Cryptocurrency brokers vergelijken

Het is tegenwoordig erg eenvoudig om te investeren in cryptocurrencies, mede door het enorme aanbod van verschillende brokers. Alle brokers doen hun best om een platform te creëren, waardoor het zeer eenvoudig wordt om cryptocurrency te kopen en te verkopen. Door dit enorme aanbod kan het lastig zijn om een keuze te maken welke broker het beste bij jou past. In dit artikel vergelijken wij cryptocurrency brokers en kun je zelf een keuze maken welke broker het beste bij jou past.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van crypto brokers?

Er zijn een aantal punten die voor alle traders belangrijk zijn, maar ook een aantal minder belangrijke. Hieronder hebben opgesomd waar je op moet letten:

  • De kosten
  • Het aanbod
  • Eventuele interessante bonussen of promoties
  • De mogelijkheden qua functionaliteiten

Wij hebben deze punten bij alle betrouwbare cryptocurrency brokers getoetst. Op deze pagina vind je ook een live prijzen widget van alle betrouwbare brokers. Bezoek CryptoPrijzen.com om alle cryptocurrencies live te vergelijken op prijs.

BrokerKostenAanbodPromotiesUnieke mogelijkheden
Bitvavo0.25%58Gratis tot € 1000 handelen zonder enigeOfficiele exchange met
exchange functionaliteiten
Bitcoin Meester+/- 2%200Sparen voor 1,75% extra kortingProfiteer van rente
over sommige stablecoins
Coinmerce0.40 tot 2.5%160 Android en iOS app
Bitonic+/- 0.8%1  
BitMyMoney+/- 1.1%3 Eigen crypto rekening
Anycoin Direct+/- 1.3%25 Wissel munten tegen elkaar
zonder ingebouwde wallet
SATOS+/- 1.8%4 
Litebit+/- 2%60 
BTC Direct2%5 
Bitrush+/- 3.8%5 
Happycoins+/- 5.5%3€ 5 bij investering van € 100

De tabel is gesorteerd op een combinatie van de kosten en het aanbod. Op deze pagina kun je live Bitcoin prijzen vergelijken.

Ons advies is om de broker te kiezen met de laagste kosten. Biedt de website niet de coin aan die je zoekt? Wijk dan uit naar een andere broker, maar zorg er wel voor dat je eerst de prijzen vergelijkt. Wij hebben CryptoPrijzen gecreëerd om aan te tonen dat broker onnodig hoge fees vragen aan klanten. De afgelopen jaren hebben we veel nieuwe brokers zien komen, en veel brokers hun prijzen zien aanpassen. Alsnog zijn er een hoop brokers die meer dan 1% fee vragen voor munten met een hoog volume.

Waarom cryptocurrency brokers vergelijken?

Zoals je hebt gezien kunnen de kosten en het aanbod nogal verschillen bij verschillende brokers. Het is simpelweg zonde als je investeert in een cryptocurrency en direct 1% of meer kwijt bent aan transactiekosten. Door deze hoge kosten moet je meer rendement behalen om winsten te genereren.

Voorbeeld: Je koopt bij broker A en broker B voor € 1000 aan Bitcoin. Broker A rekent 0.25% fee, en broker B rekent 5.5% fee. Bij broker A betaal je € 2,50 aan handelskosten en ontvang je € 997,50 aan Bitcoin. Bij broker B betaal je € 55 aan handelskosten en ontvang je € 945 aan Bitcoin. De Bitcoin prijs moet bij broker B minsten met 5.5% stijgen voordat je winsten genereert.

Dat een broker handelskosten rekent is niet meer dan logisch. Het onderhouden van het platform, het aanbieden van gemakkelijke betaalmethoden en het bieden van support kost geld. Als consument betaal je een hoger tarief om gebruik te maken van deze gemakken. Maar de transactiekosten moeten wel eerlijk en redelijk blijven. Dat is dan ook waar wij voor pleiten.

Gerelateerde artikelen

Cryptocurrency verkopen – Vergelijk alle brokers voor de beste prijs!

Na het kopen van cryptocurrency komt er een moment dat je je cryptocurrency wil verkopen. Als dat moment aanbreekt wil je weten waar je dat doet, hoe je dat doet en waar je de beste […]

Bekijken

BLOX alternatief naar aanleiding van vele storingen

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen bij BLOX in 2021, en de app de afgelopen tijd niet heeft gefunctioneerd zoals het hoort, zijn vele BLOX gebruikers ongerust geworden. BLOX heeft een vloedgolf aan klachten ontvangen en […]

Bekijken

Wat is de beste Bitcoin broker?

Wil je graag Bitcoin kopen bij een Bitcoin broker, maar weet je niet welke broker je moet kiezen? Op CryptoPrijzen.com vergelijken wij alle betrouwbare Bitcoin brokers die actief zijn in Nederland en België. Ook andere […]

Bekijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *