Binance Tutorial

Binance is het grootste cryptoplatform ter wereld en heeft het hoogste handelsvolume wereldwijd. Het platform is interessant voor professionele, zakelijke en ervaren cryptohandelaren, maar beginnende handelaren vinden het vaak té ingewikkeld om hier te beginnen. Hoewel het platform de afgelopen jaren een stuk makkelijker is geworden voor beginnende handelaren, krijgen wij toch nog veel vragen over hoe Binance werkt en hoe je een order plaatst.

Om die reden hebben wij een Binance tutorial geschreven voor iedereen die wil gaan starten met handelen bij Binance. Het Binance platform wordt regelmatig uitgebreid en veranderd en wij proberen deze Binance handleiding zo up to date mogelijk te houden. Stel ons gerust vragen als je er niet helemaal uitkomt.

De tutorial is geschreven voor de web-versie van Binance, de app ziet er uiteraard anders uit, maar komt in grote lijnen overeen.

Account creatie

Het aanmaken van een Binance account is verreweg de makkelijkste stap. Waarschijnlijk heb je al een account en kan je deze stappen overslaan. Zo niet, bekijk de stappen hieronder:

 1. Ga naar de Binance.com website of klik hier om een account aan te maken. Via ons ontvang je altijd 20% korting op de kosten.
 2. Het referral ID is: R6B978SJ om de korting te kunnen krijgen.
 3. Rond de registratie af en bevestig je gegevens.

Na de registratie hoef je je nog niet te verifiëren.

Zorg er altijd voor dat je een sterk wachtwoord kiest, 2-factor authenticatie inschakelt en altijd de officiële website bezoekt.

Exclusieve deal met Binance (levenslang 20% korting)

Wij geven onze bezoekers 20% aan commissie terug over iedere trade. Dit is een exclusieve deal die slechts een paar partners kunnen geven. Maak dus nu een account aan via onze link en ontvang levenslang een cashback van 20% op al je spot trades.

De cashback is succesvol toegepast als je de volgende melding ziet: Jouw commissie kickbackpercentage: 20%.

Levenslang 20% korting op de handelskosten

Levenslang 20% korting op de handelskosten

Ontvang een levenslange cashback op de spot handelskosten bij Binance.
Activeer korting
Verloopt nooit

Euro storten

Om te kunnen handelen bij Binance heb je euro of cryptovaluta nodig. Wanneer je euro wil storten is een identiteitsverificatie verplicht. Hier kan je door de Nederlandse wet- en regelgeving niet omheen. Je hebt nu drie opties:

 1. Je stort euro via het Binance platform en betaalt met iDEAL of Bancontact. Je tegoed komt direct terecht bij Binance, en je persoonsgegevens ook.
 2. Je stort euro bij Bitvavo met iDEAL of Bancontact, koopt daar USDT van en verstuurt dit naar Binance. Je persoons gegevens staan bij een Nederlands bedrijf.
 3. Je bezit al crypto en stort dit bij Binance.

We in deze Binance tutorial ervan uit dat je alles op het Binance platform wilt doen:

 1. Log in bij Binance.
 2. Klik op Crypto kopen en vervolgens op Bankstorting.
 3. Kies de gewenste betaalmethode en klik op Doorgaan.
 4. Er wordt gevraagd om je account te verifiëren. Dit duurt ongeveer 3 minuten en gaat automatisch.
 5. Rond je betaling af. Het storten van je eurotegoed gaat via een partner die geregistreerd is bij de Nederlandsche Bank (Banxa).

Handleiding handelen bij Binance

Je hebt nu eurotegoed in je Binance account en je bent klaar om te gaan handelen. Wanneer je gaat handelen wissel je de ene currency om voor een andere. Dit kan je realiseren door een marktpaar te selecteren, waarbij je 1 van de twee currencies al hebt. Omdat je eurotegoed in je account hebt, moet je een EUR-marktpaar selecteren.

Een kooporder plaatsen

In dit voorbeeld gaan we Bitcoin kopen met onze euro. Houd er rekening mee dat de EUR-markten gelimiteerd zijn. Als je munt er niet tussenstaat, is het handiger om je euro eerst om te zetten in BTC of USDT.

