Ethereum staking: Hoe kan je ETH staken voor rente?

De Ethereum blockchain is in 2022 volledig gemigreerd van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Dit wil zeggen dat het minen bij Ethereum is vervangen door staking. Dit is een gefaseerd proces dat nogal wat tijd in beslag heeft genomen en vaak is uitgesteld. Gelukkig is het nu zover en kan je eenvoudig Ethereum staken.

Op deze pagina tonen wij aanbieders waar je rente kan verdienen met je Ether.

Waar kan ik Ethereum staken?

Gebruik de rekentool om je geschatte opbrengsten te berekenen.

Dienstverlener Flex. Rente Rente in ETH* In EUR en USD*
6.00% 0.06 ETH € 81.20 ($99.24) Bezoek
Tot 16% rente
3.50% 0.04 ETH € 47.36 ($57.89) Review Bezoek
50 USD staking bonus
2.02% 0.02 ETH € 27.34 ($33.41) Review Bezoek
10 euro gratis BTC
1.01% 0.010100000 ETH € 13.67 ($16.70) Review Bezoek
Handel de eerste € 1.000 gratis
1.00% 0.010000000 ETH € 13.53 ($16.54) Review Bezoek

*Dit is slechts een indicatie op basis van de huidige Ethereum koers en de percentages. De beloningen veranderen continu.

Bovenstaande partijen maken de beloningen op verschillende manieren mogelijk. Hoewel ook Ethereum staking plaatsvindt door middel van een staking pool, bieden andere partijen een kredietmarktplaats aan voor Ether.

Wanneer je Ethereum wil staken als individu heb je minimaal 32 ETH nodig om in aanmerking te komen. Dit is voor de meeste beleggers niet weggelegd. Om die reden maken de meeste Ether beleggers gebruik van een staking pool of een kredietmarktplaats om rente over hun Ethereum te ontvangen.

Het makkelijkst is om via Binance BETH te kopen en dit aan te houden. Op die manier doe je automatisch mee met staking (op het echte netwerk en niet via een kredietmarktplaats) en ontvang je je rewards.

Wat is Ethereum staking?

Door je Ethereum te staken kan je helpen het netwerk te ondersteunen en hiervoor ontvang je een beloning in de vorm van ETH.

Hoeveel brengt Ethereum staking op?

Momenteel zijn de gemiddelde opbrengsten van Ethereum (op het echte netwerk) zo’n 11.2% per jaar. Dit kan via Binance door BETH aan te kopen.

Is Ether staking zonder risico’s?

Er zitten altijd risico’s verbonden aan het staken van crypto. Zeker als je je crypto niet in eigen beheer hebt. Denk aan faillissementen, hacks of dat je Ether gestolen wordt.

Gerelateerde artikelen

Wat zijn altcoins? Hoe altcoins kopen en hoe begin je?

Bitcoin is niet de enige cryptocurrency op de markt. In feite zijn er duizenden zogenaamde “altcoins” waarin je kan handelen of beleggen. In dit artikel lees je alles over altcoins en wat je moet weten […]

Bekijken

Cardano staking: Hoe ADA staken voor rente?

Veel mensen zoeken naar mogelijkheden voor Cardano (ADA) staken om meer ADA te verzamelen. Wanneer je aan Cardano staking doet ontvang je een rente (vaak op jaarbasis) en dit wordt uitgekeerd in ADA. Door simpelweg […]

Bekijken

DAO’s in crypto, wat is het en is dit een nieuwe trend?

DAO staat voor Decentralized Autonomous Organization. Dit is een organisatie die niet fysiek bestaat, maar eigenlijk een gecodeerd, transparant computerprogramma is. Dit programma staat onder beheer van de gebruikers en staat nooit onder toezicht van […]

Bekijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *