Bitonic Review

Er zijn best veel Nederlandse brokers te vinden die cryptocurrency aanbieden. Zeker als je net begint in de wereld van de cryptocurrency kan het fijn zijn om te investeren via een site waar alles in het Nederlands staat en waar ook de klantenservice in het Nederlands is. Een van deze brokers is Bitonic. Bitonic bestaat al sinds juni 2012 en is daarmee een van de eerste Nederlandse Bitcoin broker. In deze Bitonic review bespreken we het gehele platform.

Algemene indruk van Bitonic

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen want er is een groot punt waarin Bitonic verschilt vergeleken met andere brokers. Bitonic verkoopt namelijk 1 soort cryptocurrency en dat is Bitcoin. Bij eigenlijk elke grote broker is het mogelijk om naast Bitcoin ook diverse altcoins te kopen, maar bij Bitonic kan dat helaas niet. Toch heeft dit ook een voordeel.

Zonder account bij Bitonic Bitcoin kopen of verkopen

Zonder account bij Bitonic Bitcoin kopen of verkopen

Eenvoudig zonder account en minimale verificaties Bitcoin kopen of verkopen bij Bitonic
Activeer korting
Verloopt nooit

Doordat Bitonic alleen Bitcoin aanbiedt, zijn ze volledig gespecialiseerd in deze digitale munt. Ze kunnen je dus prima voorzien van advies als het gaat om investeren in Bitcoin. Dat zien we bij Bitonic bijvoorbeeld duidelijk aan de Bitonic Academie. Bitonic biedt namelijk als grootste Bitcoin-bedrijf van Nederland advies en informatie over Bitcoin aan voor bedrijven en organisaties. Ze geven persoonlijk advies op maat, maar je kun ook voor je hele bedrijf trainingen, cursussen, presentaties en workshops aanvragen. Dit geeft in ieder geval aan dat het qua kennis wel goed zit dus.

Dit advies is ook voor elke klant van Bitonic beschikbaar. Via mail, chat en telefonisch is Bitonic elke werkdag bereikbaar tussen 9:30 – 13:00 en tussen 14:00 – 18:00. Niet de meest uitgebreide tijden dus, maar je weet in ieder geval wel zeker dat je iemand te spreken krijgt die verstand van zaken heeft.

Bitonic website

De website van Bitonic is heel fijn om op te werken. De lay-out is duidelijk en overzichtelijk en alle informatie is goed te vinden. Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid is de site Bitonic echt één van onze favorieten. In deze Bitonic review vertellen wij je waarom.

Samenvatting

AanbodBitcoin only.
Kosten~2% (vergelijk hier Bitcoin prijzen).
BetaalmethodeniDEAL en Bancontact.
Built-in walletsNee, je moet eigen Bitcoin wallet software regelen.
ActiesNee.
AccountNee.
KlantenserviceTelefoon en email.
Telefoonnummer+31 343 700 212
E-mailadrescontact@bitonic.nl

Bitonic voor- en nadelen

VoordelenNadelen
 Geen account nodig. Geen built-in wallets.
  Hoog volume in vergelijking met andere brokers Bitcoin-only.
All-in prijs, geen onverwachte kosten. 

Het aanbod van Bitonic

Vaak kunnen we bij onze reviews onder dit kopje een stukje schrijven over de verschillende cryptocurrency, maar Bitonic biedt maar één cryptocurrency aan. Bitonic zegt zich te willen specialiseren op één coin, omdat ze de toegevoegde waarde van verschillende altcoins niet zien. Wij verwachten dat in de toekomst ook geen andere munten aan het assortiment toegevoegd gaat worden, tenzij er echt een Bitcoin killer op de markt komt.

Cryptocurrency kopen bij Bitonic

Bitonic widgetVoor je Bitcoins gaat kopen bij Bitonic, heb je een wallet nodig. In een wallet kan je Bitcoin beheren: bewaren, storten en opnemen. Bitonic biedt geen online wallet aan, omdat je ook geen account aanmaakt op de site. Weet je niet precies hoe je een wallet aanmaakt? Dan raden wij aan om een account bij Bitvavo aan te maken. Daar ontvang je direct na registratie namelijk een uniek Bitcoin walletadres.

Betalen kan eenvoudig via iDEAL en Bancontact.

