BTC Direct Review

Wanneer je net begint met investeren in cryptocurrency is het fijn dat je goed op weg wordt geholpen. Waarschijnlijk weet je al dat je cryptocurrency kan kopen bij een broker, maar wat de juiste broker voor jou is kan een lastig zoekwerk zijn. De Nederlandse broker BTC Direct maakt het investeren in cryptocurrency voor iedereen mogelijk door goede ondersteuning te bieden. Ze zijn bijvoorbeeld als een van de weinige brokers echt actief op YouTube, hebben een hoop instructievideo’s en een eigen nieuwsplatform. Kom alles te weten over deze broker in onze BTC Direct review.

Algemene indruk van BTC Direct

BTC Direct reviewIedere broker wil natuurlijk cryptocurrency zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen. Hier proberen ze allemaal op een eigen manier invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan het extreem grote aanbod van Bitcoin Meester of de staking functionaliteit van Bitvavo.

BTC Direct zorgt ervoor dat cryptocurrency toegankelijker wordt voor iedereen door een duidelijke site die simpel in gebruik is. Ook bieden ze goede service via chat en telefoon. Zoals in de inleiding al is verteld komen de video’s van BTC Direct je misschien wel bekent voor. Elke week komen er nieuwe video’s online die je wegwijs maken in de wereld van de cryptocurrency.

Ontvang 10 gratis gratis cryptotegoed met code: CRYPTOPRIJZEN

Gebruik de code tijdens je registratie en je ontvangt 10 euro om te besteden aan crypto.
CRYPTOPRIJZEN
Bekijk Code
Verloopt nooit

BTC Direct draait al een flink aantal jaar mee als Nederlandse broker en is één van de eerste crypto brokers. Het bedrijf is gevestigd in Nijmegen en heeft al bewezen een betrouwbare broker te zijn. Door de vele ervaring is dit bedrijf een van de grootste brokers in Europa. Ze kopen verschillende cryptocurrency in op internationale exchanges. Deze worden vervolgens voor de klanten van BTC Direct te koop aangeboden. Dit is hoe het werkt bij de meeste brokers natuurlijk.

BTC Direct website

Een nadeel aan de site vinden we wel dat BTC Direct geen wallet aanbiedt voor de gebruikers. Bij veel brokers zoals Bitvavo en Bitcoin Meester is het mogelijk om je gekochte cryptocurrency meteen in een digitale wallet te laten storten die gekoppeld is aan je account.

BTC Direct heeft dat niet. Je zult dus naast een account op BTC Direct ook een wallet moeten aanmaken. Mocht je hier nog niet helemaal bekend mee zijn, dan kun je genoeg uitleg vinden op de site. Uiteraard zijn hier ook instructievideo’s over gemaakt. Het bedrijf helpt je dus goed op weg. Het niet aanbieden van wallets is een bewuste keuze, ze vinden namelijk dat iedereen de baas moet zijn van zijn coins.

Samenvatting

Aanbod5 munten.
KostenTot wel 3% + € 0,99 iDEAL kosten (vergelijk hier Bitcoin prijzen).
BetaalmethodeniDEAL, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving.
Built-in walletsNee, je moet zelf je eigen wallet software regelen.
Acties/KortingenNee.
AccountJa, verplicht.
KlantenserviceTijdens kantooruren.
Telefoonnummer+31 024 7000 700
E-mailadressupport@btcdirect.eu

BTC Direct voor- en nadelen

VoordelenNadelen
 Grote naamsbekendheid Zeer hoge kosten (max. 3%).
  Veel informatie, zoals video’s en nieuws Extra transactiekosten (voor bijvoorbeeld iDEAL).
 Baas over je eigen keys  Geen built-in wallets.
 Veel positieve BTC Direct reviews Klein aanbod.

BTC Direct alternatief

Het kopen en verkopen van cryptocurrency bij BTC Direct is erg duur en je levert op sommige transacties ruim 3% winst in. Een goed BTC Direct alternatief is de Bitvavo broker. Hier betaal je maximaal 0.25% fee, ontvang je ingebouwde wallets en bieden zij meer dan 10 keer zoveel munten aan. Als welkomstbonus mag je nu ook nog eens € 1.000 gratis verhandelen.

Handel € 1.000 commissievrij bij de goedkoopste broker van NL

Handel tot € 1.000 volledig commissievrij bij Bitvavo.
Activeer korting
Verloopt nooit

Rekenvoorbeeld: je koopt voor € 100 aan Ripple bij beide partijen. Dan ontvang je bij BTC Direct € 96,01 aan XRP (ook nog € 0,99 iDEAL kosten) en moet je je eigen wallet regelen. Bij Bitvavo ontvang je € 99,75 aan XRP-tokens in je eigen Bitvavo Ripple wallet. Met de welkomstactie ontvang je zelfs de volle € 100!

