Binance Review (2023)

Binance is een internationaal handelsplatform dat meerdere cryptodiensten aanbiedt. Het platform is in 2017 opgericht door Changpeng Zhao en wordt aangestuurd vanuit het hoofdkwartier in Malta. Sinds begin 2018 is het platform de grootste exchange als we kijken naar handelsvolume, aantal actieve traders, diensten en liquiditeit.

Het platform biedt de mogelijkheid om honderden soorten coins te verhandelen, een passief inkomen te genereren met staking, derivaten handelen met een leverage en het heeft zelfs een eigen crypto debit card. De man achter het platform, Zhao, begon ooit als developer en maakte voorheen deel uit het van het team dat Blockchain.info opzette. Ondanks dat het platform dus nog niet oud is, is degene die erachter zit erg ervaren op het gebied van cryptocurrency en finance. In deze Binance review duiken wij dieper in op het platform, bekijken wij de diensten en krijg je uitleg hoe je kan handelen bij Binance.

Algemene indruk van Binance

Binance ReviewOnze eerste indruk van Binance is dat het veel verschillende diensten biedt en de nadruk legt op de adoptie van cryptocurrency via verschillende wegen. In een oogopslag wordt duidelijk dat er verschillende betaalmethoden (ja, ook iDEAL en Bancontact) gebruik kunnen worden, er meerdere diensten worden aangeboden, er een lange lijst aan coins verhandeld kunnen worden en dat alles via 1 enkel platform.

Scroll je iets naar beneden dan verleggen ze de focus van de vele opties naar het gemak van het gebruiken ervan: er is een iOS en Android app, maar ook een programma dat je kunt downloaden op je Windows en Mac apparaten. Binance wil daarnaast ook dat jij als (toekomstige) gebruiker snapt dat ze voor je klaar staan. Er is 24/7 support beschikbaar, een blog met updates over de cryptowereld en een community waarin een internationale user base over ieder crypto onderwerp dat je maar kunt bedenken discussieert.

In deze Binance review vertellen we je meer over onze Binance ervaring, welke producten en diensten ze aanbieden, wat de Binance kosten zijn en meer.

Waarom stop Binance in Nederland?

Binance stopt alle diensten per 17 juli 2023 voor alle Nederlanders. Belgen kunnen nog blijven handelen via Binance Polen. In 2022 ontving Binance een miljoenenboete van DNB en worstelt sinds die tijd met een registratie bij De Nederlandsche Bank. Het definitieve besluit van DNB is om Binance geen registratie te geven, waardoor zij Nederland moeten verlaten.

Vanaf 2024 (naar verwachting) gaan de nieuwe MiCAR regels gelden in Europa. Dit kan Binance meer kansen geven in Nederland. Binance geeft aan volledig compliant te zijn met MiCAR.

Binance Website

Waarom kiezen voor Binance?

  • Lage handelskosten van 0.10% per transactie + 25% BNB korting (tijdelijk) + 20% cashback op al je trades.
  • Eenvoudig betalen met iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving of creditcard.
  • Verschillende interfaces voor beginnende, ervaren en professionele handelaren.
  • Extreem groot assortiment (210+) met wereldwijd de hoogste volumes.
  • Genereer een passief inkomen met Binance Earn en zet je munten aan het werk (staking).
  • Geef je crypto uit met de Binance Card.
  • Binance app voor iOS en Android.
  • 24/7 ondersteuning.
  • Eigen Binance USD stablecoin.

Samenvatting

Aanbod218 munten.
KostenMax. 0.10% + volume tiers voor extra korting.
BetaalmethodenCrypto, iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving en meer.
StakingJa, via Binance Earn.
Built-in walletsJa, voor alle munten.
VerzekerdJa, SAFU fonds tegen hacks.
ActiesJa, over iedere trade 20% commissie terug.
AccountVerplicht
APIJa, automatisch handelen is mogelijk
Klantenservice24/7
E-mailadressupport@binance.com

