Bitcoin Meester Review (2023)

Bitcoin Meester is een 100% Nederlandse broker en actief sinds augustus 2017. Het bedrijf is dus nog een relatief nieuwe speler op de markt van de cryptocurrency. Dit betekent niet dat Bitcoin Meester een van de kleinste is, want op de site worden meer dan 200 verschillende munten aangeboden. Hierdoor heeft Bitcoin Meester het grootste aanbod van Nederland en België. Je kan dus investeren in de bekende Bitcoin, maar je kan ook kiezen voor kleinere coins met potentie zoals Enjin en Ripple. Door het grote aanbod en de goede ondersteuning in het Nederlands is Bitcoin Meester voor veel mensen de perfecte plek om te starten met cryptocurrency. Sinds de start werft Bitcoin Meester actief nieuwe klanten via bijvoorbeeld reclamespotjes en zorgen ze voor een laagdrempelige start in een toch best complexe wereld van de cryptocurrency. In deze Bitcoin Meester review duiken wij dieper in alle informatie die beschikbaar van deze broker.

De algemene indruk van Bitcoin Meester

Bitcoin Meester BrokerDe eerste indruk die waarschijnlijk iedereen krijgt van de site, is dat alles in het Nederlands is. Dit is natuurlijk heel fijn zijn als je voor het eerst een kijkje neemt op een website van een broker. Doordat ze gevestigd zijn in Aalsmeer kan de klantenservice je te woord staan in het Nederlands.

Je kan de klantenservice elke werkdag bereiken tot 17:00 via de telefoon (085 007 6000) en tot 21:00 via e-mail (helpdesk@bitcoinmeester.nl) of chat. Qua ondersteuning zit het zeker goed bij Bitcoin Meester. Wij hebben de proef op de som genomen en een vraag gesteld aan de support. Binnen een uur hadden wij een antwoord op onze vraag.

Bitcoin Meester is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Max 1,75% korting bij Bitcoin Meester

Max 1,75% korting bij Bitcoin Meester

Profiteer van maximaal 1,75% korting bij Bitcoin Meester door te handelen.
Activeer korting
Verloopt nooit

Bitcoin Meester website

Op de website staan ook een aantal handige tutorials die je goed op weg kunnen helpen. De weg vinden tussen alle cryptocurrency kan misschien lastig zijn, maar Bitcoin Meester helpt je goed op weg met de speciale handleidingen voor het maken van een account, het kopen van coins, het verkopen van coins en nog veel meer.

Doordat de website goede service biedt en gebruikers ook een wallet krijgen, is de indruk van het bedrijf zeer goed. Het bieden van goede informatie naar de klant toe plus de uitstekende service geven je een welkom gevoel op de site. De Bitcoin Meester ervaringen op Trustpilot worden beoordeeld met een 4.3/5 met meer dan 1000 ervaringen.

Ook de website is zeer gebruiksvriendelijk en bedragen staan in euro’s aangegeven. De website is zo ingericht dat alles eigenlijk voor zich spreekt en het vrijwel meteen duidelijk is wat de mogelijke acties zijn.

Samenvatting

Aanbod200+ munten.
Kosten~1% (vergelijk hier Bitcoin prijzen)
BetaalmethodeniDEAL, Bancontact en bankoverschrijving.
Built-in walletsJa, voor alle munten.
StakingJa, ontvang tot 5.50% rente.
ActiesJa, op basis van handelsvolume kan je tot 0.90% korting krijgen op de handelskosten.
AccountJa, verplicht.
KlantenserviceTijdens kantooruren (maar we krijgen ook wel eens antwoord in de avond)
Telefoonnummer+31 085 007 6000
E-mailadreshelpdesk@bitcoinmeester.nl

Bitcoin Meester voor- en nadelen

VoordelenNadelen
Grootste assortiment van NL en BE Relatief hoge kosten (max. 1%)
 Sparen voor extra korting Geen stop-loss
Telefonisch bereikbaar Extra transactiekosten
 5.50% rente over sommige crypto’s 

Bitcoin Meester alternatief

Wist je dat je voor iedere transactie handelskosten betaalt aan de broker? Bij Bitcoin Meester zijn de handelskosten ongeveer 2% (naarmate je meer handelt wordt het goedkoper). Er zijn goedkopere alternatieven beschikbaar waar je slechts 0.25% handelskosten betaalt, zoals bij Bitvavo. Hier kan je ook eenvoudig met iDEAL afrekenen en mag je nu zelfs de eerste € 1.000 commissievrij verhandelen.

Handel € 1.000 commissievrij bij de goedkoopste broker van NL

Handel € 1.000 commissievrij bij de goedkoopste broker van NL

Handel tot € 1.000 volledig commissievrij bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

Rekenvoorbeeld: Je koopt voor € 100 aan Bitcoin bij beide brokers. Dan ontvang je bij Bitcoin Meester € 98 aan BTC en bij Bitvavo € 99,75. Met de speciale welkomstbonus ontvang je nu zelfs de volle € 100. Bekijk hier de volledige Bitvavo review.