 1. Zorg dat je ingelogd bent bij Binance.
 2. Klik op Markten, zorg dat Sportmarkten geselecteerd is, klik op FIAT markten en vervolgens op EUR. Binance FIAT markten
 3. Hier zie je een overzicht van alle EUR-market. Wij willen Bitcoin, dus klik op BTC/EUR. Voor andere munten geldt uiteraard dezelfde methode.
 4. Er wordt een scherm geopend met een hoop informatie, waaronder een grafiek met de prijsbeweging, het orderboek, en de mogelijkheid om een order te plaatsen.Binance geavanceerde handel
 5. Je kan je euro omwisselen naar Bitcoin door gebruik te maken van de Order plaatsen sectie. Standaard staat een limietorder geselecteerd, dit is goedkoper dan een marktorder.
 6. Voer bij prijs in tegen welke koers je Bitcoin wil kopen. Wanneer deze prijs bereikt wordt zal de order uitgevoerd worden. Verschuif de slider naar rechts en geef aan hoeveel euro jij wil omzetten. In het totaalveld wordt het aantal in euro’s getoond (je kan hier ook gewoon het bedrag intypen.
 7. Klik op Koop BTC en je order wordt geplaatst. Zodra de prijs bereikt wordt zal je order uitgevoerd worden.

Na het uitvoeren van je order wordt je BTC automatisch toegevoegd aan je Binance Bitcoin wallet.

Een verkooporder plaatsen

Stel je wil je Bitcoin weer omzetten naar euro om je geld te verzilveren. Dat kan eenvoudig door een kooporder te plaatsen. We gaan ervan uit dat je bovenstaande stappen al hebt uitgevoerd en de BTC/EUR markt weet te vinden.

 1. Ga naar de BTC/EUR markt en klik bij order plaatsen op Verkopen.Binance verkooporder plaatsen
 2. Verschuif de slider weer en geef aan hoeveel BTC je wilt verkopen. Je ziet direct hoeveel euro je hiervoor terugkrijgt.
 3. Klik op Verkoop BTC en je verkooporder wordt bereikt zodra de prijs wordt bereikt.

Je eurotegoed wordt weer toegevoegd aan je euro-wallet.

Via Binance euro uitbetalen naar je bankrekening

Voor een uitbetaling bij Binance moet je tegoed in je euro-wallet hebben zoals we hebben uitgelegd bij een verkooporder plaatsen. Wanneer je tegoed hebt kan je dit via een bankoverschrijving laten uitbetalen naar je rekening. Dit gebeurt via de betaalpartner ClearJunction.

 1. Ga naar Wallet en klik op Spot.
 2. Zoek naar Euro (bij Cash saldo) en klik op Opnemen.
 3. Geef aan hoeveel euro je wil opnemen en klik op Doorgaan.

In sommige gevallen heeft de betaalpartner nog extra informatie nodig. Op dit moment duurt een euro uitbetaling ongeveer 2 werkdagen. De kosten voor een uitbetaling zijn 80 cent.

Binance pro tips voor extra korting

 1. Wij geven al onze lezers 20% van de commissie terug, dit is het maximum. Dit is levenslang geldig, maar kan niet achteraf toegekend worden.
 2. Koop Binance Coin en ontvang 25% extra korting op de handelskosten.
 3. Houd je Vouchers in de gaten voor interessante persoonlijke kortingen.

Alle kortingen kunnen gecombineerd worden.

Kan ook een beginner handelen bij Binance?

Ja, met onze Binance tutorial kan iedereen handelen bij Binance. Volg simpelweg de stappen en handel op een goedkoop handelsplatform.

Kan ik ook met iDEAL of Bancontact euro storten?

Ja, sinds 2021 is het ook mogelijk om met hedendaagse Europese betaalmethodes geld te storten. Dit gaat via een betalingspartner. Ook kan je met je euro-tegoed handelen bij Binance.

Wat betekent 2x of 5x?

Dit zijn hefbomen die mogelijk zijn. Wanneer je dit ziet staan betekent niet dat het automatisch toegepast wordt. Je krijgt een waarschuwing (alleen de eerste keer) als het geactiveerd is.

Cryptoprijzen