Binance voor- en nadelen

VoordelenNadelen
 Grote naamsbekendheid en goede reputatie Hogere kosten voor iDEAL en Bancontact.
 Handelen zonder KYC (verificatie) Geen telefonische ondersteuning.
 Het team is bekend en treedt naar buiten Geen support in het Nederlands.
 Zeer grote community 

Het aanbod van Binance

We noemden het al eerder in deze Binance review maar het aanbod van Binance is uitgebreid. Een volledig overzicht vind je hier: https://www.binance.com/en/markets

Je kunt onder andere Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin en Chainlink kopen en verkopen via Binance. De teller staat op het moment van schrijven op 218 en blijft groeien. Bijna op wekelijkse basis worden nieuwe munten gelist, maar houd er wel rekening mee dat niet alle projecten zullen slagen in de toekomst en dat Binance hier niet veel waarde aan hecht. Als er vraag naar de munt is dan wordt hij aangeboden.

Naast de vele coins waarin je kunt traden biedt Binance ook meerdere betaalmethoden aan. Je kan een bankoverschrijving doen, betalen met debit- en/of creditcard maar ook gebruik maken van iDEAL of Bancontact. Dit wordt echter gefaciliteerd door een externe partij die geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank, namelijk EU Internet Ventures BV (Banxa). Nederland stelt het verplicht om een ID verificatie uit te laten voeren wanneer je met iDEAL wil betalen. Houd hier rekening mee.

Daarnaast zijn de kosten voor iDEAL en Bancontact betalingen redelijk prijzig, zo tussen de 0,50% en 0,80%. Het is dus goedkoper om dit via een broker te doen, vergelijk hier Bitcoin prijzen.

Handleiding hoe Binance werkt

Hier leggen wij je uit hoe Binance werkt en hoe je een koop en verkooporder kan openen. Het werkt net even iets anders dan bij je favoriete Nederlandse broker. Maar met onze handleiding hebben wij er goede vertrouwen in dat je dit snel onder de knie krijgt.

Crypto storten bij Binance om te handelen

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je een account hebt bij Binance. Deze hoeft niet geverifieerd te zijn (tenzij je met iDEAL wil betalen). Wij gaan ervan uit dat je crypto wil handelen en dus al in het bezit bent van crypto. 

  1. Zorg dat je ingelogd bent bij Binance.Binance Bitcoin storten
  2. Ga naar Wallet en klik op Spot (Storingen en opnames).
  3. Zoek de munt op die je bezit, in ons voorbeeld nemen we Bitcoin.
  4. Klik bij Actie op Storten.
  5. Er wordt een nieuw Bitcoin walletadres voor je gegenereerd. 
  6. Zorg dat Stortingsnetwerk op BTC staat en verstuur je Bitcoin naar het getoonde BTC adres.
  7. Na een succesvolle storting ontvang je een e-mail.

Als je nog niet beschikt over crypto dan kan je via het Binance platform crypto kopen en dit wordt direct in je Binance wallet gestort. Wil je liever een goedkopere optie dan kan je hier Bitcoin prijzen vergelijken.

Een kooporder plaatsen bij Binance

Als het goed is heb je nu Bitcoin in je wallet en kan je deze gaan verhandelen voor een andere munt. Voor welke munt je Bitcoin wilt verhandelen is jouw eigen keuze. Het is verstandig om eerst onderzoek te doen naar de munt die je gaat kopen.

De truc is om Bitcoin om te ruilen voor een munt waarvan je verwacht dat hij harder gaat stijgen dan Bitcoin. Wanneer je na de stijging de munt weer terug ruilt voor Bitcoin dan zal je zien dat je meer Bitcoin hebt. Wij kiezen voor Chainlink.

  1. Zorg dat je ingelogd bent bij Binance.
  2. Ga naar Handelen en klik op Klassiek.
  3. Zoek rechtsboven de gewenste munt, let op dat je hier op de afkorting zoekt.
  4. Er wordt een pagina geopend met het orderboek, een grafiek, actieve orders en koop- en verkoopwidgets.
  5. Onderin zie je Koop LINK staan. En iets daarboven zie je Limiet en Markt:
    1. Markt order: de order wordt direct tegen de huidige marktprijs uitgevoerd.
    2. Limiet order: de order wordt uitgevoerd wanneer de ingestelde BTC prijs per LINK bereikt wordt.
  6. Kies de gewenste ordermogelijkheid en klik op Koop LINK.