Doordat geen account nodig is, kun je op de homepage van Bitonic meteen aangeven hoeveel Bitcoins je wilt kopen. Vervolgens geef je het adres van je wallet en betaal je het bedrag via iDEAL. Je bestelde Bitcoins worden meteen verzonden en je ziet ze dus ook meteen in je wallet. Dat is echter niet het geval bij de eerste keer. Wanneer je voor het eerst Bitcoins koopt moet je je rekeningnummer nog verifiëren en heb je te maken met een cooldown-periode. Deze duurt 2 tot 8 uur, waardoor de eerste keer wat langer duurt. Vaak wordt je transactie dan nog even bekeken door een medewerker zodat alles veilig verloopt.

Zonder account bij Bitonic Bitcoin kopen of verkopen

Zonder account bij Bitonic Bitcoin kopen of verkopen

Eenvoudig zonder account en minimale verificaties Bitcoin kopen of verkopen bij Bitonic
Activeer korting
Verloopt nooit

Het verkopen van cryptocurrency

Verkopen doe je ook via de homepage, maar dan onder het kopje verkopen. Je vult de hoeveelheid Bitcoins in die je wilt verkopen en vult in het volgende venster je retour wallet adres in. Ook vul je natuurlijk je bankgegevens in waar je uitbetaalde euro’s op gestort moeten worden.

Op de volgende pagina krijg je een uniek wallet adres van Bitonic waar je de Bitcoins heen moet sturen. Let op dat je maar een bepaalde tijd hebt om die uit te voeren dus wacht er niet te lang mee.

Uitbetalingen worden elke werkdag in het begin van de middag gedaan via bankoverschrijving. Wanneer je een transactie voltooid voor 12:00 heb je dezelfde dag het geld nog op je rekening. Na dit tijdstip zul je dus een werkdag moeten wachten.

Verificaties en limieten

Doordat je geen account hebt bij Bitonic gaat ook het proces van verifiëren heel snel. Je hebt drie verificaties, namelijk een verificatie van je telefoonnummer (SMS), e-mailadres en bankrekeningnummer.

Na je eerste bestelling krijg je een e-mail met daarin alle instructies. Het is ook mogelijk om deze verificaties uit te voeren voor je Bitcoins gaat bestellen. Bovenin de website zie je daar een speciale pagina voor.

Over de limieten die gelden bij Bitonic kunnen we net zo kort zijn als over het aanbod cryptocurrency op de site. Die zijn er namelijk niet. Wel kan je met iDEAL tot € 10.000 overmaken. Als je boven dit bedrag gaat investeren moet je het in delen doen.

Transactiekosten en prijzen

Bitcoin wordt bij veel brokers tegen een lage prijs aangeboden, dus ook bij Bitonic. In het verleden is al een aantal keren gebleken dat Bitonic als goedkoopste broker uit de test kwam. De fee die je per transactie betaald is bij Bitonic gemiddeld rond de 1%, dat is relatief laag als je kijkt naar andere Bitcoin brokers. Hoe meer Bitcoin je aanschaft bij Bitonic, des te lager de fee wordt.

Uiteraard kan je Bitcoin vergelijken op onze speciale pagina en kom je er achter welke broker op dit moment de laagste Bitcoin prijs heeft.

Zonder account bij Bitonic Bitcoin kopen of verkopen

Zonder account bij Bitonic Bitcoin kopen of verkopen

Eenvoudig zonder account en minimale verificaties Bitcoin kopen of verkopen bij Bitonic
Activeer korting
Verloopt nooit

Is Bitonic betrouwbaar en veilig?

Bitonic is een van de oudste brokers van ons land en daarmee ook het grootste Bitcoin-bedrijf dat we hebben. Bij een bezoek aan de site merk je echt dat de broker gespecialiseerd is in deze cryptocurrency. Deze kennis geeft je echt het gevoel te maken te hebben met een betrouwbare broker en dat is ook zeker het geval. Na al die jaren heeft Bitonic een goede reputatie opgebouwd binnen de crypto wereld en hebben ze vele vaste klanten.

De hoeveelheid verificaties is niet groot wat het proces van kopen wat sneller maakt, maar het voelt zeker veilig aan. Dat medewerkers veel van de transacties controleren geeft aan dat ze het beste voor hebben voor hun klanten. En frauduleuze transacties actief tegen willen gaan.

Cryptoprijzen