Binance Futures Review (2023)

Binance Futures is een trading platform dat in 2019 werd gelanceerd als een extra product van het moederbedrijf Binance. Binance Futures is gelanceerd om handelaren in staat te stellen te speculeren op de prijzen van Bitcoin en andere populaire altcoins zoals Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, en Ripple. Het platform maakt handel mogelijk met een leverage tot wel 125x.

Het moederbedrijf Binance is een zeer bekend crypto platform dat haar gebruikers in staat crypto te verhandelen en te staken voor winst. De exchange is ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, met meer dan 300 coins die ondersteund worden voor stortingen en opnames. Binance wordt goed beoordeeld door cryptogemeenschap en veel mensen maken gebruik van het platform.

Blijf lezen voor een gedetailleerde Binance Futures review van Binance.

Binance Futures review samenvatting: Binance Futures is een platform van ’s werelds grootste crypto exchange Binance. Je kan hier meer dan 90 contracten verhandelen met een leverage tot 125x. Het is vanaf november 2021 niet meer mogelijk voor Nederlanders om via Binance Futures te handelen.

Waarom Binance Futures stopt in Nederland

Binance heeft eind juli 2021 bekend gemaakt dat zij het Futures platform niet meer zullen aanbieden voor Europese gebruikers. Nieuwe gebruikers kunnen hier per direct geen gebruik van maken en voor bestaande gebruikers stopt dit per november 2021.

Dit heeft te maken met de wet- en regelgevingen in Nederland en de rest van Europa. Het handelen in Futures is namelijk zeer riskant voor de gewone consument en dit is enkel geschikt voor de ervaren handelaar. Omdat Binance de afgelopen tijd zwaar onder vuur ligt door verschillende overheden, proberen zij er zoveel mogelijk aan te doen om wel te voldoen aan de eisen. Het niet aanbieden van het Futures platform is daar één van.

Binance Futures alternatief

Er zijn verschillende platformen die nog wel Europese Futures klanten accepteren. Een goed Binance Futures alternatief is het ByBit platform.

De kans is echter groot dat zij ook last zullen krijgen van wet- en regelgevingen. Hoelang dit nog gaat duren is niet bekend.

Algemene indruk van Binance Futures

Binance Futures stelt gebruikers in staat om te speculeren op de prijs van Bitcoin en andere populaire altcoins. Je kan hier dus anticiperen op zowel een koersstijging als een koersdaling. Het platform stelt gebruikers in staat een leverage tot 125x te gebruiken. Leverage betekent dat een handelaar zijn winst (en ook verlies) met 125 kan vermenigvuldigen, enorm risicovol dus. De leverage is hoger dan bij elk ander groot platform.

Binance Futures Platform

Binance Futures is een losstaand product van Binance, maar het lijkt er wel op dat het geïntegreerd is in het platform. Doordat het twee losstaande platformen zijn, zijn ook de wallets van beide platformen gescheiden. Bij Bitcoin Futures moet je Tether (USDT) als onderpand gebruiken. Hierdoor worden alle winsten en verliezen dus ook in USDT gerealiseerd.

De Binance Futures gebruikersinterface ziet er vrijwel identiek uit als de Binance spothandelsinterface, afgezien van een paar extra functies zoals om de leverage te regelen en open posities te bekijken.

De maximale kosten bij Binance Future is 0,04% over iedere transactie. De vergoedingen zijn lager voor market makers of wanneer je veel handelt.

Extra 10% korting op Futures handelskosten

Gebruik onze Binance Futures referentiecode om een extra 10% korting op de handelskosten te krijgen. Als je Binance Coin (BNB) token hold krijg je daarbovenop nog eens 10% extra korting.

Houd er rekening mee dat de Binance Futures referentiecode korting maar 30 dagen geldig is.

10% korting op alle Binance Futures handelskosten

10% korting op alle Binance Futures handelskosten

Ontvang als nieuwe gebruiker 30 dagen lang 10% korting op de Binance Futures fees.
39187829
Bekijk Code
Verloopt nooit

Waarom kiezen voor Binance Futures?

 • Onderdeel van ’s werelds grootste Binance exchange.
 • Herkenbare gebruikersinterface van Binance.
 • Eenvoudig crypto storten of voeg euro’s toe met iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving.
 • Biedt twee Futures omgevingen aan: USD en Coin Futures (ondersteunt de handel in gemarginaliseerde eeuwigdurende contracten).
 • Het Binance Futures platform is beschikbaar in de App Store en Google Play. Het platform is ook compatibel met zowel Mac als Windows voor de PC.
 • Behalve de handel in Futures ondersteunt het platform ook marge-, spot-, PTP-, en OTC handel.
 • Een breed scala aan indicatoren en instrumenten ter ondersteuning van technische analyses.
 • 24/7 klantenondersteuning.

Samenvatting

Aanbod14 crypto’s, met meer dan 90 contracten.
KostenMaker: 0.00-0.02%; Taker: 0.04-0.17%.
BetaalmethodesiDEAL, Bancontact, SEPA Bank transfer en creditcard.
StakingJa, maar via het reguliere Binance platform.
Built-in walletsJa, voor alle crypto’s.
VerzekeringJa, SAFU fonds.
Korting10% korting op Futures handelskosten.
RegistratieVerplicht.
APIJa, automatisch handel is mogelijk.
Support24/7.
E-mailadressupport@binance.com.

Binance Futures voordelen en nadelen

VoordelenNadelen
 Hoog handelsvolume en liquiditeit Je kunt alleen handelen met USDT
 Toonaangevende beveiliging (SAFU verzekeringsfonds) Ongeschikt voor Nederlandse gebruikers
   Euro’s storten mogelijk 
 Een ruime keuze aan crypto’s 

Binance Futures aanbod

Binance Futures biedt 14 cryptocurrencies aan en meer dan 90 contracten die verhandelbaar zijn tegen USDT. Binance Futures biedt ook handel met leverage aan tot wel 125 keer. Dit betekent dat je je posities met 125x kunt vermenigvuldigen, en je kan je voorstellen dat dit erg riskant is.

Enkele van de coins die ze aanbieden zijn: Chainlink, Ripple en Ethereum.

Handleiding hoe werkt Binance Futures?

Futures verhandelen is uiterst riskant en alleen geschikt voor gevorderde handelaren met veel ervaring. Het is belangrijk dat je weet wat je doet. We hebben een instructievideo van een collega toegevoegd en een handleiding gemaakt over hoe Binance Futures werkt.

10% korting op alle Binance Futures handelskosten

10% korting op alle Binance Futures handelskosten

Ontvang als nieuwe gebruiker 30 dagen lang 10% korting op de Binance Futures fees.
39187829
Bekijk Code
Verloopt nooit

Hoe maak je een Futures account aan?

To access any service on Binance Futures, you must have an account with the exchange. Follow the following:

 1. Navigeer naar de Binance Futures landingspagina, nadat je bij je Binance account ingelogd bent.
 2. Klik op Open Account, je wordt naar de Futures handelsinterface geleid.
  Voer deze Futures referentiecode in om 10% korting te krijgen: 39187829.
 3. Klik op Openen om je Futures omgeving te activeren.
 4. Als je niet geregistreerd bent bij Binance dan kan je deze stappen volgen:
  1. Ga naar de Binance website.
  2. Klik op Registreren en vul de vereiste informatie in: E-mail/telefoonnummer, wachtwoord, en verwijzingscode: R6B978SJ.
  3. Lees de Binance Voorwaarden en klik op Account aanmaken als je ermee eens bent. Een activeringscode wordt naar je e-mail/telefoon gestuurd.
  4. Bij e-mail registratie klik je op de verificatielink die naar je e-mail wordt gestuurd om het proces te voltooien. Bij telefonische registratie voer je de code in die naar je telefoon wordt gestuurd om de registratie te voltooien.
 5. Je Futures account succesvol geactiveerd en je kan beginnen met handelen.

Hoe stort je euro of crypto?

Om op het Binance Futures platform te kunnen handelen, moet je je USDT wallet aanvullen met Tether. Dit kan door USDT van je spot wallet naar je Binance Futures USDT wallet over te maken.

Je kan eenvoudig je euro’s storten met iDEAL door op Crypto kopen te klikken (kies voor bankstorting) en je betaling af te ronden. Met je euro’s koop je vervolgens USDT.

 1. Ga naar Wallet en klik op Spot bij het Binance platform.
 2. Klik op Overboeken (rechtsboven op de walletpagina).
 3. Kies USDT uit het dropdown menu.
 4. Selecteer aan de andere kant USD-M-Futures of COIN-M-Futures.
 5. Voer het bedrag in dat je wilt overmaken en klik Bevestigen.

Hiervoor moet je uiteraard al over USDT (of Binance Coin) beschikken.

Hoe open je een long positie?

 1. Om een limietorder te plaatsen, moet je de prijs opgeven tegen welk bedrag je de crypto wil kopen. Bij een marktorder wordt je order uitgevoerd tegen de huidige marktprijs.
 2. Geef bij Aantal de hoeveelheid van de crypto op die je wilt kopen. Bijvoorbeeld een instapprijs van $30,000 en gebruik de slider eronder om een percentage in BTC aan te geven. Zodra de Bitcoin prijs de $30.000 bereikt, wordt je Koop/long order uitgevoerd.
 3. Je positie wordt geopend zodra je op de Kopen/long knop drukt.                                     

Hoe open je een short positie?

Als je wilt anticiperen op een dalende koers dan kan dat ook. Dat wordt ook wel een shortpositie genoemd. Een shortpositie heeft ook een liquidatieprijs.

 1. Om een short positie in te stellen moet je de prijs opgeven wanneer je order wordt ingeschoten.
 2. Bij aantal voer je de hoeveelheid in, gebruik hiervoor de slider eronder.
 3. Zodra de prijs de ingestelde prijs raakt wordt de shortpositie uitgevoerd.

Je positie wordt geopend zodra je op de knop Verkopen/Short drukt.

Verschillende handelsmogelijkheden

Binance Futures AppsDe verschillende handelsmogelijkheden die Binance Futures aanbiedt. Zorg dat je weet wat alles betekent voordat je een transactie opent.

Limit TP/SL

Met de limietorder functie kan je take profits (TP) en Stop Loss toevoegen aan je trade. Bij het openen van een positie zie je TP/SL staan in het ordermenu. Door een vinkje te plaatsen kan je een take profit of een stop loss toevoegen.

Reduce-Only

Het aanvinken van Reduce-Only zorgt ervoor dat de nieuwe positie die je instelt alleen je huidige posities verlagen en nooit zal verhogen.

Leverage

Bij Binance Futures kan je een leverage van 1 tot 125 keer gebruiken op een eeuwigdurende crypto contract van de exchange. De leverage is standaard ingesteld op 20X, maar is aanpasbaar naar een gewenste waarde.

De maximale leverage die mogelijk is voor handelaren is afhankelijk van de grootte van de positie. Hoe groter de positie, des te lager de toegestane leverage.

De leverage betekent dat je als handelaar je winst (en ook je verlies) met 125 keer kunt vermenigvuldigen. Houd er rekening mee dat het zeer riskant is om met een leverage te handelen. 

Margin Ratio

In de rechter benedenhoek van het dashboard staat de Marge Ratio. Marge Ratio helpt je je positie bij te houden om te voorkomen dat je positie automatisch geliquideerd wordt, dit gebeurt namelijk als je marge ratio 100% bereikt.

Onderhoudsmarge

Onderhoudsmarge is het minimale saldo (dus je onderpand) dat je moet aanhouden om handelsposities open te kunnen houden. Als je marge onder het niveau van de onderhoudsmarge zakt, krijg je ofwel een margin call, waarin je gevraagd wordt meer geld aan je rekening toe te voegen, of je wordt geliquideerd.

Deze waarde verandert op basis van de marktprijs en je rekeningsaldo.

Margesaldo

Het margesaldo is het saldo van je Binance Futures rekening, inclusief Winst en Verlies (PnL). Je winst en verlies zorgen ervoor dat je margesaldo verandert.

Verificaties en Limieten

Er is geen KYC noodzakelijk voor Binance Futures zolang je je opnames onder de 2 BTC per 24 uur houdt. Als je meer wilt opnemen, kan je je opnames over een groter tijdsbestek verspreiden, bijvoorbeeld over 2 dagen.

