Is Bitcoin een veilige investering?

Bitcoin is momenteel de meest populaire cryptomunt. Je hebt er waarschijnlijk al wel eens van gehoord aangezien het recent bijna dagelijks in het nieuws was. Dit is niet zonder reden. In dit artikel gaan we je meer vertellen over Bitcoin en of het een veilige en slimme investering is die jou geld op kan leveren.

Is het slim om in Bitcoin te investeren?

Er zijn de laatste tijd veel twijfels over het investeren in Bitcoin. De recente “hype” is een beetje uitgestorven en dit zorgt ervoor dat mensen gaan twijfelen over het investeren in Bitcoin. Andere mensen zeggen dan weer dat deze investering het beste is wat je momenteel met je geld kan doen en het de slimste investering is die je vandaag de dag kan uitvoeren.

Bitcoin is een bubbel

Als je interesse hebt getoond in Bitcoin en je jezelf een beetje hebt ingelezen heb je vast wel ergens gehoord dat Bitcoin een bubbel is die op een bepaald moment knapt. Dit houdt in dat de prijs van Bitcoin blijft stijgen tot een bepaalt moment en het hierna stopt en (bijna) niets meer waard is. Dit is niet helemaal waar, maar het wordt natuurlijk niet zonder reden benoemd. De Bitcoin hype was inderdaad een soort van bubbel met het feit dat het momenteel wegtrekt en mensen stoppen met investeren in Bitcoin. Dit is niet direct slecht want de waarde van Bitcoin gaat omlaag. Je kan hierom nu voor een goedkope prijs Bitcoin kopen. De kans dat Bitcoin een extreem populaire valuta wordt is nog steeds zeer aanwezig. Het is ontraceerbaar, over betalingen met de munt kunnen geen belastingen worden gevraagd en het is niet hackbaar. Hierom zullen mensen in de toekomst dit niet alleen maar zien als een investering maar ook als een daadwerkelijke valuta.

Bitcoin wordt de meest populaire valuta van de wereld

Sommige mensen zijn er compleet van overtuigd dat fysieke valuta’s langzaam over de jaren gaan verdwijnen en crypto’s dit gaan overnemen met Bitcoin als grootste kanshebber om de wereldwijde valuta te worden. Deze gedachtegang heeft een aantal verschillende redenen. Ten eerste zijn crypto’s zoals Bitcoin niet te vervalsen. Er wordt tegenwoordig nog altijd veel geld vervalst en er zijn nog altijd valse euro’s, dollars, ponden, etc. in omgang. Met Bitcoin is dit niet mogelijk omdat Bitcoin niet een fysiek product is. Als er geen vals geld meer op de markt is dan zal de algemene criminaliteit ook terugtrekken. Ook kan de regering geen belasting leggen op Bitcoin transacties voor zolang het geen “officiële valuta” is. De betalingen zijn ontraceerbaar en de regering zal dit dus nooit allemaal kunnen bijhouden. Hierom zal de vrije markt steeds meer gebruik gaan maken van betalingen met Bitcoin en zal zeker een deel van de vrije markt dit de primaire valuta gaan maken. Door al deze reden zal de waarde van de Bitcoin natuurlijk enorm stijgen.

Betalingen met Bitcoin zijn handiger, sneller en veiliger

Dit punt is gewoon een feit. Aangezien er geen mensen en banken te pas komen bij betalingen met Bitcoin is er minder wat fout kan gaan en verlopen betalingen ook altijd per direct. Niemand hoeft deze betalingen te verwerken. Het loopt op één netwerk en hier zullen ook altijd alle betalingen binnen gebeuren. Ook kan je niet gehackt worden omdat de betalingen ontraceerbaar zijn, dus zullen alle betalingen zo veilig mogelijk verlopen.

Conclusie

Volgens ons is Bitcoin zeker nog niet klaar met ontwikkelen en staat het nog in de kinderschoenen. De gedaalde waarde van Bitcoin zorgt ervoor dat je het nu tegen een lagere prijs kan inkopen. Aangezien mensen het in de toekomst, na de verwachte technologische aanpassingen, hoogst waarschijnlijk gaan gebruiken als een echt betalingsmiddel en minder als investering is de kans groot dat de vraag omhoog gaat en dus ook de prijs. Dit is uiteraard slechts een verachting.

Gerelateerde artikelen

Cryptocurrency brokers vergelijken

Het is tegenwoordig erg eenvoudig om te investeren in cryptocurrencies, mede door het enorme aanbod van verschillende brokers. Alle brokers doen hun best om een platform te creëren, waardoor het zeer eenvoudig wordt om cryptocurrency […]

Bekijken

Goedkoop cryptocurrency kopen door prijsvergelijking

Er zijn tientallen verschillende bedrijven waar je cryptocurrency kopen kan, en als investeerder blijf je vaak bij de eerste broker waarmee je in aanraking komt. Je hebt je gegevens al geverifieerd en de broker maakt […]

Bekijken

Top 3 crypto exchanges 2021

Wanneer je echt wil gaan handelen in cryptocurrency kiezen de meeste mensen voor een crypto exchange en niet voor een broker. Een broker is namelijk een tussenpartij tussen jou en de exchange. Hiervoor vraagt de […]

Bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cryptoprijzen