Binance Handelsplatform

Onderaan de pagina in je Ordergeschiedenis kan je je order inzien. Ook zie je dat wanneer de order is uitgevoerd je nieuwe tokens bijgeschreven zijn.

Een verkooporder plaatsen bij Binance

Wanneer je de munten weer wil verkopen, omdat je winst hebt gemaakt of omdat je ze wilt omruilen voor een andere munt, dan kan je een verkooporder plaatsen.

De truc is, om in dit geval, je Chainlink weer te verkopen en hier meer BTC uit te halen. Dit omdat de waarde van Chainlink harder is gestegen dan die van BTC.

  1. Zorg dat je ingelogd bent bij Binance.
  2. Ga naar Handelen en klik op Klassiek.
  3. Zoek rechtsboven de gewenste munt, let op dat je hier op de afkorting zoekt.
  4. Er wordt een pagina geopend met het orderboek, een grafiek, actieve orders en koop- en verkoopwidgets.
  5. Onderin zie je Verkoop LINK staan. En iets daarboven zie je Limiet en Markt:
    1. Markt order: de order wordt direct tegen de huidige marktprijs uitgevoerd.
    2. Limiet order: de order wordt uitgevoerd wanneer de ingestelde BTC prijs per LINK bereikt wordt.
  6. Kies de gewenste ordermogelijkheid en klik op Verkoop LINK.

Onderaan de pagina in je Ordergeschiedenis kan je de uitgevoerde order inzien. Ook zie je dat wanneer de order is uitgevoerd je Bitcoins bijgeschreven zijn.

Binance diensten

Binance biedt verschillende crypto diensten aan. We hebben een aantal voor je op een rijtje gezet:

Crypto kopen met euro

Er zijn meerdere manieren om crypto te kopen via Binance, waaronder met iDEAL, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving. Let op je moet hiervoor wel je gegevens verifiëren als je dit nog niet hebt gedaan.

Binance Earn: passief inkomen genereren

Binance Earn is een nieuwe dienst die Binance heeft toegevoegd aan de lijst. De slogan: Earn crypto while you sleep ofwel verdien crypto terwijl je slaapt. Met deze dienst kan je met je crypto rente verdienen in de vorm van een jaarlijks percentage. De rentes kunnen boven de 10% oplopen.

Binnen Binance Earn zijn er vier opties: Flexible, Fixed terms, Launchpool en tot slot asset management (vermogensbeheer). 

Binance Earn

Binance Card

Binance Card is een dienst waarmee jij je eigen Visa Debit Card krijgt om vervolgens bij zestig miljoen bedrijven wereldwijd producten/diensten te kunnen kopen met je crypto. In plaats van dat je jouw crypto’s dus moet omzetten naar fiatgeld of het ongebruikt moet laten, kun je het gebruiken in je dagelijks leven zoals je dat met je pinpas doet. Deze dienst is helemaal gratis en je betaalt er geen fees voor aan Binance.

Binance Futures Trading

Met Binance Futures Trading kunnen ervaren handelaren long of short gaan op Bitcoin met een leverage. Als je niet weet wat dat inhoudt, dan raden wij je aan om hier niet aan te beginnen. Het is namelijk erg risicovol en enkel geschikt voor de ervaren beleggen.

Het voordeel van Binance gebruiken om dit te doen is dat je al jouw verschillende assets op één plek hebt. Op Binance kun je dit doen met een leverage (hefboomwerking) van 125x.

Binance Launchpad

Binance Launchpad is een token lanceerplatform van Binance. Nieuwe blockchain startups kunnen hier hun nieuwe tokens lanceren en gebruikmaken van de naamsbekendheid van Binance. Binance doet zelf onderzoek naar de betrouwbaarheid van de startup. Op die manier kunnen investeerders vroegtijdig investeren in een bedrijf, waarvan zij denken dat potentie heeft.

