Top 3 crypto exchanges 2021

Wanneer je echt wil gaan handelen in cryptocurrency kiezen de meeste mensen voor een crypto exchange en niet voor een broker. Een broker is namelijk een tussenpartij tussen jou en de exchange. Hiervoor vraagt de broker een fee, waardoor jij weer duurder uit bent. Brokers worden voornamelijk gebruikt door mensen die incidenteel crypto willen kopen of geen zin hebben om te leren hoe een exchange werkt.

In dit overzicht hebben wij de 3 beste crypto exchanges van 2021 geselecteerd. Waarom geen top 10? Omdat je met een combinatie van de top 3 volledig uit de voeten kan.

Overzicht top 3 crypto exchanges uit 2021

Een kort overzicht van de top 3 speciaal voor mensen die niet te veel willen lezen. Scroll verder voor een toelichting van de beste crypto exchanges.

ExchangeStortenKostenActie
BinanceCrypto< 0.10%Levenslang 20% korting
BitvavoiDEAL / Bancontact< 0.25%€ 1.000 commissievrij handelen
BitMEXCrypto< 0.10%10% korting op de fees

#1 Binance

Binance is ’s werelds grootste cryptocurrency exchange op basis van handelsvolume. In slechts 3 jaar tijd heeft dit bedrijf een zeer groot marktaandeel weten te verkrijgen. Het is niet alleen een hele goede en stabiele exchange, maar ook nog eens zeer goedkoop. Dus niet voor niets de nummer 1 in onze top 3 crypto exchanges.

De populariteit heeft Binance vooral te danken aan het continu doorbouwen van het platform en de extreem goede communicatie met de community. Naast de crypto exchange biedt Binance veel meer mogelijk dan simpelweg handelen.

Je kan er Futures handelen, crypto uitlenen, crypto staken, investeren in IEO’s en veel meer. Houdt er rekening mee dat crypto kopen met iDEAL hier niet mogelijk is, gebruik hiervoor onze nummer 2 Bitvavo.

Vrijwel iedere crypto handelaar handelt op de Binance exchange. De kosten van Binance zijn 0.10% per transactie. Wanneer je Binance Coin (BNB) tokens vasthoudt dan krijg je nog eens 25% extra korting op al je trades. Dit betekent dus een fee van 0.075% per transactie.

Wij bieden nog eens extra korting van levenslang 20% op iedere trade die je doet. Deze korting geldt alleen wanneer je je aanmeldt via deze link of onderstaande knop.

#2 Bitvavo

Bitvavo is eigenlijk een broker en een exchange in één en is een grote speler in Europa. Het Amsterdamse bedrijf maakt het mogelijk om tegen lage kosten crypto te kopen en te verhandelen. Bitvavo is ideaal om crypto met iDEAL, Bancontact of credticard te kopen of om crypto om te zetten naar euro.

Bitvavo is de goedkoopste broker en exchange van Nederland en rekent maximaal 0.25% per transactie. Wanneer je meer handelt op de exchange kan je profiteren van kortingen, en op dezelfde fees als Binance uitkomen.

De voordelen van Bitvavo zijn dat je eenvoudig kan in- en uitstappen met euro en dat de kosten zeer scherp zijn. Ondersteuning is uiteraard volledig in het Nederlands en je ondersteunt een Nederlands bedrijf wanneer je op dit platform handelt.

Ook kan je bij Bitvavo een rente ontvangen tot wel 10.5% (staking), zijn hier je wallets verzekerd en zijn ze geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Lees meer over Bitvavo in onze review.

Wanneer je via ons een account registreert bij Bitvavo mag je de eerste € 1.000 gratis verhandelen. Dit betekent dus 0% commissie.

#3 BitMEX

Binance is perfect voor handelen op langer termijn en Bitvavo is zeer geschikt voor het in- en uitstappen in euro. BitMEX is een platform waar alle ervaren traders op handelen, althans dat zou zo moeten zijn. Op dit platform kan je met een hefboom (leverage) handelen en kan je met geleend geld je winsten (of verliezen) vergroten.

Je kan gebruikmaken van een hefboom tot wel 100x. Dat betekent dat wanneer de koers stijgt met 1%, dat het voor jou met 100% stijgt. Extreem risicovol dus, maar je kan je voorstellen dat je in een volatiele markt op deze manier veel prijsactie hebt.

Het platform is zeer populair onder ervaren traders en heeft een hoog dagelijks handelsvolume. Aanmelden kan eenvoudig via onderstaande link en nieuwe gebruikers ontvangen van ons 6 maanden lang 10% korting op de transactiekosten.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin mining, is dat nu nog rendabel?

Nog niet zo heel lang geleden kon je als Bitcoin miner weglopen met duizenden euro’s winst. Je deed vooraf een kleine investering in apparatuur en kon daarna slapend rijk worden (bij wijze van spreken). Zijn […]

Bekijken

Belangrijke tips om je crypto holdings op te nemen in je belastingaangifte

Er is de voorbije jaren behoorlijk wat gezegd en geschreven over het opgeven van je cryptomunten in de belastingaangifte. Voor heel wat mensen geldt dat zij voor zichzelf hebben bepaald dat ze dit niet gaan […]

Bekijken

Hoe kan ik Bitcoin uitbetalen voor euro op mijn bankrekening?

Ben jij in het bezit van Bitcoin en vind je dat de tijd rijp is om wat winst te pakken? Van harte gefeliciteerd! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je Bitcoin kan uitbetalen […]

Bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cryptoprijzen