Bitqist Review

Zoals je op onze site kunt zien is de keuze in verschillende brokers enorm. Als je net begint met het investeren in cryptocurrency kan de keuze dan ook lastig zijn om een broker te vinden die bij je past. We raden je dan ook aan om goed rond te kijken om te zien wat de unieke punten van elke broker zijn. Vaak wordt er gekozen voor een Nederlandse broker. Het is natuurlijk fijn dat alles uitgelegd staat in het Nederlands, zodat je gemakkelijk de weg kunt vinden op de site van de broker. Het gaat toch om een serieuze investering met geld en je wilt natuurlijk dat daar niks fout mee gaat. Een relatief nieuwe Nederlandse broker is Bitqist. Dit bedrijf spreekt door de simpele lay-out beginners aan, maar we weten zeker dat het aanbod van cryptocurrency ook de meer ervaren investeerder zal aanspreken. In deze Bitqist review bespreken we het gehele platform en alle functionaliteiten.

Wat is Bitqist?

Bitqist logoBitqist is een Nederlandse broker die gevestigd is in Rotterdam. De site werd in 2018 gelanceerd waardoor het een van de jongste spelers op de markt is. Laat je dat zeker niet afschrikken want Bitqist is gewoon een betrouwbare en veilige broker zoals Bitvavo en Bitcoin Meester.

De site kenmerkt zich door een simpele en doeltreffende user interface. Eigenlijk is het een user interface die we bij steeds meer brokers zien. Niet teveel info op een pagina gepropt, maar alleen de essentiële informatie. Voor meer informatie kun je altijd doorklikken natuurlijk. Door de nette vormgeving is navigeren op de site heel simpel en is alles snel en gemakkelijk te vinden. Ook je persoonlijke dashboard is overzichtelijk opgesteld.

25% korting op alle handelskosten bij Bitqist

25% korting op alle handelskosten bij Bitqist

Profiteer 2 maanden lang van 25% korting op al je trades bij Bitqist.
Activeer korting
Verloopt nooit

De site is volledig in het Nederlands op een onderdeel na en dat is het support platform. We zijn zelf altijd erg fan van een support platform bij een broker, omdat je op die manier precies weet waar je met vragen moet zijn. Het support platform is helaas niet in het Nederlands, maar is wel zeer compleet. Veel vragen zijn beantwoord op het platform waardoor je er altijd een antwoord zal vinden. Mocht je toch extra hulp nodig hebben, dan kun je altijd een e-mail sturen. Helaas dus geen chatfunctie of telefoonnummer, maar Bitqist belooft binnen 24 uur op je mail te reageren.

Bitqist website

Het cryptocurrency aanbod van Bitqist

Waarschijnlijk ben je in deze Bitqist review op zoek naar het punt wat Bitqist zo uniek maakt. Dat is het zeer uitgebreide aanbod. Waar je bij veel Nederlandse brokers de keuze krijgt uit slechts een selectie een cryptocurrency, heb je bij Bitqist de keuze uit meer dan 140 verschillende cryptomunten. Je kunt dus investeren in de bekende munten zoals Bitcoin en Ripple, maar als je zoekt naar de wat onbekendere altcoins ben je bij Bitqist zeker aan het juiste adres. Of ze ook de goedkoopste zijn kun je in onze verschillende vergelijkers bekijken. Hier kun je bijvoorbeeld Bitcoin prijzen vergelijken en hier de Ripple prijzen.

Cryptocurrency kopen bij Bitqist

Bitcoin aanschaffen bij BitqistVoor je kunt beginnen met het kopen van cryptocurrency bij Bitqist, moet je zoals bij bijna elke broker eerst een account aanmaken. Dit is gelukkig snel gebeurd en spreekt eigenlijk voor zich. Om vervolgens cryptocurrency te gaan kopen op het platform moet je tegoed in je account storten. Dit kun je eenvoudig doen via iDEAL, waarna je meteen aan de slag kunt. Uniek aan Bitqist is dat de cryptocurrency die je koopt, meteen in je account staan. Je hoeft dus nooit te wachten.

