Cryptocurrency verkopen – Vergelijk alle brokers voor de beste prijs!

Na het kopen van cryptocurrency komt er een moment dat je je cryptocurrency wil verkopen. Als dat moment aanbreekt wil je weten waar je dat doet, hoe je dat doet en waar je de beste verkoopprijs krijgt. Op al deze vragen hebben wij een antwoord. Inmiddels bestaan er tientallen verschillende brokers waar je eenvoudig je cryptocurrency kan verkopen voor euro’s. Cryptocurrency verkopen is net zo makkelijk en snel als het kopen van cryptocurrency. Bij de meeste brokers heb je binnen een werkdag het geld op je rekening. En met de komst van Instant Payments ontvang je bij sommige brokers zelfs binnen een uur het bedrag op je bankrekening.

Houd er wel rekening mee dat brokers hun eigen tarieven bepalen. Dat betekent dat ze zelf bepalen wat ze voor jouw cryptocurrency betalen als je het probeert te verkopen. De truc is om de goedkoopste broker te kiezen die de laagste fee rekent. Dit is dus de broker die het meeste betaalt voor jouw crypto.

Vergelijk tientallen brokers voor de beste verkoopprijs om je crypto te verkopen

Op onze website vergelijken wij zowel de aankoop als de verkoopprijzen van vrijwel alle betrouwbare brokers in Nederland. Op die manier kun je snel en eenvoudig zien welke broker op dit moment de beste prijs betaalt voor jouw crypto. Bekijk hier het overzicht van alle munten die wij vergelijken. Of bekijk een gedeelte van het aanbod in het menu aan de rechterkant. Dit aanbod wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe populaire munten. Vergelijk bijvoorbeeld de beste Bitcoin verkoopprijs of de beste Ripple verkoopprijs. De tarieven bij brokers kunnen op ieder moment van de dag verschillen. Het is dus verstandig om voor iedere aan- of verkoop de prijzen te vergelijken. Door te vergelijken zie je ook direct welke brokers de gewenste crypto aanbieden.

Hoe kan je cryptocurrency verkopen?

Als je al eens via een broker cryptocurrency hebt gekocht dan moet dit proces duidelijk zijn voor jou. De websites van alle brokers zijn zo ingericht dat het zeer eenvoudig is om cryptocurrency te kopen of te verkopen. Vergelijk het met het kopen van kleding in een webshop, vrijwel iedereen is in staat om dit te doen. Hoewel iedere broker een ander systeem heeft, heb je geen technische kennis nodig om een verkooporder in te schieten. Wij hebben hieronder twee mogelijke scenario’s voor je geschetst die op jou van toepassing kunnen zijn.

Je cryptocurrency staat bij de broker met de beste verkoopprijs

Dit is het makkelijkste scenario. Je hebt namelijk al een account bij deze broker en wellicht al enkele verificaties uitgevoerd. Via het systeem van de broker kun je eenvoudig een verkooporder aanmaken. Nadat je cryptocurrency verkocht is kun je het openstaande tegoed uit laten betalen naar je bankrekening. Het kan zijn dat je enkele verificaties moet uitvoeren.

Je cryptocurrency staat in een wallet in eigen beheer of bij een andere broker/exchange

In dit geval moet je de crypto eerst naar de goedkoopste broker versturen. Zoek het unieke ontvangstadres bij de broker op. Voer dit adres in bij de partij waar je crypto op dit moment staat en verstuur de crypto. Meestal wordt hiervoor een kleine fee gevraagd. Zodra de crypto is ontvangen door de broker ontvang je hier meestal een bericht van. Het portaal van de goedkoopste broker leidt je door het proces om je cryptocurrency te verkopen. Vervolgens kun je het openstaande tegoed uit laten betalen in euro’s op je bankrekening.

Lukt het niet helemaal? Iedere broker heeft een helpdesk die dagelijks voor je klaarstaat. Ook kun je contact met ons opnemen voor eventuele vragen of opmerkingen.

Gerelateerde artikelen

Goedkoop cryptocurrency kopen door prijsvergelijking

Er zijn tientallen verschillende bedrijven waar je cryptocurrency kan kopen, en als investeerder blijf je vaak bij de eerste broker waarmee je in aanraking komt. Je hebt je gegevens al geverifieerd en de broker maakt […]

Bekijken

Gratis handelen bij Bitvavo in de maand juli en lancering Bitvavo app

Bitvavo blijft flink aan de weg timmeren. Het is alweer even geleden dat zij officieel de exchange lanceerde en de fees verlaagden naar maximaal 0.25%. Nu meer dan een jaar later blijkt dat een succesformule […]

Bekijken

Kosten cryptocurrency brokers vergelijken

Als je al een tijdje bezig bent met het handelen in cryptocurrency dan weet je dat de verschillende brokers handelskosten in rekening brengen. Deze kosten zijn meestal binnen de koers meegerekend, waardoor ze niet heel […]

Bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *