryptovermogen uit te lenen aan een bedrijf. Hoewel ze vaak certificaten, licenties en verzekeringen hebben, bestaat er altijd een kans dat ze failliet gaan.

Wil je toch grote hoeveelheden uitlenen om een passief inkomen te genereren, dan kan je beter je munten verspreiden over meerdere platforms. Zo doe je aan risicospreiding.

Crypto Rente FAQ

Hoeveel rente ontvang ik over mijn crypto?

Dat is sterk afhankelijk van welke crypto of stablecoin je uitleen. In het overzicht tonen wij de actuele rentepercentages van meerdere cryptocurrencies. Op die manier kan je eenvoudig crypto rentes vergelijken.

Is het veilig om je crypto uit te lenen?

Hoewel vele bedrijven een goede reputatie hebben opgebouwd en sommige zelfs licenties hebben van de overheid, kan een bedrijf altijd failliet gaan of gehackt worden. Leen dus nooit meer crypto uit dan je kunt missen.

Ontvang ik ook promoties?

Ja, wij kunnen voor verschillende bedrijven een interessante promotie aanbieden.

Wat is crypto rente?

Crypto rente is een vorm van passief inkomen waarbij je rente verdient over je cryptocurrency of stablecoins. Dit wordt mogelijk gemaakt door crypto rente aanbieders die een platform bieden waar leners en uitleners bij elkaar komen. Het kan dus risicovol zijn.

Hoe werkt het verdienen van crypto rente?

Crypto rente aanbieders, zoals Nexo, hebben een leen- en uitleenplatform ontwikkeld. Zij brengen crypto leners en uitleners bij elkaar. Leners betalen rente om crypto te mogen lenen, en uitleners ontvangen een gedeelte van dat percentage. Het verschil tussen deze twee percentages is de winst voor het bedrijf.

Is het veilig om mijn crypto uit te lenen?

Hoewel veel bedrijven een goede reputatie hebben en sommige zelfs overheidscertificaten bezitten, bestaat er altijd een risico op faillissement of hacking. Leen daarom nooit meer crypto uit dan je kunt missen.

Wat zijn de risico’s van crypto rente ontvangen?

Risico's omvatten het faillissement van het bedrijf, hacking van je account, waardevermindering van de uitgeleende munt, verlaging van rentepercentages, en het overdragen van eigenaarschap van de munten aan een ander bedrijf.

Hoe kan ik risico's minimaliseren?

Om risico's te minimaliseren, kun je je crypto verspreiden over meerdere platforms voor risicospreiding en zorgen voor een goede beveiliging van je account.

Cryptoprijzen