Bij Bitqist kun je cryptocurrency kopen met euro’s, maar je kunt ook alle cryptocurrency op de site kopen met Bitcoin, Ethereum en Tether. Wanneer je deze coins al in je bezig hebt, kun je deze vanuit je wallet overzetten naar je wallet op Bitqist. Deze wallet op Bitqist krijg je gratis aangeboden. Je hoeft dus niet voor een eigen wallet te zogen. Ook wanneer je een cryptocurrency verkoopt, kun je deze laten uitbetalen in een van deze 3 cryptocurrency. Je bent dus niet verplicht om euro’s te kiezen.

Het verkopen van cryptocurrency

Wanneer je cryptocurrency wil gaan verkopen kies je binnen je dashboard voor verkopen. Je geeft vervolgens aan welke cryptocurrency je wilt verkopen en in welke hoeveelheid. Zoals we hierboven al zeiden kun je kiezen voor euro’s, maar bijvoorbeeld ook voor Bitcoin. Let op dat na je verkoop je euro’s nog niet op je bankrekening staan. Ze worden namelijk toegevoegd aan het tegoed in je Bitqist account. Uitbetalen doe je op een speciale pagina. Net zoals het storten van euro’s in je Bitqist account duurt het opnemen van euro’s ongeveer 2 werkdagen. Onze ervaring is dat dit meestal de volgende werkdag op je rekening staat. Alleen wanneer je een bankrekening hebt bij Bunq duurt dit slechts 30 minuten.

25% korting op alle handelskosten bij Bitqist

25% korting op alle handelskosten bij Bitqist

Profiteer 2 maanden lang van 25% korting op al je trades bij Bitqist.
Activeer korting
Verloopt nooit

Bitqist review: Verificaties en limieten

Bij het aanmaken van een account doorloop je de eerste verificatie van Bitqist. Hiervoor moet je al je gegevens invullen. Als je account is geactiveerd kun je dus meteen cryptocurrency gaan inkopen. Wel heb je te maken met een wekelijks limiet van € 1000. Dit is het limiet van geld wat je kunt opnemen. Om dit limiet te verhogen naar € 25.000 stuur je een kopie van je identificatiebewijs en een selfie naar Bitqist.

Wil je écht veel traden dan kun je je limiet verhogen naar € 100.000 per week. Je bereikt dit limiet door een bewijs van adres te overleggen. Uiteraard moet je ook bovenstaande stappen doorlopen.

Transactiekosten en prijzen

We vinden het altijd fijn om een broker tegen te komen die duidelijk is in de kosten die ze rekenen. Soms kan het bij brokers nog wel eens zoeken zijn wat precies de kosten zijn of zie je dat pas na het aanmaken van aan account. Gelukkig vermeldt Bitqist het duidelijk op de website en valt de hoogte van de bijkomende kosten best mee.

Bitqist rekent een fee per aankoop en verkoop van een cryptocurrency. Deze fee bedraagt altijd 0,25%. Dat is vrij laag dus. Dit is dan ook één van de positieve punten in deze Bitqist review. In de Bitcoin vergelijken tabel kun je zien op welke positie Bitqist op dit moment staat. Verder rekent Bitqist geen verdere kosten. Het storten van tegoed en opnemen van tegoed brengt dus geen transactiekosten met zich mee. Wanneer je cryptocurrency laat uitbetalen in een andere cryptocurrency betaal je wel transactiekosten. Dat is verplicht bij elke munt.

25% korting op alle handelskosten bij Bitqist

25% korting op alle handelskosten bij Bitqist

Profiteer 2 maanden lang van 25% korting op al je trades bij Bitqist.
Activeer korting
Verloopt nooit

Is Bitqist betrouwbaar en veilig?

Bitqist is een jonge broker, maar is zeker betrouwbaar en veilig. Vooral het aanbod spreekt ons erg aan, waardoor de broker niet alleen aantrekkelijk is voor beginners maar ook voor de ervaren handelaren. Op een eenvoudige manier naast Bitcoin ook zo veel verschillende altcoins kopen zien we helaas nog niet zo vaak. Ook zijn de kosten die de broker rekent erg laag. Met een fee van 0.25% op alle aan- en verkopen behoort deze broker tot één van de goedkoopste. Dit maakt de broker ook weer aantrekkelijk voor de ervaren handelaren.

Op het gebied van veiligheid lijkt alles prima in orde. Je kunt je account extra beveiligen door een extra stap toe te voegen aan het inloggen met de Google Authenticator en Authy. Wij raden iedereen aan om dit te activeren bij al je accounts waar je tegoeden hebt staan.

Cryptoprijzen