Ethereum staking: Hoe kan je ETH staken voor rente?

De Ethereum blockchain is in 2022 volledig gemigreerd van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Dit wil zeggen dat het minen bij Ethereum is vervangen door staking. Dit is een gefaseerd proces dat nogal wat tijd in beslag heeft genomen en vaak is uitgesteld. Gelukkig is het nu zover en kan je eenvoudig Ethereum staken.

Op deze pagina tonen wij aanbieders waar je rente kan verdienen met je Ether.

Waar kan ik Ethereum staken?

Gebruik de rekentool om je geschatte opbrengsten te berekenen.

Dienstverlener Flex. Rente Rente in ETH* In EUR en USD*
6.00% 0.06 ETH € 81.93 ($100.14) Bezoek
Tot 16% rente
3.50% 0.04 ETH € 47.80 ($58.42) Review Bezoek
50 USD staking bonus
2.02% 0.02 ETH € 27.58 ($33.71) Review Bezoek
10 euro gratis BTC
1.01% 0.010100000 ETH € 13.79 ($16.86) Review Bezoek
Handel de eerste € 1.000 gratis

*Dit is slechts een indicatie op basis van de huidige Ethereum koers en de percentages. De beloningen veranderen continu.

Bovenstaande partijen maken de beloningen op verschillende manieren mogelijk. Hoewel ook Ethereum staking plaatsvindt door middel van een staking pool, bieden andere partijen een kredietmarktplaats aan voor Ether.

Wanneer je Ethereum wil staken als individu heb je minimaal 32 ETH nodig om in aanmerking te komen. Dit is voor de meeste beleggers niet weggelegd. Om die reden maken de meeste Ether beleggers gebruik van een staking pool of een kredietmarktplaats om rente over hun Ethereum te ontvangen.

Het makkelijkst is om via Binance BETH te kopen en dit aan te houden. Op die manier doe je automatisch mee met staking (op het echte netwerk en niet via een kredietmarktplaats) en ontvang je je rewards.

Wat is Ethereum staking?

Door je Ethereum te staken kan je helpen het netwerk te ondersteunen en hiervoor ontvang je een beloning in de vorm van ETH.

Hoeveel brengt Ethereum staking op?

Momenteel zijn de gemiddelde opbrengsten van Ethereum (op het echte netwerk) zo’n 11.2% per jaar. Dit kan via Binance door BETH aan te kopen.

Is Ether staking zonder risico’s?

Er zitten altijd risico’s verbonden aan het staken van crypto. Zeker als je je crypto niet in eigen beheer hebt. Denk aan faillissementen, hacks of dat je Ether gestolen wordt.

Gerelateerde artikelen

Pepe kopen met iDEAL

Als je op zoek bent naar een veilige en betrouwbare manier om Pepe te kopen, dan ben je bij Bitvavo aan het juiste adres. Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange met een registratie bij De […]

Bekijken

Bitcoin mining, is dat nu nog rendabel?

Nog niet zo heel lang geleden kon je als Bitcoin miner weglopen met duizenden euro’s winst. Je deed vooraf een kleine investering in apparatuur en kon daarna slapend rijk worden (bij wijze van spreken). Zijn […]

Bekijken

Cryptocurrency verkopen – Vergelijk alle brokers voor de beste prijs!

Na het kopen van cryptocurrency komt er een moment dat je je cryptocurrency wil verkopen. Als dat moment aanbreekt wil je weten waar je dat doet, hoe je dat doet en waar je de beste […]

Bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cryptoprijzen