Het aanbod van Bitcoin Meester

Wanneer je een kijkje neemt op de website van Bitcoin Meester is het absurd grote aanbod een van de eerste dingen die opvallen. Waar sommige brokers zich alleen beperken tot de bekendere cryptocurrency, heeft Bitcoin Meester een enorm aanbod. Je kan kiezen uit meer dan 200 verschillende cryptocurrency die je met een paar simpele klikken kan aankopen met euro. Wanneer je naast de bekende Bitcoin, Ripple en Ethereum op zoek bent naar een iets minder bekende coin, moet je zeker bij Bitcoin Meester zijn. Maar als je ook wilt weten of deze broker het goedkoopste is dan kun je het beste Bitcoin vergelijken, Ripple vergelijken of Ethereum vergelijken.

Via de nieuwsbrief, het Twitter account en op de website laten zij weten wanneer er nieuwe munten worden toegevoegd. De afgelopen maanden is dit wekelijks het geval, en ze zijn nog lang niet van plan om te stoppen. Het aanbod is echter zo groot, dat het voor ons niet mogelijk is om hier alle cryptovaluta te tonen. Wil je ze allemaal zien, bekijk dan even de website: https://bitcoinmeester.com

Cryptocurrency kopen bij Bitcoin Meester

Wanneer je cryptocurrency gaat kopen bij Bitcoin Meester, moet je natuurlijk eerst een account aanmaken bij de website. Dit is heel eenvoudig:

  1. Bezoek de website van Bitcoin Meester.
  2. Klik op Open een account.
  3. Geef aan of je een particulier persoon bent of dat je zakelijk wil handelen.
  4. Voer je gegevens en een sterk wachtwoord in.
  5. Lees de voorwaarden goed door en accepteer ze wanneer je hieraan voldoet.
  6. Klik op Account aanmaken.

Maar mocht je toch tegen problemen aanlopen, dan heeft Bitcoin Meester een handige handleiding op de website staan waar staat aangegeven wat je moet doen. Uiteraard kun je ook contact opnemen met de klantenservice.

Bitcoin Meester overzicht alle munten

Na het invullen van alle gegevens ontvang je een e-mail met een bevestiging. Na het klikken op deze link kun je meteen aan de slag. Wel raadt Bitcoin Meester je aan om een tweede beveiliging te registeren. Nadat je de eerste keer inlogt, zie je bovenaan je dashboard een melding staan waar wordt geadviseerd om je account extra te beveiligen via de Google Authenticator. Je ontvangt dan een uniek zes-cijferige code op je smartphone, waardoor twee stappen nodig zijn om in je account te komen. Dit zorgt voor extra veiligheid. Wij raden iedereen aan om twee-factor authenticatie in te schakelen.

Door de invoering van de nieuwe cryptowet moeten alle crypto bedrijven zich houden aan strenge eisen. Een van deze eisen is het verifiëren van de gebruikers, net zoals bij andere financiële instellingen. Wanneer je euro naar crypto of andersom wil omzetten dan ga je hier helaas niet aan ontkomen.

Cryptocurrency koop je bij deze broker met een paar simpele klikken. Je moet uiteraard wel tegoed in je account storten. Dit doe je bij Bitcoin Meester eenvoudig met iDEAL of Bancontact. Door iDEAL staat het door jou gestorte bedrag meteen in je account en kun je direct cryptocurrency kopen.

Max 1,75% korting bij Bitcoin Meester

Max 1,75% korting bij Bitcoin Meester

Profiteer van maximaal 1,75% korting bij Bitcoin Meester door te handelen.
Activeer korting
Verloopt nooit

Het verkopen van cryptocurrency bij Bitcoin Meester

Het verkopen van cryptocurrency bij Bitcoin Meester is net zo eenvoudig als het kopen. Met een paar klikken wordt de cryptocurrency omgezet in euro’s die terecht komen in je portefeuille. Wanneer je vervolgens kiest voor uitbetalen wordt het geld nog dezelfde dag overgemaakt naar je rekening. Per bank kan het natuurlijk verschillen wanneer het geld op je rekening staat, maar vanuit Bitcoin Meester zal er nauwelijks vertraging plaatsvinden.

Bij dit bedrijf is het ook mogelijk om coins te ruilen. Je kunt een cryptocurrency dus omwisselen tegen een andere cryptocurrency. Wanneer je dus in een andere munt wil gaan investeren, hoef je niet eerst het geld te laten uitbetalen en vervolgens weer opnieuw investeren. Dit is een unieke toevoeging aan het platform en kan zelfs niet bij de meeste trading platforms. Het voordeel hiervan is dat je ook maar 1 keer handelskosten betaalt, in plaats van twee keer. Uiteraard kun je meerdere coins in je bezit hebben in je wallet.

Verificaties en limieten

Bitcoin Meester heeft geen limiet als het gaan om het maximum bedrag wat je mag kopen of verkopen. Wel is er een minimum bedrag van € 9 voor elke munt.

De nieuwe cryptowet vereist Nederlandse crypto bedrijven een volledige verificatie uit te laten voeren. Dit is om onder andere witwassen tegen te gaan. Bij Bitcoin Meester is het verplicht om een identiteitscontrole, woonplaats controle en mobiele telefoonnummer controle uit te voeren. Daarnaast moet je ook een selfie opsturen met je paspoort in je hand. Crypto bedrijven worden gezien als een volwaardige financiële instelling, waardoor je niet onder deze verificaties uit kan komen. Bitcoin Meester is dan ook officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Je rekeningnummer wordt automatisch gecontroleerd door een betaling uit te voeren.

Na alle verificaties is het wekelijkse limiet € 100 000. Mocht dit onvoldoende zijn dan kan je contact opnemen met de helpdesk.

Transactiekosten en prijzen

Vergeet niet dat je bij het kopen en verkopen van cryptocurrency te maken hebt met handelskosten. Je betaalt rond de 1.50% handelskosten aan Bitcoin Meester voor iedere trade. De actuele handelskosten variëren per munt en zelfs op welk moment de trade geplaatst wordt. Hier kan je Bitcoin vergelijken om de goedkoopste broker van dit moment te zien. De broker die bovenaan staat rekent de minste kosten.

Bitcoin Meester VIP levelsBij Bitcoin Meester wordt meer handelen beloond, en worden er interessante kortingen gegeven bij hogere volumes. Zo kan de fee bijvoorbeeld dalen tot 0.10%. Op een grote investering kan dit een flink bedrag schelen. Je kan deze korting verdienen door veel te handelen op het platform. Hoe meer je handelt des te hoger je VIP status. Er zijn 10 verschillende VIP niveaus en je kan stijgen in deze ranking door het kopen en verkopen van coins. Het volume wordt berekend over de afgelopen 30 dagen.

Pas bij een handelsvolume van een half miljoen of meer per maand komen de fees in de buurt van de standaard Bitvavo fee.

Max 1,75% korting bij Bitcoin Meester

Max 1,75% korting bij Bitcoin Meester

Profiteer van maximaal 1,75% korting bij Bitcoin Meester door te handelen.
Activeer korting
Verloopt nooit

Is Bitcoin Meester betrouwbaar en veilig?

Bitcoin Meester is een broker met veel verschillende opties die beginners in de wereld van de cryptocurrency zullen aanspreken. Ook zijn er voldoende opties voor de meer ervaren handelaren. Denk hierbij aan het ruilen van coins en het plaatsen van geavanceerde orders. Bitcoin Meester biedt goede ondersteuning in het Nederlands en helpt de klanten graag verder. Door de gebruiksvriendelijke interface is alles op de site goed te begrijpen, waardoor je niet zomaar een fout maakt omdat je het misschien niet helemaal snapt.

Bitcoin Meester is onderdeel van Coin Meester BV en hanteert geen verborgen kosten. Alles wat je op de website ziet staan, is wat je koopt en verkoopt. Bitcoin Meester is een veilig bedrijf en heeft in de jaren dat ze actief zijn zeker bewezen dat ze een van de betrouwbaarste brokers van Nederland zijn. Zij staan actief op beurzen en congressen, maken veel reclame en plaatsen video’s van het team.

Coin Meester B.V. / Bitladon is officieel geregistreerd bij de Nederlandsche Bank.

Uiteraard hebben wij zelf ook gebruik gemaakt van het platform. Onze Bitcoin Meester ervaringen zijn zeer positief op het gebied van aankopen, verkopen en uitbetalen.

Wat zijn de kosten van dit platform?

Bitcoin Meester rekent een variabele fee en is afhankelijk van je eigen handelsvolume. Over het algemeen wordt er standaard 1% handelskosten ingehouden, maar een gebruiker kan sparen tot 0.90% korting.

Hoe kan ik betalen?

Er kan betaald worden met iDEAL (kosteloos), Bancontact (1.1%), SEPA (kosteloos), Giropay (2%), SOFOT (2%) en EPS (2%).

Is Bitcoin Meester betrouwbaar?

Bitcoin Meester is een in Nederlands gevestigde organisatie en levert 100% de bestelde cryptomunten uit. Dat neemt niet weg dat crypto een risicovolle investering is en dat het platform in theorie gehacked zou kunnen worden.

Hoeveel munten kan je verhandelen bij Bitcoin Meester

Van alle Nederlandse crypto brokers heeft Bitcoin Meester het grootste assortiment. Ze bieden op dit moment meer dan 200 verschillende crypto’s aan. Voorraadproblemen ondervindt je hier niet, omdat ze een direct koppeling met verschillende beurzen hebben.

Hoe kan ik uitbetalen?

Via het platform kan je eenvoudig je winsten uitbetalen. Binnen 1 werkdag staat het bedrag op je rekening.