Litebit Alternatief

Als het gaat om het kopen en verkopen van cryptocurrency, is Litebit een populaire keuze onder veel Nederlandse beleggers. Het platform biedt een breed scala aan digitale valuta’s en heeft een gebruiksvriendelijke interface. Maar wat als je op zoek bent naar een alternatief voor Litebit? Bitvavo zou wel eens de oplossing kunnen zijn.

LiteBit stopt

In mei 2023 kondigt LiteBit aan alle werkzaamheden te stoppen door de snelle opkomst van concurrentie en de veranderende marktomstandigheden. LiteBit wijst zelf alle gebruikers door naar Bitvavo, maar is dit een goed LiteBit alternatief?

Bitvavo is een Nederlands platform voor het kopen en verkopen van cryptocurrency. Het is opgericht in 2018 en heeft sindsdien snel aan populariteit gewonnen. Het platform biedt momenteel meer dan 50 verschillende digitale valuta’s en heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface. Maar wat maakt Bitvavo een goed alternatief voor Litebit?

€ 20 gratis bij de Bitvavo Exchange

€ 20 gratis bij de Bitvavo Exchange

Gratis starttegoed van 20 euro bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

De kosten

Laten we beginnen met de kosten. Bij Litebit betaal je een vast tarief van 2% per transactie. Bij Bitvavo daarentegen, betaal je slechts 0,25% per transactie. Dit kan een aanzienlijk verschil maken, vooral als je regelmatig handelt in cryptocurrency. De hoge kosten van LiteBit is één van de redenen dat deze partij is gestopt.

Snelheid

Een ander voordeel van Bitvavo is de snelheid van transacties. Bij Litebit kan het soms enkele uren duren voordat een transactie is voltooid. Bij Bitvavo verloopt de transactie echter veel sneller, meestal binnen enkele minuten. Dit kan vooral handig zijn als je snel wilt handelen op de cryptocurrency-markt.

Veiligheid

Een ander voordeel van Bitvavo is de veiligheid. Het platform maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je cryptocurrency veilig is. Zo slaat Bitvavo 98% van de cryptocurrency offline op, wat betekent dat het niet toegankelijk is voor hackers. Daarnaast biedt Bitvavo ook tweefactorauthenticatie, wat een extra laag beveiliging biedt.

Tot slot biedt Bitvavo ook een mobiele app aan. Hierdoor kun je altijd en overal handelen in cryptocurrency. De app heeft dezelfde gebruiksvriendelijke interface als de desktopversie van het platform en biedt dezelfde beveiligingsmaatregelen.

De verschillen

EigenschappenLiteBitBitvavo
Type beursBrokerExchange
Beschikbare munten50+190+
Ondersteunde landenEuropaEuropa
BetaalmethodenBankoverschrijving, iDEAL, creditcardBankoverschrijving, iDEAL, SEPA, Bancontact, PayPal
HandelskostenVariabel (1% – 2%) afhankelijk van het handelsvolumeVariabel (0,10% – 0,25%) afhankelijk van het handelsvolume
GebruiksgemakEenvoudige interface, gebruiksvriendelijkGeavanceerde interface, gebruiksvriendelijk
VeiligheidTwee-factor-authenticatie (2FA), cold storage voor cryptoTwee-factor-authenticatie (2FA), cold storage voor crypto
KlantenondersteuningE-mail, telefonisch, livechat (beperkte uren)E-mail, telefonisch, livechat (ruimere uren)
Mobiele appJaJa
API-ondersteuningJaJa
ReguleringGeregistreerd bij de Nederlandse centrale bank (DNB)Geregistreerd bij de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM)
LiquiditeitMatigHoog

Kortom, als je op zoek bent naar een alternatief voor Litebit, dan is Bitvavo zeker het overwegen waard. Met lagere kosten, snellere transacties, betere beveiliging en een handige mobiele app, is Bitvavo een uitstekende keuze voor Nederlandse beleggers die willen handelen in cryptocurrency.

Gerelateerde artikelen

Mag je crypto’s aanschaffen voor je kinderen?

Er zijn steeds meer ouders die besluiten als appeltje voor de dorst crypto’s te kopen voor hun kinderen. Op zich is dit niet heel verwonderlijk. Zo had Bitcoin (BTC) in 2010 bijvoorbeeld een waarde van […]

Bekijken

BLOX alternatief naar aanleiding van vele storingen

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen bij BLOX in 2021, en de app de afgelopen tijd niet heeft gefunctioneerd zoals het hoort, zijn vele BLOX gebruikers ongerust geworden. BLOX heeft een vloedgolf aan klachten ontvangen en […]

Bekijken

Hoe crypto overzetten van Binance voor een uitbetaling in euro?

Binance, één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, heeft recent aangekondigd dat zij vanaf 17 juli 2023 geen dienstverlening meer zullen aanbieden in Nederland. Dit betekent dat Nederlandse gebruikers hun crypto tegoeden enkel nog […]

Bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cryptoprijzen