Crypto omzetten van Binance naar Bitvavo – Hoe doe je dat?

Wanneer je actief bent in de wereld van crypto, krijg je te maken met allerlei processen. Zo moet je geld storten op een exchange om crypto te kunnen kopen, weten hoe je geld opneemt, maar ook zeker hoe je jouw balans kunt verplaatsen van de ene naar de andere plek.

Laatstgenoemde is het proces waar we in dit artikel aandacht aan gaan besteden. Om wat specifieker te zijn het crypto omzetten van Binance naar Bitvavo. Zo lees je in het artikel een zo duidelijk mogelijk stappenplan, zodat jij dit straks ook zonder problemen voor elkaar kunt krijgen!

Waarom crypto omzetten naar een andere exchange?

Misschien vraag jij jezelf af waarom het nodig is om crypto van de ene naar de andere exchange te verplaatsen. Die vraag snap ik, maar hier kunnen meerdere redenen voor zijn.

Zo kan het zijn dat je gewoon toe bent aan wat nieuws. Dat merk ik bij mezelf ook vaak, wanneer ik een tijdje bezig ben op een bepaald platform, ik ook wel eens benieuwd ben of een ander platform niet fijner werkt. Blijkt dat zo te zijn, is het logisch dat je de crypto wilt verplaatsen van jouw vorige exchange naar de nieuwe. Zo heb je alle cryptomunten in jouw bezit op dezelfde plek. Wel zo makkelijk natuurlijk.

Daarnaast kan het voorkomen dat je wil switchen van exchange omdat de ander voordeliger is. Denk dan bijvoorbeeld aan transaction fees. De hoogte hiervan kunnen per exchange flink verschillen, waardoor je bij de ene exchange voordeliger uit kunt zijn dan bij de ander.

Tenslotte kan het zijn dat je crypto moet verplaatsen omdat de exchange waar je het op hebt staan stopt met bepaalde services. De laatste tijd is dit veel het geval bij het overzetten van crypto van Binance naar Bitvavo, omdat Binance de betalingen in onderhoud heeft, waaronder iDEAL en bankoverschrijving.

Crypto omzetten van Binance naar Bitvavo: stappenplan

We zien een trend dat steeds meer Nederlanders overstappen van Binance naar Bitvavo. Dit kan zijn omdat ze toe zijn aan iets nieuws, maar de kans is groot dat het komt door enkele beperkingen die er op dit moment zijn voor Nederlanders. Ben jij ook actief op Binance en wil jij graag jouw cryptomunten overzetten naar Bitvavo? Lees dan vooral verder want

Stap 1: Inloggen bij Bitvavo en adres vinden

De eerste stap is erg eenvoudig. Je logt in bij jouw Bitvavo account en gaat vervolgens op zoek naar het adres waar je de crypto op moet storten. Dit adres verschilt per cryptomunt, dus laten we in dit stappenplan de Bitcoin als voorbeeld nemen.

Heb je nog geen account bij Bitvavo? Dan kan je hier een account aanmaken en profiteren van 1.000 euro gratis handelen.

Je zoekt Bitcoin op bij Bitvavo en klikt hierop. Vervolgens klik je op ‘Handelen’ en hierna op ‘Storten’. Hier kan je jouw Bitcoin adres vinden voor Bitvavo. Kopieer dit adres en je kan door naar de volgende stap.

Pro tip: Zet je crypto om naar XRP of Tron bij kleinere hoeveelheden. Het versturen van deze munten is nagenoeg gratis.

Stap 2: Inloggen bij Binance

De tweede stap begin je door in te loggen bij Binance. Vervolgens klik je op ‘Wallet’ en hierna op ‘Spot wallet’. Je kan nu beginnen met het opnameproces dat je bij stap 3 uit gaat voeren.

Stap 3: Bitcoin opnemen

Je zit nu op de juiste pagina op Binance. Op de pagina waar je zit zoek je vervolgens naar Bitcoin. Heb je het gevonden, klik je op ‘Opname’. Als het goed is heb jij jouw Bitcoin adres van Bitvavo adres gekopieerd en deze kan je nu plakken.

