Ethereum staking: Hoe kan je ETH staken voor rente?

De Ethereum blockchain is in 2022 volledig gemigreerd van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Dit wil zeggen dat het minen bij Ethereum is vervangen door staking. Dit is een gefaseerd proces dat nogal wat tijd in beslag heeft genomen en vaak is uitgesteld. Gelukkig is het nu zover en kan je eenvoudig Ethereum staken.

Op deze pagina tonen wij aanbieders waar je rente kan verdienen met je Ether.

Waar kan ik Ethereum staken?

Gebruik de rekentool om je geschatte opbrengsten te berekenen.

Dienstverlener Flex. Rente Rente in ETH* In EUR en USD*
6.00% 0.06 ETH € 154.89 ($189.31) Bezoek
Tot 16% rente
3.50% 0.04 ETH € 90.35 ($110.43) Review Bezoek
50 USD staking bonus
1.01% 0.010100000 ETH € 26.07 ($31.87) Review Bezoek
€10 gratis + €10k gratis handelen
0.20% 0.002000000 ETH € 5.16 ($6.31) Review Bezoek
€5 in BTC + €5 in ETH bonus

*Dit is slechts een indicatie op basis van de huidige Ethereum koers en de percentages. De beloningen veranderen continu.

Bovenstaande partijen maken de beloningen op verschillende manieren mogelijk. Hoewel ook Ethereum staking plaatsvindt door middel van een staking pool, bieden andere partijen een kredietmarktplaats aan voor Ether.

Wanneer je Ethereum wil staken als individu heb je minimaal 32 ETH nodig om in aanmerking te komen. Dit is voor de meeste beleggers niet weggelegd. Om die reden maken de meeste Ether beleggers gebruik van een staking pool of een kredietmarktplaats om rente over hun Ethereum te ontvangen.

Het makkelijkst is om via Binance BETH te kopen en dit aan te houden. Op die manier doe je automatisch mee met staking (op het echte netwerk en niet via een kredietmarktplaats) en ontvang je je rewards.

Wat is Ethereum staking?

Door je Ethereum te staken kan je helpen het netwerk te ondersteunen en hiervoor ontvang je een beloning in de vorm van ETH.

Hoeveel brengt Ethereum staking op?

Momenteel zijn de gemiddelde opbrengsten van Ethereum (op het echte netwerk) zo’n 11.2% per jaar. Dit kan via Binance door BETH aan te kopen.

Is Ether staking zonder risico’s?

Er zitten altijd risico’s verbonden aan het staken van crypto. Zeker als je je crypto niet in eigen beheer hebt. Denk aan faillissementen, hacks of dat je Ether gestolen wordt.

Gerelateerde artikelen

Goedkoop cryptocurrency kopen door prijsvergelijking

Er zijn tientallen verschillende bedrijven waar je cryptocurrency kopen kan, en als investeerder blijf je vaak bij de eerste broker waarmee je in aanraking komt. Je hebt je gegevens al geverifieerd en de broker maakt […]

Bekijken

DAO’s in crypto, wat is het en is dit een nieuwe trend?

DAO staat voor Decentralized Autonomous Organization. Dit is een organisatie die niet fysiek bestaat, maar eigenlijk een gecodeerd, transparant computerprogramma is. Dit programma staat onder beheer van de gebruikers en staat nooit onder toezicht van […]

Bekijken

Top 5 crypto hardware wallets

Als je geïnteresseerd bent in het kopen en verkopen van Bitcoin (BTC) of een andere cryptomunt, dan ben je natuurlijk op zoek naar de beste crypto wallet. Die heb je in allerlei soorten en maten. […]

Bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cryptoprijzen