Het aanbod van BTC Direct

Bij een van de grootste brokers van Europa zou je verwachten dat het aanbod van cryptocurrency enorm is. Dat valt bij BTC Direct toch een beetje tegen. BTC Direct biedt namelijk 5 verschillende cryptocurrency aan. Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en Ripple zijn de digitale munten waar je in kan investeren. Als je wilt investeren in andere altcoin, zal je toch op zoek moeten gaan naar een andere broker. Uiteraard zijn deze 5 coins de grootste en waarschijnlijk ook de meest betrouwbare. Een investering in een van deze coins is waarschijnlijk het minst risicovol, maar houd er wel rekening mee dat het investeren in crypto in het algemeen erg risicovol is. Doe dus altijd goed onderzoek in het project waar je in wil investeren.

Het feit dat BTC Direct het aanbod klein houdt, is omdat zij geloven dat andere munten niet de moeite waard zijn om toe te voegen aan het assortiment. De munten die zij aanbieden hebben volgens hun de grootste kans van slagen. Mochten er meer interessante projecten op de markt komen dan zal dit bedrijf ze in de toekomst ook toevoegen aan het assortiment. Voor nu moeten we het met de getoonde vijf munten doen. In deze BTC Direct review gaan wij dieper in op het platform.

Ontvang 10 gratis gratis cryptotegoed met code: CRYPTOPRIJZEN

Gebruik de code tijdens je registratie en je ontvangt 10 euro om te besteden aan crypto.
CRYPTOPRIJZEN
Bekijk Code
Verloopt nooit

Cryptocurrency kopen bij BTC Direct

BTC Direct cryptocurrency kopen en verkopen widgetVoor je cryptocurrency gaat kopen bij BTC Direct moet je dus eerst een wallet aanmaken. In een wallet kan je je cryptocurrency bewaren en beheren. Nadat je een wallet hebt aangemaakt, kan je cryptocurrency gaan kopen. Je hebt dus absoluut eerst een wallet nodig voor je aan de slag gaat. Als bij Bitcoin vergelijken naar voren komt dat dit bedrijf het goedkoopst is, dan kun je eenvoudig een wallet aanmaken bij Bitvavo.

Cryptocurrency kopen gaat dus net even anders dan bij andere brokers, omdat je eerst een wallet moet aanmaken. Toch is het proces van het kopen van cryptocurrency ongeveer hetzelfde. Je hebt net zoals bij andere brokers eerst een account nodig. Het enige wat je vervolgens extra moet doen is het adres van je wallet invullen.

Het is dus ook niet nodig om tegoed in je account te storten voor je cryptocurrency kunt kopen. Je geeft gewoon aan hoeveel Bitcoin je bijvoorbeeld wilt kopen en rekent af met iDEAL. Vervolgens verschijnen je Bitcoin in je wallet en ben je de eigenaar van cryptocurrency. BTC Direct streeft er naar om binnen 2 minuten na je aankoop de cryptocurrency in je wallet te storten. Wanneer dit niet mogelijk is zal je altijd op de hoogte gehouden worden via e-mail.

Houd bij drukke periodes rekening met een langere levertijd. Dit is overigens bij alle transacties het geval. Het aantal betaalmethodes is zeer uitgebreid, naast iDEAL en Bancontact kun je ook kiezen uit: Creditcard, Bankoverschrijving, SOFORT Banking en GiroPay.

Het verkopen van cryptocurrency

Wanneer je cryptocurrency gaat verkopen via BTC Direct doe je dat natuurlijk ook vanuit je eigen wallet. Omdat je geen wallet hebt, kan het aantrekkelijk zijn voor mensen om hun cryptocurrency bij de ene broker te kopen en vervolgens te verkopen via een andere broker als BTC Direct. Dit is geen enkel probleem. Voor het verkopen van cryptocurrency heb je natuurlijk wel een account nodig net zoals bij het kopen.

Op de website van BTC Direct verkoop je cryptocurrency door eenvoudig op Verkopen te klikken. Je geeft vervolgens aan hoeveel je van je cryptocurrency wilt verkopen. Het bedrag wordt overgeschreven via SEPA bankoverschrijving, waardoor het verplicht is om je bankrekeninggegevens in te vullen. Vervolgens krijg je een uniek ontvangstadres waar je binnen 30 minuten de cryptocurrency naar moet overmaken. Het overmaken van cryptocurrency doe je vanuit je wallet. Als je hier nog geen ervaring mee hebt, raden we je aan om de instructievideo’s van BTC Direct te bekijken.