Om je opnamelimiet te verhogen tot 100 BTC en de mogelijkheid eurostortingen toe te voegen, moet je wel een KYC doorlopen.

Binance vraagt in dat geval om een kopie van je identiteitsbewijs/paspoort en een selfie met dit document.

Adresverificatie is soms ook nodig als onderdeel van KYC verificatie. Je kan verschillende bewijsstukken overhandigen hiervoor, zoals een energierekening, bankafschrift of een overheidsdocument met je adres erop.

Binance Futures fees en andere kosten

De kosten voor Binance Futures zijn maximaal 0,04% voor marktorders en 0,02% voor limietorders. Je ontvangt een korting op de fees naarmate je meer handelt. Houd er rekening mee dat dit wel een flink volume moet zijn van minimaal 250 BTC aan handelsvolume per maand en je moet ten minste 50 BNB bezitten.

De Binance Futures fees zijn als volgt:

Level30D BTC volumeof/&BNB BalansMaker/TakerMaker/Taker (met korting)
VIP 0< 250 BTCof≥ 0 BNB0.0200%/0.0400%0.0180%/0.0360%
VIP 1≥ 250 BTC&≥ 50 BNB0.0160%/0.0400%0.0144%/0.0360%
VIP 2≥ 2500 BTC&≥ 200 BNB0.0140%/0.0350%0.0126%/0.0315%
VIP 3≥ 7500 BTC&≥ 500 BNB0.0120%/0.0320%0.0108%/0.0288%
VIP 4≥ 22500 BTC&≥ 1000 BNB0.0100%/0.0300%0.0090%/0.0270%
VIP 5≥ 50000 BTC&≥ 2000 BNB0.0080%/0.0270%0.0072%/0.0243%
VIP 6≥ 100000 BTC&≥ 3500 BNB0.0060%/0.0250%0.0054%/0.0225%
VIP 7≥ 200000 BTC&≥ 6000 BNB0.0040%/0.0220%0.0036%/0.0198%
VIP 8≥ 400000 BTC&≥ 9000 BNB0.0020%/0.0200%0.0018%/0.0180%
VIP 9≥ 750000 BTC&≥ 11000 BNB0.0000%/0.0170%0.0000%/0.0153%

Binance biedt nieuwe gebruikers 10% korting op alle Futures handelskosten als ze Binance Coin (BNB) in hun wallet houden.

Nieuwe gebruikers kunnen ook de referentiecode: 39187829 gebruiken om 10% korting op Binance Futures fees te krijgen voor de eerste 30 dagen.

10% korting op alle Binance Futures handelskosten

10% korting op alle Binance Futures handelskosten

Ontvang als nieuwe gebruiker 30 dagen lang 10% korting op de Binance Futures fees.
39187829
Bekijk Code
Verloopt nooit

De opnamekosten varieert per crypto. Je betaalt een klein bedrag van de digitale munt die je opneemt. Je betaalt bijvoorbeeld 0,0005 BTC voor iedere hoeveelheid Bitcoin die je opneemt. Deze kosten worden gebruikt om de miners te betalen voor het versturen van je transactie.

USDS-M Futures en COIN-M futures

In augustus 2020 lanceerde Binance zowel COIN als USDT handelsplatformen voor het handelen in Futures. Je kan hierbij kiezen voor eeuwigdurende contracten of kwartaalcontracten.

USDT Futures zijn vergelijkbaar met traditionele standaard Futures. Ze zijn gemarginaliseerd en worden afgewikkeld met een fiat valuta. Bij Binance krijg je uitbetaald in USDT.

COIN Futures zijn gemarginaliseerd en worden afgewikkeld met de gekozen asset, zoals Bitcoin of altcoin. Door gebruik te maken van COIN Futures kan je in plaats van in USDT uitbetaald worden in de gekozen cryptocurrency. Hierdoor is deze vorm van trading erg populair geworden onder investeerders.

Is Binance Futures safe?

Binance Futures wordt beheerd en ondersteund door een van de meest populaire en gerenommeerde exchange platform ter wereld, Binance. Het is ’s werelds populairste exchange met het grootste gemiddelde dagelijkse handelsvolume. Binance opereert in meer dan 180 landen en heeft wereldwijd meer dan 15 miljoen gebruikers. Omdat Binance Futures een product van Binance is, profiteert het platform van hun reputatie.