De vraag van investeerders is echter zo hoog dat er voor alle eerlijkheid een loterij moet plaatsvinden. Wanneer je getrokken wordt dan mag jij tokens kopen, anders niet. Afhankelijk van hoeveel BNB (Binance’s eigen token) je in je account hebt krijg je een aantal loten.

Binance Launchpad

24/7 Support

Binance biedt op verschillende manieren support. In het Support Centre vind je al veel informatie over verschillende onderwerpen. Kijk daar dus altijd even want misschien staat het antwoord op jouw vraag daar te wachten.

Mocht je er nou niet zelf uitkomen, dan biedt Binance ook 24/7 support. Om support te ontvangen moet je een request doen via de website of je kan de chatfunctie gebruiken.

Verificaties en limieten

Een verificatie bij Binance is gelukkig (nog) niet verplicht. Zonder enige verificatie kan je crypto verhandelen tot een volume van 50 BTC per 24 uur. Daarnaast kan je per 24 uur maximaal 2 BTC opnemen. Wil je meer opnemen dan zou je dit kunnen verspreiden over een langere periode.

Om je limieten te verhogen, munten te kopen met euro, een Binance Card aan te vragen of mee te doen met de Launchpad moet er een verificatie plaatsvinden van je gegevens.

Bij Binance zijn er twee levels van verificatie: Personal en Address. De Personal verificatie vereist dat je jouw persoonlijke gegevens invult en op die manier je opnamebedrag verhoogt tot 100 bitcoin, en ook je stortingsbedrag verhoogt voor lokale valuta. Onder Personal verificatie valt het invullen van je naam, geboortedatum en woonadres. Om op Binance deze limiet te verhogen moet je naast het invullen van de basisgegevens ook een foto van je ID-kaart of paspoort uploaden en een foto nemen van jezelf. Hierna kan je ook meedoen met de Launchpad.

Nadat je deze stappen hebt doorlopen moet je geduld hebben, want het kan even duren voordat jouw aanmelding is verwerkt. Wanneer je aanvraag is afgewezen mag je het opnieuw proberen. In totaal mag je iedere 24 uur tien keer proberen de verificatie te doen. Lukt het niet in tien keer dan moet je dus een dag wachten.

Na de Personal verificatie kun je door met de Address verificatie. Hiermee verhoog je de limieten op storting van fiatgeld, maar kan je ook de Binance Card aanvragen. Je moet deze namelijk fysiek bij je thuis opgestuurd krijgen.

Fees en kosten

Een van de voordelen van een groot platform is dat ze hun service en producten kunnen aanbieden tegen een voordelige prijs. Ook dit platform is daarop geen uitzondering en de Binance fees zijn dan ook relatief laag. De kosten komen gemiddeld neer op 0,10% van het totale bedrag per trade. Dit is laag wanneer je het vergelijkt met een concurrent als Coinbase (1.49%) of een broker platform zoals BCM (1,5%).

Je kunt zelfs nog voordeliger af zijn wanneer je de Binance token gebruikt. Dit is de eigen token van Binance en wanneer je die gebruikt krijg je wel 25% korting op je trading fees. Houd er wel rekening mee dat de Binance Coin korting ieder jaar gehalveerd wordt. Al met al zijn de Binance kosten dus laag, zeker in vergelijk met andere handelsplatformen.

Rekenvoorbeeld: Je plaats een trade van € 1000 en hier betaal je normaal gesproken € 1 aan handelskosten voor. Wanneer je Binance Coin vasthoudt in je account dan ontvang je 25% korting, dus betaal je nog maar € 0,75 aan fees. Met deze deal ontvang je over dit bedrag nog eens 20% terug (permanent). Hierdoor betaal je slechts € 0,60 aan Binance kosten in plaats van € 1. 

Binance kosten

Is Binance betrouwbaar en veilig?