Wanneer BTC Direct je cryptocurrency heeft ontvangen, maken ze de volgende werkdag voor 12:00 het geld over op je rekening. Je krijgt ook altijd een e-mail met meer informatie over je verkoop.

Verificaties en limieten

Het proces van het aanmaken van een account is simpel en wijst voor zichzelf. Tijdens dit proces ben je verplicht om je e-mailadres en telefoonnummer te verifiëren. Dit gaat gelukkig snel waardoor je vlot door alle stappen heen bent. Tijdens het proces ben je ook verplicht om een foto te maken van je legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn. Houd er rekening mee dat het een foto moet zijn en geen scan. Ook moeten alle gegevens zichtbaar zijn op het identiteitsdocument.

BTC Direct limieten

Het dagelijkse limiet waar je bij een nieuw account mee te maken hebt, is € 2500. Je mag wel voor € 10 000 aan cryptovaluta verkopen. Om dit limiet naar boven aan te passen kun je kiezen uit twee hogere levels. Je begint op het level Hero, maar wanneer je upgrade naar het volgende level Satoshi, kun je voor € 10 000 per dag verhandelen. Wel moet je hiervoor een recent bewijs van je woonadres opsturen. Het hoogste level is Trader, bij het hoogste level kun je tot € 25 000 per dag kopen en verkopen. Om het hoogste level te behalen moet je een speciale vragenlijst invullen en vindt er een Skype gesprek plaats.

Transactiekosten en prijzen

De fee die je bij BTC Direct betaalt per transactie verschillen per cryptocurrency. Bitcoin verschilt qua fee namelijk van de rest. Bij Bitcoin betaal je bij een aankoop 2% fee aan BTC Direct en bij een verkoop 1%. Voor de andere cryptocurrency betaal je voor een aankoop 3% en een verkoop 2%. Wanneer je een grote investering wil doen voor meer dan € 25 000, krijg je korting op de fee, maar moet je wel eerst contact opnemen met BTC Direct. De fees zijn relatief hoog in vergelijking met andere brokers. Bekijk de actuele verschillen op onze Bitcoin vergelijken pagina.

Ook voor het gebruik van iDEAL bij het aankoopproces worden kosten in rekening gebracht. Gelukkig is dat maar € 0,99 per transactie.

Ontvang 10 gratis gratis cryptotegoed met code: CRYPTOPRIJZEN

Gebruik de code tijdens je registratie en je ontvangt 10 euro om te besteden aan crypto.
CRYPTOPRIJZEN
Bekijk Code
Verloopt nooit

Is BTC Direct betrouwbaar en veilig?

Doordat BTC Direct al een bekende speler op de markt van de cryptocurrency is, is het zeker een betrouwbare broker. Het bedrijf heeft sinds 2013 een zeer goede reputatie opgebouwd en heeft veel vaste klanten. Voor de veiligheid van je cryptocurrency ben je wel zelf verantwoordelijk omdat je zelf moet zorgen voor een wallet. Dit kan nieuwe investeerders misschien afschrikken, maar als je eenmaal ziet hoe eenvoudig het is, valt het allemaal reuze mee. Voor beginnende cryptocurrency investeerders is het wellicht makkelijker om te beginnen met een broker als Bitvavo of Bitcoin Meester. Hier krijg je je eigen unieke wallet toegewezen en hoeft dit niet zelf aangemaakt te worden.

Daarentegen beheer je over het algemeen bij een eigen wallet je eigen private keys. Dit betekent dat ze zelf de eigenaar bent van de wallet. Bij de bovengenoemde brokers beheren de bedrijven jouw private keys.

BTC Direct is 100% betrouwbaar en is voor vele de nummer 1 broker voor cryptocurrency. Wil je investeren in de grote cryptocurrency, dan is BTC Direct absoluut een goede keuze. Een van de betere punten volgens het bedrijf is de snelheid van levering. Na alle verificaties ontvang je binnen 2 minuten je coins op een externe wallet. Daarnaast zijn de BTC Direct ervaringen erg goed met een score van 4.6/5 met meer dan 7000 reviews.

Wat zijn de kosten?

BTC Direct is een redelijk dure broker. Voor het kopen van Bitcoin wordt standaard 2% aan handelskosten gerekend en voor het verkopen 1%. Alle overige munten kosten 3% voor het kopen en het verkopen 2%.

Hoe kan ik betalen?

Je kan hier betalen met iDEAL (€ 0,99), creditcard (2%) of Bancontact (2%).

Biedt BTC Direct ook een wallet aan?

Nee, je moet zelf wallet software regelen. De visie van BTC Direct is dat je de baas moet zijn van je eigen private keys.

Wat is de minimale investering bij BTC Direct?

Je kan hier al vanaf € 30 investeren in Bitcoin, Litecoin, Ripple, Ethereum of Bitcoin Cash.