Elke belegger moet weten dat handelen in Futures erg riskant is, vooral als je niet weet wat je doet of als je (te) hoge leverages gebruikt. Ook al bieden ze een leverage van 125x, het is niet verstandig om een leverage van meer dan 10x te gebruiken. Je kan je investering gemakkelijk verliezen of geliquideerd worden door een te hoge leverage. Je kan echter nooit meer verliezen dan je initiële inleg.

Het SAFU verzekeringsfonds van Binance verzekert ook je Futures wallet net zoals je normale Binance spotwallet.

Binance Futures is dus de ideale plaats om Futures te verhandelen op een veilig platform. Beleggers kunnen vertrouwen op de grote naamsbekendheid van Binance en het SAFU fonds.

10% korting op alle Binance Futures handelskosten

10% korting op alle Binance Futures handelskosten

Ontvang als nieuwe gebruiker 30 dagen lang 10% korting op de Binance Futures fees.
39187829
Bekijk Code
Verloopt nooit

Binance Futures FAQ

Hebben jullie een Binance Futures Referentiecode?

Ja, als je de referentiecode: 39187829 gebruikt, krijg je 10% korting op de handelskosten!

Wat zijn de Binance Futures fees?

De fees voor Binance Futures bedragen 0,04% voor marktorders en 0,02% voor limietorders. De kosten dalen naarmate je meer handelt.

Welke betaalmethoden ondersteunt Binance Futures?

iDEAL, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving worden ondersteund door de samenwerking met Banxa.

Hoe kan ik contact opnemen met Binance?

Neem contact op met Binance Futures via de Binance helpdek.

Related work

Finst review

Finst Review (2024)

Als je jezelf onderdompelt in de wereld van de crypto, dan heb je de naam Finst misschien al eens voorbij zien komen. Finst is namelijk een echte nieuwkomer op de cryptomarkt in 2023. Het is een Nederlandse crypto broker die veelbelovend schijnt te zijn. De oprichters van het bedrijf stellen in ieder geval dat zij zeer betrouwbaar en transparant zijn. Daarnaast lijkt het ook nog de meest goedkope crypto broker van Nederland te zijn.

Hoe zit dit precies? Is Finst echt zo veelbelovend en goedkoop als dat het lijkt? En hoe betrouwbaar is deze nieuwe crypto broker precies? Wij zochten het uit. In deze Finst review lees je dan ook alles wat je wilt weten over Finst. Ben je al benieuwd? Lees dan gauw verder en kom te weten wat ons oordeel is over deze nieuwkomer.

Nu Vergelijken
Crypto.com Review

Crypto.com Review (2024)

Crypto.com is een online exchange die de handel in meer dan 250 cryptocurrencies ondersteunt. Crypto.com werd gelanceerd in 2016 en biedt momenteel een app en een crypto exchange aan. Beide platformen staan los van elkaar.

Dit is een uitgebreide Crypto.com review die je meer inzichten geeft in de exchange en de app. We zullen je meer vertellen over de functies, de voor- en nadelen, de beveiliging en de kosten van deze exchange. De review bevat ook stap-voor-stap handleiding over hoe je je bij de exchange kan registreren, een trade kan plaatsen, rente kan verdienen met crypto en je geld kan overmaken. Lees verder om een goed beeld te krijgen van deze exchange.

Nu Vergelijken
BLOX Review

BLOX Review (2024)

Je hebt vast wel de reclame op televisie gezien van de Weareblox app. De ontwikkelaar van BLOX, de crypto broker BTC Direct, heeft namelijk flink geadverteerd op de televisie. De BLOX app moet het mogelijk maken om eenvoudig te investeren in cryptocurrency. De nadruk ligt vooral op eenvoud. Het moet zelfs voor mensen die niet bekend zijn met de digitale wereld mogelijk worden om te investeren in crypto.

In deze BLOX review bekijken wij of het team hun belofte waar kunnen maken, hoe de app werkt en of het echt zo makkelijk is om hiermee te investeren.

Nu Vergelijken
Cryptoprijzen