Vervolgens geef je aan hoeveel Bitcoins je op wilt nemen en selecteer je het netwerk BTC. Heb je dit besloten dan kan je hierna klikken op ‘Indienen’.

Controleer zorgvuldig dat je het wallet adres goed hebt gekopieerd. Een klein foutje in het adres kan resulteren in een verlies van al je crypto.

Stap 4: Wachten tot de transactie is voltooid

Je hebt nu alle stappen voltooid waarbij jij zelf actie moet ondernemen. Het enige dat jou nu nog rest, is wachten totdat de Bitcoins die je hebt opgenomen bij Binance, zijn bijgeschreven op jouw Bitvavo account. Dit kan soms wel een uur duren, dus het is belangrijk dat je geduld hebt.

Wanneer de Bitcoins bijgeschreven zijn, heb je de mogelijkheid om ze op je account te laten staan, of ook deze op te nemen en de balans bij te schrijven op jouw bankrekening.

In dat geval verkoop je jouw Bitcoins op Bitvavo. Nu heb je de balans in euro’s en deze kan je over laten maken naar je bankrekening.

Je ziet dus dat het eigenlijk gewoon vrij eenvoudig is om crypto te verplaatsen van de ene naar de andere exchange. Slechts met een paar stappen heb je dit proces voltooid. Wel duurt het langer omdat je moet wachten tot de transactie voltooid is, maar hier heb jij zelf natuurlijk geen invloed op.

Binance in Nederland

Wanneer je als Nederlander gebruikmaakt van Binance, zul je ongetwijfeld weten dat er sinds een tijdje enkele beperkingen gelden als het gaat om betalingen. Zo is iDEAL verwijderd als betaalmethode en het is onbekend of dit terug zal komen. In Nederland is dit de meest gebruikte methode voor het doen van online betalingen, dus dit is met name voor Nederlanders een nadeel.  

Er wordt gezegd dat SEPA betalingen zijn opgeschort voor onderhoud, maar nog is het onbekend of het terug zal komen. Daarom is het lastiger om je balans op te nemen bijvoorbeeld.

Hoewel Binance nog altijd veel Nederlandse gebruikers kent, zijn er dus steeds meer die de overstap maken naar Bitvavo. Beide exchanges hebben zo hun voordelen, het is aan jou om te kiezen welke het beste bij je past.

Conclusie crypto omzetten van Binance naar Bitvavo

We zijn weer aan het einde van het artikel gekomen. Je hebt hier antwoord gekregen op de vraag hoe je crypto kunt verplaatsen van Binance naar Bitvavo, door middel van een stappenplan.

Als het goed is weet jij nu ook precies hoe je dit moet doen en heeft dit artikel je voldoende geholpen. Hopelijk lukt het je en kan jij beginnen met succesvol handelen op Bitvavo! Wederom bedankt voor het lezen en ik hoop je uiteraard weer terug te zien bij een volgend bericht.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin mining, is dat nu nog rendabel?

Nog niet zo heel lang geleden kon je als Bitcoin miner weglopen met duizenden euro’s winst. Je deed vooraf een kleine investering in apparatuur en kon daarna slapend rijk worden (bij wijze van spreken). Zijn […]

Bekijken

Wat is de beste Bitcoin broker?

Wil je graag Bitcoin kopen bij een Bitcoin broker, maar weet je niet welke broker je moet kiezen? Op CryptoPrijzen.com vergelijken wij alle betrouwbare Bitcoin brokers die actief zijn in Nederland en België. Ook andere […]

Bekijken

Binance Futures alternatief

Opzoek naar een alternatief voor Binance Futures welke nog wel nieuwe gebruikers uit Nederland toestaat én waar je kan betalen met iDEAL? Wij hebben het beste Binance Futures alternatief voor jou. Handelaren zijn massaal opzoek […]

Bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cryptoprijzen