Cryptocurrency brokers vergelijken

Het is tegenwoordig erg eenvoudig om te investeren in cryptocurrencies, mede door het enorme aanbod van verschillende brokers. Alle brokers doen hun best om een platform te creëren, waardoor het zeer eenvoudig wordt om cryptocurrency te kopen en te verkopen.

Door dit enorme aanbod kan het lastig zijn om een keuze te maken welke broker het beste bij jou past. In dit artikel vergelijken wij cryptocurrency brokers en kun je zelf een keuze maken welke broker het beste bij jou past.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van crypto brokers?

Er zijn een aantal punten die voor alle traders belangrijk zijn, maar ook een aantal minder belangrijke. Hieronder hebben opgesomd waar je op moet letten:

  • De kosten
  • Het aanbod
  • Eventuele interessante bonussen of promoties
  • De mogelijkheden qua functionaliteiten

Wij hebben deze punten bij alle betrouwbare cryptocurrency brokers getoetst. Op deze pagina vind je ook een live prijzen widget van alle betrouwbare brokers. Bezoek CryptoPrijzen.com om alle cryptocurrencies live te vergelijken op prijs.

Broker Kosten Aanbod Promoties Unieke mogelijkheden
Bitvavo 0.25% 190 Gratis tot € 1000 handelen zonder enige Officiele exchange met exchange functionaliteiten
Bitcoin Meester 1% 200 Sparen voor 0.90% extra korting Profiteer van rente over sommige stablecoins
Coinmerce 0.40 tot 2.5% 200   Android en iOS app
Bitonic +/- 1% 1    
BitMyMoney +/- 1.1% 3   Eigen crypto rekening
Anycoin Direct 1% – 3% 25   Wissel munten tegen elkaar zonder ingebouwde wallet
Litebit +/- 2% 60    

De tabel is gesorteerd op een combinatie van de kosten en het aanbod. Op deze pagina kun je live Bitcoin prijzen vergelijken.

Ons advies is om de broker te kiezen met de laagste kosten. Biedt de website niet de coin aan die je zoekt? Wijk dan uit naar een andere broker, maar zorg er wel voor dat je eerst de prijzen vergelijkt. Wij hebben CryptoPrijzen gecreëerd om aan te tonen dat broker onnodig hoge fees vragen aan klanten. De afgelopen jaren hebben we veel nieuwe brokers zien komen, en veel brokers hun prijzen zien aanpassen. Alsnog zijn er een hoop brokers die meer dan 1% fee vragen voor munten met een hoog volume.

Waarom cryptocurrency brokers vergelijken?

Zoals je hebt gezien kunnen de kosten en het aanbod nogal verschillen bij verschillende brokers. Het is simpelweg zonde als je investeert in een cryptocurrency en direct 1% of meer kwijt bent aan transactiekosten. Door deze hoge kosten moet je meer rendement behalen om winsten te genereren.

Voorbeeld: Je koopt bij broker A en broker B voor € 1000 aan Bitcoin. Broker A rekent 0.25% fee, en broker B rekent 5.5% fee. Bij broker A betaal je € 2,50 aan handelskosten en ontvang je € 997,50 aan Bitcoin. Bij broker B betaal je € 55 aan handelskosten en ontvang je € 945 aan Bitcoin. De Bitcoin prijs moet bij broker B minsten met 5.5% stijgen voordat je winsten genereert.

Dat een broker handelskosten rekent is niet meer dan logisch. Het onderhouden van het platform, het aanbieden van gemakkelijke betaalmethoden en het bieden van support kost geld. Als consument betaal je een hoger tarief om gebruik te maken van deze gemakken. Maar de transactiekosten moeten wel eerlijk en redelijk blijven. Dat is dan ook waar wij voor pleiten.

Wat zijn de voordelen van crypto brokers vergelijken?

Het grootste voordeel zit hem in de kosten. Er wordt een fee in rekening gebracht voor transacties bij alle brokers. Wanneer je deze fee zo laag mogelijk houdt, hou je meer winst over.

Waar moet je op letten bij een broker vergelijking?

Voornamelijk op de kosten. Maar ook andere zaken kunnen meespelen, zoals (tijdelijke) promoties, registratie bij De Nederlandsche Bank, of ze jouw crypto aanbieden en de betrouwbaarheid van het platform.

Hoeveel kan het schelen per broker?

De fees kunnen oplopen van 0.25% tot wel 3%. Hoe hoger deze fee, hoe meer ze van jouw totale waarde afsnoepen.

Gerelateerde artikelen

Litebit Alternatief

Als het gaat om het kopen en verkopen van cryptocurrency, is Litebit een populaire keuze onder veel Nederlandse beleggers. Het platform biedt een breed scala aan digitale valuta’s en heeft een gebruiksvriendelijke interface. Maar wat […]

Bekijken

Alles over de Nano Ledger X en S

Een Nano Ledger Wallet is een extern apparaat waarin je de toegangssleutels voor jouw wallet op kunt slaan. Het bedrijf Ledger is gevestigd in Parijs. In de VS is hun hoofdkwartier gevestigd in San Francisco. […]

Bekijken

Binance Alternatief

Ben je opzoek naar een alternatief voor Binance waar je kan handelen tegen lage kosten en kan betalen met iDEAL en bankoverschrijving? Zoek niet langer verder. Wij hebben het beste Binance alternatief. Steeds meer mensen […]

Bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cryptoprijzen