Binance is ’s werelds grootste handelsplatform en je kan je voorstellen dat zij continu worden aangevallen. In het verleden is het zelfs een keer misgegaan en toen hebben hackers 7000 BTC in één transactie van het platform buitgemaakt. Zeker geen leuke situatie voor zowel het bedrijf als de gebruikers en het platform werd direct stilgelegd. Het is echter wel goed om te zien hoe zo’n platform hiermee omgaat. De CEO, Changpeng Zhao, maakte direct het nieuws bekend en stond klaar via een AMA om alle vragen te beantwoorden. De communicatie was dus zeer goed, dit is vaak niet het geval. Daarnaast konden alle verliezen gedekt worden door hun eigen SAFU verzekering, waardoor geen enkele gebruiker last had van de aanval. Dit geeft een beetje aan hoe Binance opereert.

Hoewel de veiligheid enerzijds de verantwoordelijkheid is van het platform, speelt de gebruiker hier ook een grote rol in. Ook deze punten van betrouwbaarheid en veiligheid bespreken wij in deze Binance review. Onderneem de volgende acties:

  • Gebruik een uniek e-mailadres en een sterk wachtwoord.
  • Schakel 2FA in.
  • Klik nooit op advertenties of linkjes in e-mailberichten.
  • Schakel een anti-phishing code in bij de communicatie.
  • Neem tegoeden op waarmee je niet handelt.

Al met al is Binance een zeer veilige platform voor het handelen, maar je moet altijd op je hoede zijn. Wanneer een crimineel toegang krijgt tot jouw account, omdat geen sterk wachtwoord hebt gebruikt, dan is dit niet de schuld van Binance. 

Veelgestelde vragen Binance.com

Wat zijn de kosten van Binance?

Je betaalt een standaard fee van 0.1% per transactie. Wanneer je de Binance token vasthoudt kun je de Binance kosten verlagen en krijg je 25% extra korting. Wanneer je gebruikmaakt van onze deal krijg je nog eens 20% extra korting.

Hoeveel munten kan je verhandelen op Binance?

Je kunt op dit moment bijna 218 verschillende currencies verhandelen op Binance.

Hoe kan ik bij Binance betalen?

Je kan betalen met creditcard, Bancontact en bankoverschrijving.

Related work

Crypto Masterclass

Crypto Masterclass Review (2024)

Ik bespreek met jou een van de beste Nederlandstalige cryptocursussen van dit moment: Crypto Masterclass van AllesOverCrypto.nl. Ik heb zelf met veel plezier deze crypto beleggingscursus gevolgd en vind het leuk om mijn ervaringen met jou te delen. Mijn ervaringen vind je terug in deze Crypto Masterclass review.

Nu Vergelijken
BLOX Review

BLOX Review (2024)

Je hebt vast wel de reclame op televisie gezien van de Weareblox app. De ontwikkelaar van BLOX, de crypto broker BTC Direct, heeft namelijk flink geadverteerd op de televisie. De BLOX app moet het mogelijk maken om eenvoudig te investeren in cryptocurrency. De nadruk ligt vooral op eenvoud. Het moet zelfs voor mensen die niet bekend zijn met de digitale wereld mogelijk worden om te investeren in crypto.

In deze BLOX review bekijken wij of het team hun belofte waar kunnen maken, hoe de app werkt en of het echt zo makkelijk is om hiermee te investeren.

Nu Vergelijken
Finst review

Finst Review (2024)

Als je jezelf onderdompelt in de wereld van de crypto, dan heb je de naam Finst misschien al eens voorbij zien komen. Finst is namelijk een echte nieuwkomer op de cryptomarkt in 2023. Het is een Nederlandse crypto broker die veelbelovend schijnt te zijn. De oprichters van het bedrijf stellen in ieder geval dat zij zeer betrouwbaar en transparant zijn. Daarnaast lijkt het ook nog de meest goedkope crypto broker van Nederland te zijn.

Hoe zit dit precies? Is Finst echt zo veelbelovend en goedkoop als dat het lijkt? En hoe betrouwbaar is deze nieuwe crypto broker precies? Wij zochten het uit. In deze Finst review lees je dan ook alles wat je wilt weten over Finst. Ben je al benieuwd? Lees dan gauw verder en kom te weten wat ons oordeel is over deze nieuwkomer.

Nu Vergelijken
Cryptoprijzen